Σε 5ο Δημοτικό και 3ο ΓΕΛ οι επίσημοι Αγιασμοί στα σχολεία της Ξάνθης (εικόνες)

– Πληρότητες, υλικό και οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών στο επίκεντρο

Με μία μέρα καθυστέρηση χτύπησε χθες το πρωί το “πρώτο κουδούνι” για τα σχολεία του νομού Ξάνθης. 

ΣΕ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 3ο ΓΕΛ
ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ 

Οι επίσημοι Αγιασμοί για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τελέστηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης αντίστοιχα, ενώ όπως σε κάθε νέα σχολική χρονιά, πρωταγωνίστησαν τα “πρωτάκια” όλων των σχολικών βαθμίδων. 

Στους Αγιασμούς παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι του τόπου και οι εκπαιδευτικοί. 

Στα πρόσωπα των μαθητών αποτυπώνονταν η ξεκούραση του καλοκαιριού και η χαρά που για ακόμη μία χρονιά ανταμώθηκαν ξανά με τους συμμαθητές τους. 

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ,
ΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ,
ΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 

Στους Αγιασμούς, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος νουθέτησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ευχόμενος μία καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά σε όλους. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε στην απαιτούμενη συνεργασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να κυλήσει ομαλά η χρονιά. Ακολούθως τον λόγο έλαβε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ευμορφία Στυλιανίδου η οποία – εμφανώς συγκινημένη αφού διατηρεί πολλές προσωπικές και οικογενειακές αναμνήσεις από το συγκεκριμένο σχολείο – αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των σχολείων τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και σε εκπαιδευτικό υλικό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους διαδραστικούς πίνακες, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα νήπια (τα οποία στεγάζονται στα προκάτ της αυλής του σχολείου) σημειώνοντας ότι πρωτοβάθμια και Δήμος Ξάνθης θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατασκευή του 5ου νηπιαγωγείου.  Λίγο αργότερα τον λόγο έλαβε ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, ο οποίος μίλησε στα παιδιά ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο κτίριο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Β’ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

Στον επίσημο Αγιασμό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές μία καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην τέλεση του Αγιασμού, με την οποία όπως τόνισε “ζητούμε τη χάρη και την ευλογία του Θεού” και μίλησε στους μαθητές για πολύ σημαντικά μαθήματα που προσφέρει το σχολείο, αναφορικά με ιδανικά και αξίες. Ευχές προς τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς απηύθυνε και ο Μουφτής Ξάνθης, ενώ  ακολούθησε ο χαιρετισμός της Διευθύντριας της  Β’ Βάθμιας Εκπ/σης Ξάνθης κ. Μάλαμας Σιδηροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν οι μαθητές, αλλά και στον υποστηρικτικό “μηχανισμό” του υπουργείου, της Β’ Βάθμίας Εκπ/σης, της Περιφέρειας, του Δήμου, των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών, νουθετώντας τους μαθητές να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός, ζήτησε με τη σειρά του από τους μαθητές να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους και τους παρακάλεσε παράλληλα να ενδυναμώσουν τις σχέσεις μεταξύ τους.

Τέλος τον λόγο έλαβαν η εκπρόσωπος των συμβούλων εκπαίδευσης κ. Βάγια Ζήκα καθώς και η διευθύντρια του σχολείου, με την πρώτη να επισημαίνει ότι άπαντες θα είναι δίπλα στα παιδιά και στον δικό τους αγώνα για την παιδεία, ενώ η δεύτερη ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους όλους τους παραβρισκόμενους και ευχήθηκε εκ μέρους και του συλλόγου διδασκόντων, καλή σχολική χρονιά στους μαθητές.