Εκδηλώσεις προς τιμή του μεγάλου δασκάλου Χρόνη Αηδονίδη

Η μεγάλη μουσικοχορευτική πολιτιστική δράση «Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης VIAEGNATIA με τη συνεργασία αρχών, θεσμών, φορέων και συλλόγων το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 στο δημοτικό στάδιο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί, εξαιτίας των απρόσμενα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Χρόνης δάκρυσε το Σαββατόβραδο της 31ης Αυγούστου, ένιωσε περήφανος, σαν αντίκρισε τους 400 χορευτές  τους 100 χορωδοί, και 51 συλλόγους του τόπου του, του Έβρου και της Θράκης.

Είμασταν όλοι εκεί, σύλλογοι, εθελοντές, φορείς, πολίτες, αμετακίνητοι κάτω από τη βροχή για να τιμήσουμε με το βαρυσήμαντο αυτό πολιτιστικό γεγονός, με ύψιστη συμβολική αξία και σημασία, αφιερωμένο σε ένα πρόσωπο αδιαμφισβήτητης οικουμενικής ακτινοβολίας για την Ελλάδα, τον αείμνηστο Δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη, που συνέβαλε έγκριτα τα μέγιστα, για την έρευνα, τη διαφύλαξη, τη διάδοση και την προβολή της μοναδικής παραδοσιακής μουσικής κληρονομιάς της Θράκης.

Στο τρίτο μέρος, τον Οκτώβριο στο Διδυμότειχο θα υπάρχει εμπλουτισμός της ημερίδας με πολιτιστικές δράσεις.

 Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης και προβολής των καλλιτεχνών, των δημιουργών και γενικότερα των ανθρώπων του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων της Περιφέρειας μας, ένας τομέας για τον οποίο υπάρχει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη όπως και γενικότερα η ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής διοίκησης της ΠΑΜΘ.