Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019…

Με πρόκριμα την απαλλαγή του Δήμου από την χειρότερη δημοτική αρχή, δηλώνουν «παρών» μέσω της «Θ» άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ΄επέκταση μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Τ. ΤΕΦΡΩΝΙΔΗΣ «ΑΡΧΗΓΟΣ», Ν. ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ «ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήδη γνωρίζουμε, από προγενέστερα ρεπορτάζ της «Θ», «παρών» δηλώνει (και μάλιστα με συνολική και οριστική απόφαση από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ) ο Τάσος Τεφρωνίδης ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, με «παρών» και υποστηρικτή τον νυν επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» κ. Νίκο Ανταμπούφη ο οποίος μάλιστα για την παρουσία του σημείωσε χθες στην «Θ» ότι «…δεν ξέρω αν θα χαρούν ή θα λυπηθούν κάποιοι αλλά από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν απομακρύνομαι».

ΜΕ «ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ» ΤΟΝ Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟ…

Στην μείζονα αντιπολίτευση τώρα και στην «Κοινωνία Δημοτών», ξεκίνησε ήδη μια προσπάθεια συγκρότησης με έναν «δυναμικό» (όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Φανουράκης) συνδυασμό και με «μπροστάρη» τον Σάββα Μελισσόπουλο.

 

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: «ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…»

Ωστόσο αναφορικά με το τι θα κάνει ο νυν επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» κ. Μανώλης Φανουράκης, ο ίδιος δηλώνει επακριβώς ότι «ο Μανώλης Φανουράκης θεωρεί αυτήν την στιγμή ότι έχει την υποχρέωση να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να απαλλαγεί αυτή η πόλη από την πιο ανίκανη Δημοτική Αρχή που υπάρχει από την μεταπολίτευση και μετά. Μια Δημοτική Αρχή η οποία κοντεύει στον πέμπτο χρόνο της διοίκησης, δεν έχει να επιδείξει τίποτα παρά ένα απόλυτο μηδενικό. Η Δημοτική Αρχή του κ. Δημαρχόπουλου είναι η Δημοτική Αρχή του κλειστού κολυμβητηρίου, του κανενός δημοτικού χώρου στάθμευσης. Είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που κατάφερε να μην υπάρχει περιμετρικά του εμπορικού ιστού κανένα μέρος για στάθμευση και δυστυχώς είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που έχει καταφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια να «ανοίγει» κάθε χρόνο το κολυμβητήριο, το οποίο κολυμβητήριο έχει βάλει πλώρη να ανοίξει επί της ουσίας μετά το 2020. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ασφαλτοστρώσεις, κίτρινες και μαύρες διαγραμμίσεις στα πεζοδρόμια και Δελτία Τύπου, για κάποιες αυτονόητες εργασίες από τα 8μηνα, τις οποίες διαφημίζει. Δεν έχει γίνει κανένα σημαντικό έργο για την πόλη της Ξάνθης. Είμαστε ο τελευταίος δήμος στον Νομό Ξάνθης, στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είμαστε σε ένα τεχνικό πρόγραμμα που δυστυχώς οι ίδιες οι υπηρεσίες έχουν παραδεχθεί ότι η απορροφητικότητά του τείνει (και είναι) στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των τελευταίων ετών, δεν υπάρχουν μελέτες, είμαστε ανίκανοι να κάνουμε ακόμη και…διαγωνισμούς και θεωρώ ότι όλα αυτά, το κυριότερο κακό που κάνουν είναι στον δημότη αυτής της πόλης, που δυστυχώς ελπίζει στο μόνο «αποκούμπι» που έχει αυτήν την στιγμή, την Δημοτική Αρχή, αλλά αυτή η Δημοτική Αρχή δυστυχώς, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι η πιο ανίκανη Δημοτική Αρχή που έχει περάσει και θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων να συστρατευτούμε για να απαλλαγούμε από αυτή. Η Δημοτική Αρχή του κ. Δημαρχόπουλου έχει καταφέρει να ενώσει όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους της πόλης και να θέλουν πλέον όλοι την απαλλαγή από αυτήν την διοίκηση. Άνθρωποι που δεν είχαν εμπλακεί ποτέ σε αυτές τις διαδικασίες, ενδιαφέρονται πλέον ουσιαστικά και ενεργά, να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πόλη να μπορέσει να έχει ένα καλύτερο μέλλον, όχι για εμάς αλλά για τα παιδιά μας. Γιατί στα τέσσερα χρόνια διοίκησης του κ. Δημαρχόπουλου, έχουν πάει δυστυχώς την πόλη, πάρα πολλά χρόνια πίσω. Ο Μανώλης Φανουράκης θα είναι «παρών» σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε το πόστο ούτε η θέση, παρά μόνο να απαλλαγούμε από αυτήν την Δημοτική Αρχή».

«ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΑΜΨΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Στον Δημοτικό Συνδυασμό «Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» τώρα με Επικεφαλής της κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη, η παρουσία θεωρείται δεδομένη, με τον ίδιο να σημειώνει λακωνικά αλλά ουσιαστικά ότι «ΕΜΕΙΣ δηλώσαμε ότι θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ, γιατί πρέπει να επαναφέρουμε σε μια αναπτυξιακή πορεία τον Δήμο Ξάνθης. Να ξαναλάμψει ο ήλιος επάνω στην πόλη, που από «πόλη με τα χίλια χρώματα», έγινε η πόλη με τις… «πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

 

«ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ» ΑΠΟ Σ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

«Πάντα με ενδιαφέρει η πολιτική, αλλά…ουδέν σχόλιον στο συγκεκριμένο θέμα». Αυτή ήταν επακριβώς η φράση του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία– Σταυρούπολης» κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτε περί της συνέχισης ή μη της πορείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο και της εκ νέου συμμετοχής του ή μη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος αναφορικά με την παράταξη «Συμμετέχω», ο απερχόμενος Δημήτρης Μπένης, έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές «παρών» στα…επόμενα. Συνεπώς θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στις…επόμενες διαδικασίες.

Όσον αφορά τον νυν επικεφαλής της παράταξης κ. Σιαμπάν Μπαντάκ, δυστυχώς δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του.

Μάλιστα δεν κατέστη δυνατή ούτε η επικοινωνία μας με τον Επικεφαλής της «Λαϊκής Συμπείρωσης» κ. Γιώργο Κολλάρο, για το αν θα συνεχίσει ή όχι και το ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του.