Το… Κερασάκι στην Τούρτα!

Μας θεωρούν και… βλάκες!

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣΤο ένα στραπάτσο μετά το άλλο για τον Χαρ. Δημαρχόπουλο και την δημοτική του αρχή, με αποκορύφωμα τα τελευταία δύο «άκυρα» που έφαγαν από «άρθρο 152» και αποκεντρωμένη… Ο λόγος για την εργολαβία στο έργο ανάπλασης του ΧΥΤΑ και την αγορά του περίφημου παιδικού σταθμού επί της οδ. Σάρδεων! Επειδή όμως και στις δύο περιπτώσεις οι υποθέσεις ακυρώθηκαν γιατί παρέβησαν κείμενες νομοθεσίες, θα πρέπει να αναζητηθούν και οι ανάλογες ευθύνες! Ποιοι είναι αυτοί που παρανομώντας ταλαιπωρούν τους πολίτες, οι οποίοι χρειάζεται να προσφύγουν σε ανώτερα όργανα ξοδεύοντας χρήματα, αντιμετωπίζοντας την γραφειοκρατία και με μία ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου! Να κληθούν να λογοδοτήσουν λοιπόν όλοι όσοι δεν εφαρμόζουν σωστά τον νόμο και πόσο μάλλον όταν αυτό έχει να κάνει με κάποια εκατομμύρια (υπόθεση ΧΥΤΑ) και με κάποια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (υπόθεση παιδικού σταθμού)! Και όταν αντί να το βουλώσουν, έρχονται (με διαρροές) να αποδείξουν ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι και εμείς όλοι οι βλάκες (η γνωστή υπόθεση με την απλή πλειοψηφία και όχι με την απόλυτη πλειοψηφία και άλλα διάφορα), ε τότε είναι να τους στείλεις κατευθείαν «σούμπιτους» στον Εισαγγελέα όλους! Τουλάχιστον πάψτε να εμπαίζετε την νοημοσύνη μας γιατί κάνετε τα πράγματα χειρότερα…

 

Παρέμβαση για την «μαφία» στα νεκροταφεία

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑΑίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Θ» για την «μαφία» στα νεκροταφεία Ξάνθης, με αποτέλεσμα να δεχθούμε πολλά τηλεφωνήματα αναγνωστών, οι οποίοι είχαν να μας πουν και κάτι ανάλογο σε δικές τους περιπτώσεις! Επειδή μάθαμε να θεωρούμε ως εν δυνάμει δράστες κατοίκους του Δροσερού που συνήθως κλέβουν τα μπρούτζινα «αξεσουάρ» των τάφων για να τα εμπορευτούν σε χυτήριά, το πράγμα φαίνεται πως δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον δεν είναι μόνον έτσι! Άλλο πράγμα να κλέβει κανείς για να οικονομήσει και άλλο πράγμα να καταστρέφει! Το ρεπορτάζ της «Θ» ωστόσο έγινε αφορμή για να παρέμβουν τα όργανα, ώστε να γίνει πιο ασφαλής ο χώρος των νεκροταφείων στο εσωτερικό του, για να μην μπορεί κανένας Δροσερίτης ή μη να κερδοσκοπεί σε βάρος των ιερών και των οσίων μας! Και έπεται συνέχεια!

 

Οι «κλέφτες» και η «τύχη» τους…

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣΣυνελήφθη… 73χρονη γυναίκα γιατί λέει «έκλεβε» ρεύμα από την ΔΕΗ, ενώ ασύλληπτοι παραμένουν τα δύο καθάρματα που μπήκαν βίαια σε σπίτι νεαρής γυναίκας και αφού την χτύπησαν της έκλεψαν χρυσαφικά και εξαφανίστηκαν! Όχι, δεν τα βάζω με την αστυνομία που, στην μεν πρώτη περίπτωση έδρασε ακαριαία, κατ’ εντολήν και συνέλαβε με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο την δράστιδα (ηλικιωμένη 73 ετών), ενώ την ίδια στιγμή «δυσκολεύεται» τουλάχιστον, να συλλάβει τους δύο κουκουλοφόρους ληστές… Αυτή την εντολή έλαβαν τα όργανα, αυτήν εκτέλεσαν! Απλά κάνοντας ένας συνειρμό, θα ήθελα πολύ να μάθω την «τύχη» που θα έχουν οι δράστες των δύο περιπτώσεων στην συνέχεια… Αν και εφόσον συλληφθούν οι δεύτεροι φυσικά!

