«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΚΕΞ – ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο….ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ

Διεξάγεται αυτήν την ώρα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, κατά την οποία αποτέλεσε «πονοκέφαλο» για το σώμα, το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης το οποίο αφορούσε την «έγκριση λογαριασμών εκκαθάρισης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξάνθης και απαλλαγή των εκκαθαριστών από κάθε ευθύνη».

ΙΠΠ. ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: «ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ…ΛΥΡΑΤΖΗ Ή ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;»

Η συζήτηση διήρκησε αρκετή ώρα ενώ υπήρξαν εντάσεις, αφού ο κ. Πασχάλης Λύρατζης ζήτησε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία και έλαβε αλλά…μόνο ο ίδιος, γεγονός το οποίο σχολίασε ο κ. Καμαρίδης. «Είστε σοβαροί; Που είναι αυτά τα στοιχεία; Ενημερώνετε μόνο έναν; Είστε Πρόεδρος του Λύρατζη ή του Δημοτικού Συμβουλίου; Χρεωθείτε την απόφαση, πάρτε την απόφαση εσείς. Αφού η ψηφοφορία δεν πέρασε. Πέρασε η μη εκκαθάριση».

«ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ;»

Ο κ. Φανουράκης ρώτησε την Νομική Υπηρεσία για τους κινδύνους που ελλοχεύει η απόφαση που υπάρχει ήδη και με την οποία δεν γίνεται δεκτή η εκκαθάριση. Επίσης ρώτησε αν από τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι έχει φαγωθεί το μετοχικό κεφάλαιο των 200.000 και πλέον ευρώ».

Από την πλευρά του ο κ. Λύρατζης, ανέφερε ότι «είναι άλλο η εκκαθάριση άλλο η διαχείριση…»

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: «ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ…»

«Μόνο αθώα δεν ήταν και στο προηγούμενο συμβούλιο η στάση της πλειοψηφίας. Προσπαθούν κάποιοι να κατασκευάσουν ενόχους, εμείς δεν συμμετέχουμε στον κατήφορο από την στιγμή που δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα ξεκάθαρα. Θα απέχουμε από την συζήτηση για την ψήφιση του θέματος..» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μανώλης Φανουράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Καμαρίδης σημείωσε ότι «την προηγούμενη φορά κάποιοι δεν καταλάβαιναν τα στοιχεία και ψηφίσαμε λευκό επειδή δεν το ξέραμε. Ζητήσατε να έρθουν τότε οικονομικά στοιχεία και δεν θυμόσασταν ότι η διαχείριση με την εκκαθάριση είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Επειδή ακούστηκαν και «φωτιστήκαμε» ότι η εκκαθάριση είναι άλλο από την διαχείριση, έγινε παράκληση να φέρει η υπηρεσία τα στοιχεία. Ξαφνικά σήμερα μαθαίνω ότι η υπηρεσιακή παράγοντας έψαξε και έφερε την ενημέρωση που θα είχε το σώμα να ψηφίσει. Ποιος παίρνει την ευθύνη που ενημερώθηκε μόνο ένας και όχι το σώμα; Επίσης θέλω να ρωτήσω την οικονομική υπηρεσία, όταν μια δίκη τελεσιδικήσει, μπορεί να ξανανοίξει; Η απόφαση πάρθηκε. Χωρίς να αλλάξει κάτι, πως επαναφέρετε το θέμα; Την προηγούμενη φορά δεν πέρασε. Κάθε δύο μήνες θα μας φέρνετε πράγματα που δεν πέρασαν για να περάσουν;»

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο, ρώτησε για την αναγκαιότητα του να επανέρθει το θέμα, από την στιγμή που δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

«ΛΕΥΚΟ» ΜΕ…ΚΑΡΦΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗ

Κατά τις τοποθετήσεις τους τώρα, ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Ξάνθη» σημείωσε ότι «κρατάμε την ίδια στάση του «λευκού», όπως και την προηγούμενη φορά. Πιστεύω ότι και οι συνάδελφοι που είχαν ψηφίσει λευκό, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την προηγούμενη ψηφοφορία. Αν ψηφίσουν διαφορετικά, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, τότε κάτι στραβό υπάρχει ή στην σημερινή στάση, ή στην στάση τους κατά την περασμένη συνεδρίαση…»

«ΛΕΥΚΟ» ΚΑΙ ΑΠΟ Σ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Λευκό, για λόγους μη πληροφόρησης ψήφισε και ο κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου.

«ΛΕΥΚΟ» ΜΕ…ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠ. ΚΑΜΑΡΙΔΗ

Από την πλευρά του ο κ. Καμαρίδης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «… κάποιος υπέρτατος νους κατά την διάρκεια της περασμένης συνεδρίασης ανακάλυψε οτι θα βγει λαβράκι και άρχισαν οι προτάσεις για αναβολή και για να ενημερωθούμε (και δεν ενημερωθήκαμε) και η πρόταση δεν πέρασε… ψηφίσατε «όχι» οι περισσότεροι (σύμβουλοι της συμπολίτευσης). Πως είναι δυνατόν να αλλάζετε γνώμη επί ενός τόσο σοβαρού θέματος, όταν ούτε η οικονομική υπηρεσία σας έφερε κάτι; Ποιος είναι ο υπέρτατος νους για να αλλάξετε γνώμη; Ανάλογα με τι; Είναι εγκληματικό να μην κλείσουμε αυτήν την επιχείρηση, αλλά τι δικαιολογία θα βρείτε για να πείτε το αντίθετο σήμερα; Εμείς θα πούμε «λευκό» σε συνέπεια με την προηγούμενη στάση μας. Την ασυνέπεια, εσείς θα την έχετε».

Από την ψηφοφορία απήχε επίσης και ο κ. Γιώργος Κολλάρος.

Την πρόταση να μην παραλάβουν αλλά ούτε να εγκρίνουν και να συνεχιστεί η εκκαθάριση με παράλληλη προσπάθεια ενεργειών για την διευθέτηση του «ΦΥΣΙΣ», έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Επίσης, ο κ. Ανταμπούφης, πρότεινε να επικρατήσει ομόφωνα το «λευκό».

Τελικά πέρασε (κατά πλειοψηφία με πολλά λευκά και αποχή της «Κοινωνίας Δημοτών» από την ψηφοφορία) η πρόταση του δημάρχου να συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019 η εκκαθάριση με παράλληλη προσπάθεια για διευθέτηση του «ΦΥΣΙΣ».