Απαξιώνουν την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης στον Δήμο Ξάνθης

Τι δηλώνουν στην «Θ» ο πρόεδρος και το μέλος που… «εξαφάνισαν» από την ιστοσελίδα του Δήμου

Άλλα αντί…άλλων αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης, αναφορικά με τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη επιτροπή απαξιώνεται, παρά το ότι αποτελεί ένα «συμβουλευτικό όργανο του Δήμου και ασχολείται με την επεξεργασία και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου».

TOYRIS. ANAPTIKSI

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Πρόκειται για μια επιτροπή, της οποίας οι αρμοδιότητες αφορούν τον προγραμματισμό και την χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου και τη διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής.

Πρόκειται για μια επιτροπή που αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ξάνθης και στην οποία συμμετέχουν τέσσερα μέλη της συμπολίτευσης, δύο μέλη της αντιπολίτευσης, ένας εκπρόσωπος των ξενοδόχων, ένας εκπρόσωπος τουριστικών πρακτόρων καθώς και ένας δημότης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, άλλα είναι τα μέλη που αναγράφονται και άλλα είναι αυτά που την καταρτίζουν.

Ειδικότερα, ενώ για παράδειγμα τακτικό μέλος της επιτροπής είναι ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, δεν αναγράφεται πουθενά, σε αντίθεση με τον κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου ο οποίος φαίνεται ως τακτικό μέλος της, ενώ δεν είναι.

Επίσης αναφορικά με τους εκπροσώπους τουριστικών πρακτόρων και ξενοδόχων, άλλα είναι τα μέλη και άλλα αναγράφονται!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΙΠΠ. ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ…»

KAMARIDHSΓια την παρουσία του στην συγκεκριμένη επιτροπή αλλά και την απουσία του ονόματός του από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης, μίλησε στην «Θ» ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι στα πλαίσια της φίμωσης, όποιου διαφωνεί με τις προτάσεις του δήμου και επειδή είχαμε καθαρές και ξεκάθαρες θέσεις για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό και βέβαια κάναμε κριτική σε αυτούς οι οποίοι κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια όλο αυτό το διάστημα, προφανώς τους ενοχλεί η «φωνή» μας για αυτό δεν μας αναγράφουν και εκεί».

 

«ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ…»

«Προφανώς οι προτάσεις μας και οι ξεκάθαρες θέσεις μας «ενοχλούν» καθώς αναδεικνύουν το «τίποτα» που κατάφεραν να κάνουν μέχρι τώρα σαν δημοτική παράταξη» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «τόσο μεγάλη είναι η προσοχή της δημοτικής αρχής στην επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης, που ούτε καν τα ονόματα των μελών δεν ενδιαφέρονται να «ενημερώσουν».

 

ΑΠ. ΑΓΚΟΡΤΣΑΣ: «ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ…»

AGORTSAS (KAFENEIO)Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Απόστολος Αγκόρτσας, αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις της επιτροπής, στα μέλη της αλλά και στο τι συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση.

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε ότι «συνεδριάζουμε μια φορά τον μήνα. Το δύσκολο είναι να έρθουν τα μέλη. Τα μέλη συνήθως δεν έρχονται και έχουμε μια δυσκολία στην απαρτία. Ελπίζω ότι η καινούρια χρονιά ξεκινά καλά, είχαμε απαρτία όταν ξεκινήσαμε, υπήρχε ενδιαφέρον και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι».

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

«Κατά την τελευταία συνεδρίαση συζητήσαμε το θέμα της συμμετοχής εκπροσώπων της επιτροπής του δήμου, σε τουριστικές εκθέσεις με ενδιαφέρον για τον Δήμο Ξάνθης, όπως για παράδειγμα η HORECA. Αποφασίσθηκε να συμμετέχουν όσα μέλη της επιτροπής θέλουν στις εκθέσεις αυτές και μέχρι στιγμής ο μοναδικός που εκδήλωσε ενδιαφέρον είμαι εγώ, για αυτό κατεβαίνω και στην Αθήνα. Εκτός αυτού η άλλη απόφαση που πάρθηκε είναι να γίνει μια προσπάθεια να ενισχυθεί η τουριστική προβολή του δασικού χωριού. Το δασικό χωριό, ανήκει στο Δήμο Ξάνθης ως κατάλυμα και ως εστιατόριο το νοικιάζει ο Δήμος Ξάνθης…επίσης ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι εξελίξεις όσον αφορά το τουριστικό φυλλάδιο και όσον αφορά το τουριστικό σποτ. Η εταιρία έχει ολοκληρώσει την εργασία της, μας την απέστειλε, έγινε επίδειξη του βίντεο, του σποτ και των εγγράφων, έγιναν κάποιες τελικές διορθώσεις και περιμένουμε να παραλάβουμε το υλικό».

 

«ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ…»

Σε ο,τι αφορά τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης, ο κ. Αγκόρτσας υπογραμμίζει ότι «ο κ. Καμαρίδης είναι τακτικό μέλος. Εγώ έχω υπογράψει τα μέλη. Το ότι δεν αναγράφεται πουθενά, να το αναφέρετε σε αυτούς οι οποίοι έχουν καταρτίσει την ιστοσελίδα και την διαχειρίζονται. Προσωπικά δεν έχω καμία πρόσβαση σε αυτό, αλλά σας πιστοποιώ ότι ο κ. Καμαρίδης είναι τακτικό μέλος. Ο κ. Τσιακίρογλου ήταν σίγουρα στην προηγούμενη επιτροπή. Ο κ. Τσεγγελίδης από όσο γνωρίζω δεν είναι μέλος. Ήταν παλαιότερα, παραιτήθηκε για τους δικούς του λόγους και από ο,τι γνωρίζω δεν είναι μέλος. Η κ. Μεταξά, επίσης δεν είναι μέλος, γιατί αυτήν την στιγμή το ξενοδοχείο της δεν λειτουργεί. Πως λοιπόν θα εκπροσωπήσεις τους ξενοδόχους αν δεν έχεις ξενοδοχείο; Έτσι προτάθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Θράκης να συμμετάσχει η κ. Στυλιανίδου και είναι τακτικό μέλος. Ο κ. Μιχαηλίδης δεν είναι σε αυτήν την επιτροπή. Ήταν στην προηγούμενη, αλλά έχει έρθει σε αυτήν σαν σύμβουλος της συμβούλου του ΕΒΕ. Δηλαδή το ΕΒΕ, συμμετέχει στην επιτροπή μας με την κ. Χατζηπαναγιώτου. Ο κ. Μιχαηλίδης, είναι ένας πολύ έμπειρος τουριστικός πράκτορας που ασχολείται πάρα πολλά χρόνια με τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας και η παρουσία του εκεί μας τιμά και θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμες οι απόψεις του…Για το ότι γράφει άλλα το site του δήμου, δεν έχει καμία εμπλοκή η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης. Φαντάζομαι ότι το site του δήμου, πήρε από κάπου κάποια ονόματα και τα ανήρτησε, σωστά ή λανθασμένα. Εμείς δεν έχουμε ούτε κάποια παρέμβαση σε αυτό, ούτε κάποια εμπλοκή. Εμείς παίρνουμε τα εκλεγέντα μέλη από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε παρουσίες. Τίποτε άλλο».