Τα θέλει όλα δικά του;

Τα θέλει όλα δικά του;

Μετά την επιμονή του Στέλιου Μωραΐτη να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ξάνθης, βλέπουμε το ίδιο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται και από πλευράς Χριστόδουλου Τοψίδη (αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που μέχρι στιγμής δεν διαψεύσθηκαν), που αν και αιρετός Περιφερειάρχης που έχει μπροστά του ακόμη 4,5 χρόνια θητείας στο ανώτατο αυτοδιοικητικό αξίωμα, επιμένει να «κατακτήσει» για ακόμη μια θητεία και τον θώκο του προέδρου στο Επιμελητήριο Έβρο! Δηλαδή είχε την «πρόνοια» να εγκαταλείψει την θέση του προέδρου στο περιφερειακό όργανο και τώρα βλέπουμε να επανακάπτει στο τοπικό όργανο (Επιμελητήριο Έβρου)! Δεν ξέρω αν έχει «μέλι» η συγκεκριμένη θέση και κρατάει κολλημένους ανθρώπους που θα έπρεπε να αποχωρήσουν εκ των πραγμάτων (για ευνόητους λόγους), αν δηλαδή αυτό αποτελεί προοίμιο για άλλες φιλοδοξίες τους ή αν λειτουργεί υποστηρικτικά, αλλά να θέλει ένας κοτζάμ Περιφερειάρχης να είναι συγχρόνως και πρόεδρος ενός Επιμελητηρίου ενός επαρχιακού νομού, αυτό μας οδηγεί προφανώς σε διάφορες σκέψεις. Συγχρόνως όμως αποτελεί και ένα ρίσκο, γιατί, φαντάζεστε ένας Περιφερειάρχης που πέτυχε να εκλεγεί πριν λίγους μήνες στην «ύπατη» θέση της αυτοδιοίκησης, να χάσει τις εκλογές σε ένα Επιμελητήριο; Διαφωνώ με τέτοιου είδους επιλογές, γιατί υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν μέσα στα όργανα καθόσον τα πολλά καρπούζια κάτω από μια μασχάλη ενός αιρετού σίγουρα δεν του δίνουν το περιθώριο να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε καμιά θέση. Καλύτερα να το ξανασκεφθεί λοιπόν…

Στο «Θεό» οι τιμές, αλλά… λεφτά υπάρχουν τελικά!

Παρόλο το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ξάνθη έχουν πιάσει ταβάνι και τα ποσά που ακούς μοιάζουν με… αστρονομικά, εντούτοις υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές και για κατασκευή πολυτελών κατοικιών τεραστίων διαστάσεων, πράγμα που σημαίνει λεφτά υπάρχουν! Οι άνθρωποι γεροί να είναι και τα χαίρονται (το λέω μέσα από την ψυχή μου), αλλά με την αύξηση της ζήτησης συντελούν στο να ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τιμές σε εξωπραγματικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα μικρότερα οικονομικά στρώματα να αποκτήσουν κάποτε το δικό τους «κεραμίδι» την στιγμή που και στις νεόδμητες πολυκατοικίες οι τιμές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό (όπερ σημαίνει το λιγότερο 200.000 ευρώ για ένα σπίτι που θα στεγάσει μία οικογένεια). Με το σημερινό της ρεπορτάζ η «Θ» προσπαθεί να προσεγγίσει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις, αλλά φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι τελικά τα καινούργια σπίτια είτε αυτά αφορούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, είτε σε μονοκατοικίες, είναι απλησίαστα για τους περισσότερους και καθώς φαίνεται στο μέλλον θα είναι εντελώς απαγορευτικά! Ακόμη όμως και τα σπίτια 20ετίας-30ετίας θεωρούνται ακριβά, ενώ την ίδια στιγμή και τα ενοίκια στην Ξάνθη έχουν φτάσει στον Θεό!

Οι «διώξεις» των Ορθόδοξων Χριστιανών συνεχίζονται απροκάλυπτα!

Μετά τον κορυφαίο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, ένας ακόμη Σέρβος πρωταθλητής του τζούντο εκδηλώνει δημόσια την βαθιά πίστη του στο Θεό με μια απλή χειρονομία πριν την έναρξη του αγώνα στα πλαίσια της Ολυμπιάδας 2024. Τι κάνει λοιπόν ο πρωταθλητής μπαίνοντας στον στίβο; Απλά κάνει το σημείο του Σταυρού, όπως ακριβώς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Και μόνο το σημείο του Σταυρού όμως είναι αρκετό για την Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο να «τιμωρήσει» τον Ορθόδοξο Χριστιανό, γιατί λέει δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον κανονισμό! Οι δύο αυτοί κορυφαίοι αθλητές με την προσωπική τους στάση αποτελούν τους καλύτερους «κήρυκες» της Ορθοδοξίας, γιατί είναι άλλο πράγμα να τα λες από άμβωνος (όπως κάποιοι κληρικοί που η στάση ζωής τους δείχνει εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά που κηρύττουν) και άλλο να ρισκάρεις την καριέρα και τα συμφέροντά σου προβάλλοντας τα πιστεύω σου! Σε οτι αφορά την «τιμωρία» του αθλητή και μάλιστα με αποχή πέντε μηνών από το άθλημα σε όλες τις εκφάνσεις του, ο άνθρωπος την δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά λέγοντας πως θα συνεχίσει να πιστεύει και να κάνει τον Σταυρό του όπου αυτός αισθάνεται ότι πρέπει να τον κάνει! Κατά τα άλλα οι διωγμοί των Ορθόδοξων Χριστιανών γίνονται πλέον απροκάλυπτα σε όλα τα επίπεδα!

ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