Τα πεζοδρόμια γίνονται χώροι στάθμευσης, οι πεζόδρομοι γίνονται δρόμοι και οι πεζοί περπατούν στον… δρόμο

 

«Χάος» στο κέντρο της Ξάνθης

Απαράδεκτη η κατάσταση στις οδούς Σκρά, Ηρώων και Σμην. Μητράκη

Αφορμή για παράπονα, σχόλια και καταγγελίες αναγνωστών μας, αποτέλεσε το ρεπορτάζ του Thraki.com.gr για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί επί της οδού Κουγιουμτζόγλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κυμαίνονται και οι οδοί Σκρά, Ηρώων και Σμηναγού Μητράκη, με τις πρώτες δύο να έχουν… «στενέψει» από τα παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά αυτοκίνητα και την τρίτη να αποτελεί…κανονικότατο δρόμο διπλής κυκλοφορίας και χώρο πάρκινγκ για οχήματα, παρά το γεγονός ότι όλη η περιοχή αποτελεί πεζόδρομο.

ΟΔΟΣ ΣΚΡΑ

Ειδικότερα η οδός Σκρά, εκτός από τα «σκασμένο» οδόστρωμα, γεμάτο με «μπαλώματα» έχει μετατραπεί και σε μονόδρομο στάθμευσης οχημάτων, ενώ δεν υπάρχουν πεζοδρόμια (και σε όποια σημεία υπάρχουν είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα) αποτέλεσμα οι πεζοί που την διανύουν να περπατούν στον δρόμο.

 

ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ

Η οδός Ηρώων από την άλλη που άλλοτε ήταν άδεια, λόγω του δημοτικού πάρκινγκ που λειτουργούσε, σήμερα έχει παρκαρισμένα δεκάδες αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά και έχει αρχίσει να «στενεύει» (όπως χαρακτηριστικά σχολίασε αναγνώστης μας). Το… τραγικότερο όλων φυσικά είναι πως υπάρχουν καθημερινά παρκαρισμένα οχήματα, πέριξ του Δημοτικού Πάρκινγκ, η τύχη του οποίου παραμένει «άγνωστη».

ΟΔΟΣ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ

Βρεθήκαμε όμως και στην οδό Σμηναγού Μητράκη, η οποία υποτίθεται ότι είναι πεζοδρομημένη και καταλήγει στον γνωστό πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας. Μια οδός που έχει καταντήσει αφενός διπλής…κυκλοφορίας για μηχανάκια αλλά και αυτοκίνητα, τα οποία την διανύουν για να παρκάρουν σε ένα μέρος που μόνο…πεζοί δεν χρησιμοποιούν.

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτές οι οδοί, αφού το κομφούζιο αναφορικά με τα παρκαρισμένα όπου βολεύει μηχανάκια και αυτοκίνητα, υπάρχει σε όλο το κέντρο της Ξάνθης, την στιγμή βέβαια (για να είμαστε και δίκαιοι) που ούτε το Δημοτικό Πάρκινγκ ούτε αυτό απέναντι από το ΙΚΑ, λειτουργούν (το κάθε ένα για διαφορετικούς λόγους) και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν κανέναν οδηγό.