Αστυνομική Σχολή Ξάνθης: Ο προβληματισμός των συνδικαλιστών και… η εμφάνιση των δοκίμων στις παρελάσεις μας…

– Τον Οκτώβριο η έναρξη λειτουργίας – Σκοπός η απομάκρυνση του ΠΡΟΚΕΚΑ

Από την στιγμή που επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» για την λειτουργία της Σχολής Αστυνομικών Δοκίμων στην Ξάνθη από την φετινή ακαδημαϊκή περίοδο, κάποιοι προφανώς «βιάστηκαν» να δούνε τις νέες «σπουδάστριες» με στολές και στις… παρελάσεις του Οκτωβρίου (4η και 28η)! 

Για να «προσγειωθούμε» όμως στην πραγματικότητα το θέμα πρωτίστως είναι πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες του κτιρίου, πότε ακριβώς ξεκινάει η ακαδημαϊκή χρονιά και κατά πόσο θα φανεί η παρουσία των δοκίμων μέσα στην πόλη; Σε όλα τα παραπάνω αναφέρεται μιλώντας στην “Θ” ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. Νίκος Γουναρίδης.

“ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ
– ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ
– ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ”

Αναλυτικότερα ο κ. Γουναρίδης, μας ενημέρωσε για όλα αυτά ως εξής: 

“Το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο. Πιστεύω ότι οι εργασίες στο κτίριο από τον εργολάβο, με τη βοήθεια του δήμου, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Βέβαια δεν γνωρίζω τον σχεδιασμό του υπουργείου μας. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα για εμάς είναι το πώς θα μπορέσουν να συμβαδίσουν η λειτουργία της Σχολής και η λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ. Αυτό είναι το ζήτημα. Θέλουμε να δούμε πώς θα γίνει ο διαχωρισμός διότι ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Δεν ξεκίνησαν έργα για τον διαχωρισμό των δυο υπηρεσιών και αναμένουμε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να δούμε τις κινήσεις του υπουργείου. Έχουμε δεδομένο το άνοιγμα της Σχολής. Δεν έχουμε κάποια διαφορετική ενημέρωση. Περιμένουμε τη λειτουργία της μέσα στον Οκτώβριο. Όσον αφορά στο αν θα εμφανιστούν οι δόκιμες στις παρελάσεις του Οκτωβρίου, αυτό είναι θέμα του αρχηγείου. Ενδεχομένως να εμφανιστούν την 25η Μαρτίου. Δεν νομίζω ότι θα προλάβουν την 28η Οκτωβρίου διότι χρειάζεται και μία εκπαίδευση για να κάνεις παρέλαση. Δεν προλαβαίνουν. 

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω για άλλη μία φορά ότι η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ξάνθης, εκτός από τον προβληματισμό που εκφράζει αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσει η Σχολή πλησίον του ΠΡΟΚΕΚΑ, παραμένει πιστή στο πάγιο αίτημα της πλήρης λειτουργίας της Σχολής”.