Παν. Σγουρίδης: «Δεν συμφωνούμε με το Gorna Macedonia…»

Μόνο «αγκάθι» το Σκοπιανό στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 

Για το θέμα του «Σκοπιανού» και το όνομα «Μακεδονία», μίλησε στην «Θ» ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου, θα ζητήσει την ενισχυμένη πλειοψηφία από την Βουλή, δηλαδή με την υπερψήφισή του από 180 Βουλευτές.

 

ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ«ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 2/3»

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο ίδιος, «θα ζητήσουμε την πλειοψηφία των 2/3 δηλαδή τους 180 Βουλευτές. Αν αυτό δεν επιτευχθεί δεν θα ψηφισθεί η συμφωνία. Είμαστε κάθετοι ως προς την λέξη «Μακεδονία».

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…»

Αναφορικά με το αν τελικά υπάρχουν ή όχι διαφωνίες με την κυβέρνηση ο κ. Σγουρίδης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν. Στα άλλα ζητήματα υπάρχει ταύτιση απόψεων διότι η συμφωνία ήταν να βγει η χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα που είχε και τον Αύγουστο αυτό επιτυγχάνεται».

«ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ…»

Σε ο,τι αφορά το Σκοπιανό, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «από την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων η θέση ήταν πάγια και στο δεύτερο και στο τρίτο συνέδριο η θέση είναι σταθερή. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Η πρόοδος γίνεται με βήμα σημειωτόν. Πρέπει να υπάρξουν διεργασίας στην ίδια την χώρα των Σκοπίων. Θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν κάποια πράγματα, όπως αυτά ετέθησαν και όταν το αποφασίσουν βλέπουμε για εμάς».

«ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ GORNA MACEDONIA»

Αναφορικά με το όνομα «Gorna Macedonia» (δηλ. Άνω Μακεδονία)  το οποίο βγήκε από τα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι «ήταν μια θέση με την οποία εμείς δεν συμφωνούμε».

«ΑΒΟΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ»

Μάλιστα ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Ορεστιάδα για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για την οποία σημείωσε ότι «εκπροσωπούσα τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημειολογικά σε μια περιοχή όπου αυτήν την στιγμή υπάρχει το θέμα των δύο Ελλήνων Αξιωματικών. Σημειολογικά λοιπόν, πήγε ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Ορεστιάδα. Εμείς το δηλώσαμε αυτό πολύ πριν αποφασίσει να πάει ο κ. Μητσοτάκης. Το κλίμα στην Ορεστιάδα ήταν γενικά άβολο. Ευχόμαστε και πιστεύουμε τα παιδιά να κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους και μέσα από την Σύνοδο της Βάρνας, ελπίζουμε ότι θα υπάρξει λύση του ζητήματος, προς αυτήν την κατεύθυνση».