Νέα Δημοκρατία: Τον Μάιο οι εκλογές για τις ΝΟΔΕ

Μ. Πατεράκης: «Να μην επισκιάσουν τα εσωκομματικά της ΝΔ την καθημερινότητα»

 Στις 12 Μαρτίου ο Χατζηδάκης για πολιτική ομιλία στην Ξάνθη

 

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών αν και με μεγάλη δόση… διακριτικότητας μπαίνει η Νέα Δημοκρατία αφού τα στελέχη της ετοιμάζονται για τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα αναδείξουν τις νέες διοικήσεις των ΝΟΔΕ σε ολόκληρη την χώρα.

Η ειδοποιός διαφορά βέβαια φέτος, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές που έγιναν πριν από δύο χρόνια, είναι το αρκετά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή που υπάρχει μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών αυτή τη στιγμή και με δεδομένη την κυβερνητική τροχιά που δείχνει να διαγράφει το κόμμα, τουλάχιστον δημοσκοπικά.

Σε αυτό το πλαίσιο αλλά και με αρκετές οργανωτικές αλλαγές οι εκλογές προγραμματίζονται πλέον για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία την 13η Μαΐου.

Τα παραπάνω δήλωσε στην «Θ» ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κ. Μιχάλης Πατεράκης, ενώ ερωτηθείς για το αν ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Νίκος Κιατίπης, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, τόνισε ότι: «Για τον κ. Κιατίπη νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Για μένα νομίζω είναι ακόμη νωρίς να μιλήσω για κάτι που θα χρειαστεί να αποφασίσω σε τρεις μήνες από τώρα, χωρίς πάντως να είναι σίγουρο ότι θα είμαι τελικά υποψήφιος».

Ο ίδιος πάντως θέλησε να δώσει και το στίγμα αυτών των εκλογών, στέλνοντας παράλληλα κι ένα μήνυμα τόσο στην συμπολίτευση όσο και στα ίδια τα στελέχη της παράταξη που πιθανώς να δείξουν έναν υπερβάλλοντα ζήλο, σημειώνοντας πως: «Οι εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσουν τον δημόσιο λόγο, ειδικά στην τωρινή χρονική συγκυρία, από την καθημερινότητα των πολιτών που μαστίζεται από τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης. Άλλωστε οι διεργασίες αυτές θα μπορούσαν ακόμη και να μεταβληθούν ως προς τον χρόνο διεξαγωγής τους αν το απαιτήσει η πολιτική επικαιρότητα, όπως π.χ. μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

Παράλληλα πάντως ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην Ξάνθη τονίζοντας ότι: «Ο κ. Χατζηδάκης είναι προγραμματισμένο να έρθει στην Ξάνθη στις 13 Μαρτίου για μία πολιτική ομιλία που θα γίνει στο ξενοδοχείο “Z Palace” στις 18:30’ της ίδιας μέρα. Στο επίκεντρο της ομιλίας αυτής θα βρεθεί η ανάπτυξη στην Θράκη και η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που την αφορά».

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Μ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣΠιο συγκεκριμένα ο κ. Πατεράκης δήλωσε: «Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι στις 13 Μαρτίου περιμένουμε τον αντιπρόεδρο του κόμματος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην Ξάνθη για μία πολιτική ομιλία αναφορικά με την ανάπτυξη στην Θράκη και το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που την αφορά. Η ομιλία θα γίνει στο ξενοδοχείο “Z Palace” στις 18:30 της ίδιας μέρας. Όσον αφορά τις εκλογές στις ΝΟΔΕ αυτές θα γίνουν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου με πιθανότερη ημερομηνία για να γίνουν να είναι στις 13/5. Για τις εκλογές αυτές είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον μεταξύ των στελεχών του κόμματος ενώ θα υπάρξουν και αρκετές αλλαγές που θα αφορούν την δομή και την οργάνωση τόσο της ίδιας της ΝΟΔΕ, με προσανατολισμό στο μοντέλο των αντιπροέδρων, ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και στις ΔΗΜΤΟ. Η αλήθεια είναι ότι είναι νωρίς ακόμη, δεδομένο ότι μεσολαβούν ακόμη σχεδόν τρεις μήνες. Όμως το κόμμα θέλει αυτές οι εκλογές να είναι μία ανοιχτή διαδικασία και να εκλεγούν αυτοί που επιθυμεί η βάση του κόμματος. Έτσι και για πρακτικούς καθαρά λόγους, αφού θα πρέπει μέχρι τέλη Απριλίου (εγγράφως) ή το πολύ μέχρι τις αρχές Μαΐου (ηλεκτρονικά) να έχει εγγραφεί στο κόμμα όποιος ενδιαφέρεται να εκλεγεί. Επίσης επειδή οι εκλογές θα γίνουν από την βάση θέλουμε να είναι όσο πιο ανοιχτές γίνεται κι αυτό να επικοινωνηθεί όσο γίνεται σε μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου. Όμως εδώ χρειάζεται και η απαραίτητη προσοχή διότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση οι εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας να επισκιάσουν την καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά σε αυτή την χρονική στιγμή όπου η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί καταστροφικά σε βάρος της. Προτεραιότητα άλλωστε για μας είναι το καλό και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών παρόλο που θέλουμε από την άλλη και την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή σε αυτές τις εκλογικές διαδικασίες. Άλλωστε δεν θα ήταν καθόλου απίθανο οι διεργασίες αυτές ακόμη και να μεταβληθούν ως προς τον χρόνο διεξαγωγής τους αν το απαιτήσει η πολιτική επικαιρότητα, όπως π.χ. μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».