Πολλοί οι «μνηστήρες» για το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Εχίνου…

Γ. Χατζηθεοδώρου: «Κανείς δεν μπορεί να καπηλευθεί τα έργα άλλων…»

Τζ. Καπζά: «Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους…»

 

Στην ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον οικισμό του Εχίνου στον Δήμο Μύκης προχωρούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, ύστερα από αίτημα του Δήμου Μύκης που έγινε στις 8/2 και στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης.

Για το παραπάνω αίτημα υπήρξε και σχετική αλληλογραφία, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενημερώνει ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία του κλιμακίου και να ζητά φυσικά και τις ενέργειες από πλευράς του Δήμου Μύκης για το ζήτημα.

Στο μεταξύ, πέραν της θετικής εξέλιξης αυτής, αφού ήταν πάγιο αίτημα του Δήμο Μύκης, ήρθε και μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΑΜΘ κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, που ανέφερε επακριβώς ότι ««O αγώνας μου σχετικά με το πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή του Εχίνου, δικαιώνεται! Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λήφθηκε η σχετική απόφαση, για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή του Δήμου Μύκης, η οποία θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία ως απαίτηση της τοπικής κοινωνίας».

Την ανάρτησή του αυτή μάλιστα σχολιάζει και ο πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη, δίνοντάς του συγχαρητήρια και του εύχεται μεταξύ άλλων και «περισσότερα επιτεύγματα».

Για το παραπάνω θέμα, μιλούν στην «Θ» ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου και ο Δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά.

EXINOS

«ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ…»

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ21Ειδικότερα ο κ. Χατζηθεοδώρου αναφέρει ότι «αυτό που έγινε, ήταν μια πρόταση που έγινε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, η οποία καταγράφηκε στις 26/2. Η ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου, είναι μια κουβέντα που ξεκίνησε το φθινόπωρο και ήταν και ένα θέμα που απασχόλησε και το Περιφερειακό Συνέδριο στην Ροδόπη, που πραγματοποιήθηκε περί τα τέλη Νοέμβρη. Άρα έτσι και αλλιώς, καθυστερημένα, τέθηκε και από την περιφέρεια. Όμως για να «τελειώνουμε» με αυτό, ύστερα από αίτημα του Δήμου Μύκης και μετά την παρέμβαση και των Βουλευτών και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα από συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Μύκης, το αίτημα έγινε από τον δήμαρχο στις 28 Φεβρουαρίου, απευθείας στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα. Την ίδια κιόλας ημέρα, ανταποκρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας και ζήτησε να γίνει όλη η διαδικασία με τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται από τον δήμο, άμεσα με απάντησή του προς τον Δήμο Μύκης, την επόμενη κιόλας ημέρα. Συνεπώς δρομολογήθηκε η ίδρυση ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στον Εχίνο. Τις λεπτομέρειες θα τις δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό που γνωρίζω και μπορώ να σας αναφέρω είναι ότι θα γίνει ένα ερασιτεχνικό κλιμάκιο, που σημαίνει ότι θα υπάρχει 24ωρη επιτήρηση από τρεις επαγγελματίες πυροσβέστες και από ένα προσωπικό εθελοντών που θα εκπαιδευτεί με την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου».

 

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΛΛΩΝ…»

Σε ο,τι αφορά την ανάρτηση του κ. Χατζηγκενέ, ο κ. Χατζηθεοδώρου, σημειώνει με έμφαση ότι «οι ενέργειες οι οποίες γίνονται από τον καθένα για το καλό του τόπου, θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται από όλους. Όμως κανένας δεν μπορεί να καπηλεύεται τις προσπάθειες και τα έργα άλλων. Ο κ. Χατζηγκενέ αυτήν την στιγμή προφανώς δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει, οπότε προσπαθεί να καπηλευθεί πράγματα τα οποία γίνονται από άλλους».

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ

ΤΖΕΜΗΛ-ΚΑΠΖΑΑπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά, επισήμανε ότι «στις 28 Δεκεμβρίου του 2017, με αριθμό πρωτοκόλου 23570, προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, αποστείλαμε ένα έγγραφο για την ίδρυση μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Δήμο Μύκης η οποία κοινοποιήθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜΘ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, τους τρεις Βουλευτές του Νομού Ξάνθης και τον κ. Περιφερειάρχη. Στις 5 Φεβρουαρίου, λάβαμε ένα έγγραφο από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για το θέμα αυτό και μας ζητήθηκε εκ νέου, να αποστείλουμε προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Ιωάννη Καπάκη, όλα αυτά τα έγγραφα που είχαμε αποστείλει στο υπουργείο. Αυτό το πράξαμε στις 28/2/2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 1632 και υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

 

«ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ…»

Για τον κ. Χατζηγκενέ και τα όσα ανέφερε για το θέμα, ο κ. Καπζά σημειώνει ότι «όποιος γράφει στα social media, είναι ελεύθερος να γράψει ό,τι θέλει. Πάντως εγώ σας ανέφερα έγγραφα που έχει κάνει ο Δήμος Μύκης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Από εκεί και πέρα, όσοι έχουν συμβάλει είτε με έγγραφα, είτε με τον οποιοδήποτε τρόπο, θα πούμε ένα «ευχαριστώ» σε όλους, όμως τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους. Δεν θέλω να σχολιάσω τι έχει γράψει ο ένας και ο άλλος. Το ζήτημα αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα και μπορεί να είναι πολλοί  οι παράγοντες που έχουν συμβάλλει. Το έχω ζητήσει και εγώ, μπορεί να το έχουν ζητήσει και οι προηγούμενοι δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι μπορεί να το έχουν ζητήσει, δεν θέλω να σχολιάσω όμως. Είδατε ότι δεν έχω κάνει καμία δήλωση, ούτε έχω κοινοποιήσει κάποιο επίσημο έγγραφο. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή να πάρουμε την έγκριση, να ιδρυθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός, να ξεκινήσει την λειτουργία του και έπειτα να βγούμε και να πούμε «ευχαριστώ» στον Α΄ και στον Β΄ για αυτό που έγινε. Αυτήν την στιγμή πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο, ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις και αυτό θα είναι καλό για την περιοχή μας, αφού το είχαμε ανάγκη. Δεν θέλω να σχολιάσω, ούτε να κριτικάρω κανέναν. Δεν σχολιάζω ούτε τα δικά τους σχόλια, απλά σας λέω ότι αυτά είναι τα επίσημα έγγραφα που έχουμε κάνει και αν κάποιοι θεωρούν ότι έχουν συμβάλει, τους «ευχαριστούμε» και αυτούς».