Μ. Τσέπελης: “Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές – Ενωμένος ο συνδυασμός μου”

“Πίστωση χρόνου” στην διοίκηση Κοντού για να την κρίνει θετικά ή αρνητικά 

-Διαφωνεί με την απένταξη του “Π” από τα ΣΒΑΑ

“Βήμα” στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης και πρώην Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, δίνει σήμερα η “Θ”,  με αφορμή τους 9 πρώτους μήνες της νέας διοίκησης του Στράτου Κοντού. 

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσέπελης αρνήθηκε να σχολιάσει τα “πεπραγμένα” της νέας διοίκησης (εξηγώντας ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα κάνει μετά το πέρας δωδεκάμηνου και από αρχές της νέας χρονιάς), εντούτοις αφενός δήλωσε οτι θα διεκδικήσει η εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο στις επόμενες δημοτικές εκλογές και οτι θα είναι “παρών” και κατά την διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2028. 

Επιπλέον εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η μείζονα αντιπολίτευση συμφωνεί και υπερψηφίζει πολλά από τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ αναφορικά με διαφορετικές θέσεις και απόψεις που εκφράζει το μέλος της παράταξής του Μανώλης Φανουράκης, διευκρίνισε ότι καθένας εκ των εκλεγμένων μελών της παράταξης, ειδικεύεται σε κάποιες αρμοδιότητες, αφού διαχειρίζονταν και το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο, κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας. 

“ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ
– ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ “

Αναλυτικότερα ο κ. Τσέπελης αναφερόμενος σε όλα τα παραπάνω ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας: “ο συνδυασμός μου είναι ενωμένος και θα συνεχίσουμε έτσι γιατί αποδείξαμε ότι εμείς μπήκαμε χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες σε θέσεις, για το καλό του τόπου και θα εκπροσωπούμε την κοινωνία στο δημοτικό συμβούλιο όπως πρέπει. Αναφορικά με το σκέλος της αντιπολίτευσης, θα ήθελα να καταλάβουν όλοι ότι εμείς διοικήσαμε και επειδή γνωρίζουμε τις διαδικασίες διεκπεραίωσης και ένα μεγάλο κομμάτι όλων αυτών των διαδικασιών των έργων, αποτελούν έργα – γέφυρες από εμάς, θα ήταν το λιγότερο γελοίο να μην στηρίζουμε αποφάσεις, μελέτες και έργα δικά μας. Γιατί θα πρέπει να κάνουμε μία φθηνή αντιπολίτευση επειδή η κοινωνία επέλεξε μία καινούργια δημοτική αρχή; Ό,τι και αν γίνει. Και θεωρώ πως για αρκετό ακόμη καιρό, όπου χρειαστεί να στηρίξουμε την προεργασία των δικών μας έργων ή τις μελέτες οι οποίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν αλλά είχαν ξεκινήσει από εμάς, προφανώς και θα στηρίξουμε. Όπως και για τα έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η πρότασή μας ήτανε διατυπωμένη. Βέβαια τώρα έγιναν κάποιες αλλαγές και εμείς σε κάποια ζητήματα διαφωνούμε αλλά σε αρκετά συμφωνούμε, όμως δεν παύουμε να έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις όλων αυτών των έργων. Θα ήμασταν το λιγότερο ασυνεπείς απέναντι στον κόσμο – επειδή δεν μας εξέλεξε για την διοίκηση – να σαμποτάρουμε τα έργα. Όμως σε διαδικασίες όπου θεωρούμε ότι η διεκπεραίωση έργων δεν είναι η καλύτερη, προφανώς θα κάνουμε αντιπολίτευση με το δικό μας ύφος και ήθος, τεκμηριωμένα, για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Αλλά όχι για να κάνουμε ζημιά στα έργα που αφορούν στον τόπο μας. Θα είναι παραγωγική η αντιπολίτευση γιατί εμείς ξέρουμε τι σημαίνει διοίκηση”. 

“Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ”

Αναφορικά με το θέμα των διαφοροποιημένων θέσεων και απόψεων που καταγράφονται κατά την διάρκεια συζήτησης και ψηφοφορίας των θεμάτων στα όργανα και ιδιαίτερα στην αντιπολιτευτική διάθεση και στάση του Μανώλη Φανουράκη, ο κ. Τσέπελης απαντά ως εξής: 

