Σκισμένα και τσαλακωμένα έντυπα …«φωλιάζουν» σήμερα στις «φωλιές βιβλίων»

Καταστράφηκαν όσα έγιναν με αγάπη, μεράκι και κόπο για τους ξανθιώτες αναγνώστες

Μπορεί η Ξάνθη να αποτελεί γενικά σημείο πολιτισμού, γραμμάτων και τεχνών, ωστόσο αυτός ο «πολιτισμός» (με την ευρεία έννοια της λέξης) καταστρέφεται συνεχώς από ομάδες ατόμων, νεαρών (κυρίως αλλά όχι πάντα) σε ηλικία που βάζουν το «χεράκι» τους για να χαλάσουν, αυτά που με αγάπη, μεράκι αλλά και κόπο, κάποιοι συμπολίτες μας έφτιαξαν.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελούν οι «φωλιές βιβλίων» που δημιουργήθηκαν με πολύ αγάπη για τον ξανθιώτη αναγνώστη από το «Δίκτυο Λόγου και Πράξης» που σήμερα απλά παραμένουν κατεστραμμένες, ρημαγμένες και λεηλατημένες, με χαρτιά και ό,τι έχει μείνει από τις σελίδες των βιβλίων.

Και επειδή μια εικόνα, ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, ιδού τι απαθανάτισε ο «φακός» μας, στην βιβλιοθήκη της κεντρικής πλατείας Ξάνθης (όπου μάλλον κάποιοι είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν καινούρια βιβλία) αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά, άδικα έκαναν τον κόπο, αφού και πάλι η λευκή βιβλιοθήκη, βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

Για την «φωλιά βιβλίου» στην είσοδο που οδηγεί στο «Μονοπάτι της Ζωής» δε, εκεί μόνο ένα σπασμένο ξύλινο σπιτάκι με κατεστραμμένα τζάμια και παράθυρα έχει απομείνει, στο οποίο υπάρχει μόνο ένα ξύλινο παγκάκι.