Νικ. Μητρετώδης: «Θεωρώ πως γίνεται αυτό που πρέπει… Δεν έχω άλλη εικόνα»

Σύλληψη δύο στρατιωτών:

Με αφορμή την σημερινή συνάντηση με τους γονείς τους… Αποκλειστικές δηλώσεις του πατέρα του Άγγελου στην «Θ»

 

Συνεχίζεται το θρίλερ των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και για τους οποίους όλοι εύχονται «να κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους».

Δύο νέοι, οι οποίοι συγκεντρώνουν την αγωνία, την αγάπη και την στήριξη, όχι μόνο των γονιών τους αλλά και του απανταχού ελληνισμό, αφού όπως εξηγεί σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Θ» ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, «τα μηνύματα συμπαράστασης από όλους τους Έλληνες, ακόμη και ομογενείς του εξωτερικού είναι καθημερινά και συνεχή».

main_1521754245_9883756

 

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…»

ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣχετικά με την κατάσταση των δύο στρατιωτικών, ο πατέρας του Άγγελου κ. Νίκος Μητρετώδης αναφέρει ότι «τα παιδιά είναι πολύ καλά και τώρα περιμένουμε να εκδοθεί το πόρισμα του Εισαγγελέα, προκειμένου στην συνέχεια να οριστεί και η δικάσιμος. Αυτό είναι το ουσιαστικό. Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο».

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Σε ο,τι αφορά τα μηνύματα συμπαράστασης, ο κ. Μητρετώδης σημειώνει ότι «εισπράττουμε από παντού μηνύματα. Όχι μόνο από Έλληνες από όλη την Ελλάδα αλλά και από ομογενείς του εξωτερικού. Ευχαριστούμε πολύ για όλη αυτήν την συμπαράσταση τον κόσμο και εσάς».

 

«ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΜΕ ΕΚΕΙ…»

Αν και δεν έχει απαγγελθεί ακόμα το κατηγορητήριο, το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ωστόσο ο κ. Μητρετώδης εξηγεί ότι «δεν θα ήταν αποφυλάκιση, θα ήταν προσωρινή κράτηση. Ορισμένοι θεωρούν ότι εκεί θα τελειώναμε, αλλά δεν τελειώνουμε».

 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Το μεγαλύτερο στήριγμα των δύο Ελλήνων, πέραν από όλο τον κόσμο που βρίσκεται στο πλευρό τους, είναι φυσικά οι ίδιοι οι γονείς τους, οι οποίοι μάλιστα σήμερα αναμένεται να τους συναντήσουν.

Κάτι που επιβεβαιώνει ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, ο οποίος επισημαίνει επακριβώς ότι «τους βλέπουμε και έχουμε και σήμερα μια συνάντηση».

evros-sinora2

«ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ…»

Τέλος σε ερώτημα της «Θ» για το υπάρχει εμπιστοσύνη στις διπλωματικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της Ελλάδος, ή αν έχουν όλα χαθεί, μετά από όλα όσα συνέβησαν σε δύο παιδιά που απλά εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, υπηρετώντας την πατρίδα μας και κατέληξαν αιχμάλωτοι σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο κ. Μητρετώδης σημειώνει λιτά και ουσιαστικά ότι «θεωρώ πως γίνεται αυτό που πρέπει. Δεν έχω άλλη εικόνα».