“Δεν ψήφισε κάτι διαφορετικό από ότι εγώ ο κ.  Φανουράκης. Ό,τι πω εγώ στο συνδυασμό, ισχύει. Το αν διαφωνούν ορισμένες φορές σε κάποια πράγματα όταν λείπω, οι συνάδελφοι μπορεί να ισχύει για διάφορους λόγους. Διότι ο καθένας μιλά  ανάλογα με το κομμάτι ευθύνης που έχει. Στα οικονομικά-διοικητικά είναι ο κ. Φανουράκης, στην ΔΕΥΑΞ είναι ο κ. Καμαρίδης, στον κοινωνικό τομέα είναι ο κ. Λεβεντ, στους παιδικούς σταθμούς είναι ο κ. Αμβροσιάδης, στον πολιτισμό είναι ο κ. Ασκαρίδης και στο κομμάτι της διοίκησης και επικοινωνίας είναι ο κ. Μπεκήρ Ογλού, ενω ο κ. Ιγιαννίδης έχει το κομμάτι που αφορά στην καθημερινότητα. Ο καθένας έχει αρμοδιότητα ανάλογα με το θέμα που πρέπει να σχολιάσουμε. Τυγχάνει το κομμάτι του κ. Φανουράκη να είναι το πιο επίκαιρο διότι από εκεί διεκπεραιώνονται οι περισσότερες διαδικασίες. Εγώ είμαι επικεφαλής της παράταξης και θα μιλάω όταν πρέπει και όταν χρειάζεται για το σύνολο της διεκπεραίωσης των διαδικασιών.  Είμαι ένας δήμαρχος που διοίκησε και ένας άνθρωπος που ήταν 37 χρόνια αντιδήμαρχος και πρόεδρος σε όλες τις δομές του δήμου”.

“ΔΗΛΩΝΩ “ΠΑΡΩΝ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”

Αναφορικά με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ίδιος υπογράμμισε τα εξής:

“Δηλώνω “παρών” και για τις επόμενες εκλογές και παράλληλα θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι εμείς δεν θα κάνουμε πράγματα εις βάρος της κοινωνίας. Θα το αποδεικνύουμε κάθε μέρα και όπου χρειαστεί να συμβάλλουμε, προφανώς θα είμαστε πρώτοι (όλος ο συνδυασμός)”

“ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ “Π”

Σε ότι αφορά στους 9 πρώτους μήνες της νέας διοίκησης του Στράτου Κοντού, ο κ. Τσέπελης, ανέφερε λιτά ότι “δηλώσεις αναφορικά με το πώς κρίνω τα πράγματα θα μπορώ να κάνω από τη νέα χρονιά. Νομίζω ότι όποιος προτρέχει και προχωρά είτε σε θετικές ήταν σε αρνητικές κριτικές βιάζεται πάρα πολύ. Θα περιμένω να δω μέχρι τα τέλη της χρονιάς το σύνολο των δηλώσεων που κάνανε για πολλά προεκλογικά θέματα τα οποία θα τύχουν της ανάλογης κριτικής, πιστώνοντάς τους ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ενημέρωσης, προετοιμασίας, χρηματοδότησης και διεκπεραίωσης. Εγώ είμαι περήφανος που και ο κόμβος του “Σίσσυ” και το “Λιβάδι” και άλλα έργα που έχουμε ξεκινήσει, όπως η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, η λυματολάσπη και τα υδρόμετρα και ο εκσυγχρονισμός όλων των αντλιών για την εξοικονόμηση ρεύματος πού θα προχωρήσει, είναι δικά μας. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. 

Και όλη  η πρόταση του ΣΒΑΑ ήταν δική μας. Έγιναν κάποιες αλλαγές και θα κρίνει ο κόσμος αν και θα τα πόσο ήταν σωστές ή λάθος. Εμείς διαφωνούμε και ιδιαίτερα για το “Π” των καπναποθηκών. Έχω πει δημόσια ότι εμείς προτείναμε να βάλουμε 5 εκατομμύρια ευρώ από την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για αυτό και να έβαζε επιπλέον 8 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια. Διότι το ΙΘΤΠ χρειάζεται 13 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει η όποια παρέμβαση αναπαλαίωσης. Διότι πρόκειται για κτίρια που πέρα από το ότι αποτελούν πολιτιστικό πλούτο, έχουν και υψηλή επικινδυνότητα και βέβαια θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας. Διότι δεν έχει σημασία ποιος φορέας διαχειρίζεται τα κτίρια. Είναι του δήμου. Και για εμένα θα ήταν εύκολο να πω να κάνουμε με αυτά τα  5 εκατομμύρια ευρώ 2-3 έργα βιτρίνας, αλλά εγώ το έβαλα διότι αν ο θεός δεν μας προστατεύσει μια στο εκατομμύριο και πάρει μία φωτιά εκείνο το ακίνητο, θα “κλαίμε” την μισή περιοχή. Αν αυτό δεν το καταλάβει η καινούργια δημοτική αρχή, είναι δικό της θέμα. Διότι εμείς το προτείναμε και αυτοί το έβγαλαν έξω για να κάνουν μικρότερα έργα βιτρίνας. Θα πω μόνο ότι εμείς στη δική μας περίοδο τουλάχιστον 40 φορές μαζί με την πυροσβεστική βγάλαμε μετανάστες από εκείνο το κτίριο του “Π” που άναβαν φωτιές για να ζεσταθούν και κλείσαμε τα παράθυρα με σίδερα κλπ”.