Nations League: Δεύτερη νίκη στο ουσιαστικό ξεκίνημα της Ελλάδας – Πέρασε με 0-2 από το Δουβλίνο

Ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό της πρόσθεσε η Εθνική Ελλάδος το βράδυ της Τρίτης (10/09), καθώς νίκησε 0-2 (50′ Ιωαννίδης, 87′ Τζόλης, οι σκόρερς) την Ιρλανδία στο Δουβλίνο και συνεχίζει με το απόλυτο (2Χ2) στον Όμιλο του Nations League και έχοντας μάλιστα μηδέν παθητικό. Μαζί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 6 πόντους βρίσκεται η Αγγλία που θα μας υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική, μετά το 2-0 που επικράτησε των Φινλανδών.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στο να μην επιτρέψουν τη δημιουργία κινδύνων από τους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν με ιδιαίτερη προσοχή να πλησιάσουν την αντίπαλη εστία. Αν και οι Ιρλανδοί είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, η Εθνική ήταν αυτή που απείλησε σε δύο περιπτώσεις: στο 11΄ με την κεφαλιά του Κουλιεράκη από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη να βρίσκει το πάνω μέρος της δοκού και στο 26΄ με την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, που ανάγκασε τον Κέλεχερ να πέσει στη δεξιά γωνία του για να διώξει σε κόρνερ. Στο 41΄ ο Ογκμπένε σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ό σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν “παρέλαβε” τη μπάλα.

Λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (50΄), η Εθνική πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Φώτη Ιωαννίδη που από το ύψος της περιοχής, ύστερα από οριζόντια πάσα του Μπακασέτα και ελιγμό- ξεμαρκάρισμα, έστειλε τη μπάλα  στο “γάμα” του Κέλεχερ για το 1-0 της Εθνικής. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Ιωαννίδη στα δύο πρώτα ματς του Nations League. Στο 69΄ ο Μπακασέτας είχε ένα ακόμη καλό χτύπημα φάουλ, που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τη συμβολή των δοκών του Κέλεχερ. Στο 87΄ο “κάπτεν” βρήκε με πάσα από το κέντρο τον Τζόλη και αυτός, αφού έφερε τη μπάλα στο αριστερό, εκτέλεσε τον Κέλεχερ για το 2-0 και εδραίωσε τη “γαλανόλευκη” επικράτηση. Ασίστ και στο δεύτερο γκολ από τον αρχηγό, για το πρώτο του Χρήστου Τζόλη σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών.

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’ Σέι, Ομομπαμιντέλε (74΄ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84΄ Ρόμπινσον), Σμόλμποουν, Μολούμπι (63΄ Φέργκιουσον), Μπρόουν, Νάιτ (74΄ Μακατίρ), Ζμόντικς (84΄ Άιντα).

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης (88΄ Ντόη), Μπουχαλάκης (67΄ Πέλκας), Τζόλης (89΄ Βαγιανίδης), Μπακασέτας, Χατζηγιοβάνης (67΄ Ζαφείρης), Ιωαννίδης (88΄ Παυλίδης).

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Και στα δύο παιχνίδια, στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε το παιχνίδι που θέλαμε να κάνουμε. Δεν είχαμε ιδιαίτερους κινδύνους μέσα από οργανωμένο παιχνίδι όμως. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ πιο ψύχραιμοι και οργανωμένοι. Το γκολ είναι προϊόν συνεργασίας, και το πρώτο και το δεύτερο. Ήμασταν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Πιθανότατα θα έχουμε αυτά τα πράγματα γιατί δεν έχουμε χρόνο. Το σημαντικό είναι όταν νικάς, ότι κερδίζεις τον χρόνο με πολύ μεγάλη διάθεση να φτιάχνεις τα πράγματα. Κάθε παιχνίδι και κάθε τέτοια εμπειρία θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Για τη νίκη της Ελλάδας: «Είμαι ικανοποιημένος, κάναμε δύο σημαντικές νίκες για τη βαθμολογία, αλλά και τη συνεργασία μας. Είχαμε μια καλή ατμόσφαιρα και μια καλή προετοιμασία για τα παιχνίδια του Οκτωβρίου».

Για τους παίκτες:«Έχουμε ταλαντούχα παιδιά και μπορούμε να παίξουμε ωραίο και ήρεμο ποδόσφαιρο. Δεν κινδυνέψαμε σήμερα από την Ιρλανδία. Δεν υπήρξε πραγματικός κίνδυνος από την Ιρλανδία στο οργανωμένο ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα μας δίνουν τα εύσημα για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια και την δική μας συγκέντρωση».

Για το μηδέν στην άμυνα:«Σημαντικό στο επίπεδο εθνικών ομάδων. Έχουμε επιλογές στους αμυντικούς από ποδοσφαιριστές που παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα. Διορθώνουμε τα λάθη μας μέσα από τα παιχνίδια, δεν είχαμε τον χρόνο να το κάνουμε μέσα από τις προπονήσεις».

Για την πρωτιά στον όμιλο: «Η βαθμολογία δεν παίζει σπουδαίο ρόλο, αλλά η βελτιώση της ομάδας. Η καλή ψυχολογία μετά από δύο νίκες κάνει πιο εύκολη την κατάσταση».

Για το τι πρέπει να διορθώσει η Εθνική ομάδα: «Στη διάρκεια του παιχνιδιού, η Ιρλανδία έχει ένα στιλ παιχνιδιού αλλά δεν είχαμε κινδύνους. Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο οργανωμένο παιχνίδι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν όταν ήμασταν εμείς κάτοχοι της μπάλας. Δεν ήμασταν ψύχραιμοι, δεν είχαμε στόχο. Αλλάζαμε την μπάλα χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Δεν μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε καλές θέσεις. Στο δεύτερο ήταν πολύ πιο καλά τα πράγματα, τόσο στην επίθεση, όσο και στα χαφ. Αναγκάζαμε αντίπαλο να γυρίζει πίσω».

Τα αποτελέσματα

  • Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2
  • Αγγλία – Φινλανδία 2-0

Η βαθμολογία (σε 2 ματς)

Α/ΑΟΜΑΔΕΣΒΑΘΜΟΙΓΚΟΛ
1Ελλάδα65-0
2Αγγλία64-0
3Ιρλανδία00-4
4Φινλανδία00-5

3η αγωνιστική (10/10)

  • Αγγλία-Ελλάδα
  • Φινλανδία-Ιρλανδία