 

Άλλο Χριστόδουλος και άλλο… Ιερώνυμος

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟς ΙΕΡΩΝΥΜΟΣΑιχμές για την «εκκλησία» άφησαν χθες τηλεθεατές της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ», λέγοντας πως ενώ στην αρχή έδωσε την αίσθηση ότι ξεκινάει έναν αγώνα κατά της επιχειρούμενης ονοματοδοσίας των Σκοπίων (Μακεδονία), στην συνέχεια την έκανε «γυριστή»… Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω για πολλοστή φορά, ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται η «εκκλησία» με τους ιεράρχες ως πρόσωπα! Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η εκκλησία ήταν πάντοτε μπροστάρισα στους αγώνες του έθνους και οι ιεράρχες ως πρόσωπα και ως θεσμοί το ίδιο! Τώρα αν κάποια πρόσωπα ιεραρχών δεν συμπλέουν μ’ αυτή την τακτική, αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση! Και πάψτε επιτέλους να κάνετε συγκρίσεις με τον… Μακαριστό Χριστόδουλο γιατί Χριστόδουλος και Ιερώνυμος… καμία σχέση! Απαραίτητο και το συλλείτουργο των ιεραρχών που επικαλείται η ιεραρχία πως θα τελέσει για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, πλην όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Όταν ο προκαθήμενος αναφέρει πως η εκκλησία είναι κατά των συλλαλητηρίων, τότε, μάλλον απογοητεύει… Πόσο μάλλον όταν τα συλλαλητήρια αυτά γίνονται κυριολεκτικά για τα ιερά και τα όσιά μας!

 

Μουσίτσα… επικίνδυνη!

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥΤην ίδια στιγμής ένας άλλος «Καππαδόκης» (για τον οποίον οι ιεράρχες μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια), σπεύδει να «ξηλώσει» ότι άφησαν οι προηγούμενοι μέσα από τα δημόσια κτίρια και μέσα από τις… καρδιές μας! Ο λόγος για τον μειλίχιο –κατά τα άλλα- Κώστα Γαβρόγλου,  ο οποίος «διέταξε» να γίνει η 30η Νοεμβρίου -ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών της εκκλησίας μας (που διέδωσαν τα γράμματα σε όλο τον κόσμο- μία απλή αργία για να προστεθεί στις ήδη δεκάδες αργίες του χρόνου για τα σχολεία μας… Η πρεμούρα του Γαβρόγλου, αυτής της «μουσίτσας», ήταν να χαρίζει την ημέρα αυτή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όμως για να παραμείνουν στα σπίτια τους και όχι για να πάνε στην εκκλησία και εν συνεχεία να ενημερωθούν από τους δασκάλους τα παιδιά για τον βίο και την πολιτεία των τριών Αγίων! Ακόμη και αυτό τους ενόχλησε! Το ίδιο όμως θα τολμήσει να κάνει και την 17η Νοεμβρίου, ώστε να τηρείται η αργία της ημέρας, όχι όμως να γίνονται οι εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία! Μάλλον μιλάμε πλέον για ΑΛΗΤΕΙΑ και για έναν αισχρό πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας, τον οποίο όμως φαίνεται να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα «χαλαρά» η ιεραρχία μας! Με όλο το σεβασμό πατέρες, αλλά θα πρέπει να αναθεωρήσετε την στάση σας κατά την ταπεινή μου άποψη, γιατί όπως πάει το «μουχαμπέτι» σε λίγο καιρό δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και τότε θα κληθείτε να απολογηθείτε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα…

Του Τένη Καμαρίδη