1Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο Δ.Π.Θ.

Στην τελική ευθεία για τις πρυτανικές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τα μαχαίρια άρχισαν να ακονίζονται άσχημα… Με εσωτερική επιστολή προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο πρ. Πρύτανης Σάκης Καραμπίνης, επιτίθεται εκ νέου στον καθηγητή Τσαουσίδη βάζοντας στο ίδιο κάδρο και άλλους υποψηφίους (έναν υποψ. πρύτανη και δύο υποψ. αντιπρυτάνεις! Με φράσεις ιδιαίτερα σκληρές, όπως “ψεύτες”, “ καιροσκόποι” κλπ,  επανέρχεται στο γνωστό θέμα των οικονομικών σκανδάλων με τα ερευνητικά προγράμματα σε μία προσπάθεια επηρεασμού του εκλεκτορικού σώματος… Από την πλευρά του ο κος Τσαουσίδης αρκέστηκε να δηλώσει στην “Θ” πως όλα αυτά έχουν απαντηθεί αρμοδίως από το ελεγκτικό συνέδριο και πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του! Δεσμεύτηκε μάλιστα να παραχωρήσει μία συνέντευξη στη «Θ» «εφ’ ολης» αμέσως μετά τις εκλογές, οπότε θα έχουμε να πούμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα…

 

2Ρίξτε τουλάχιστον «πέντε οκάδες» άσφαλτο…

Για την… χειρότερη είσοδο πόλης σε όλη την Ελλάδα (της Ξάνθης δηλαδή), έχω γράψει και έχω πει δεκάδες φορές κατά το παρελθόν! Έκτοτε διαμόρφωσαν τις εισόδους τους, όλες οι γειτονικές πόλεις, εκτός από τη δική μας! Και άντε να δεχτώ ότι υπάρχει κώλυμα και πως απαιτούνται πολλές διαδικασίες και πως θίγονται πολλά συμφέροντα επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην είσοδο της Ξάνθης από την Καβάλα! Ωστόσο όμως, θα μπορούσατε να ρίξετε «πέντε οκάδες» άσφαλτο ώστε να μην «σπάζουν» τα αυτοκίνητα των ξανθιωτών και των επισκεπτών και να μη δημιουργούνται λίμνες κάθε φορά που βρέχει! Ακόμη και αυτό είναι τόσο δύσκολο; Κατά τα άλλα μιλάμε για όραμα και για μεγάλα έργα!

 

3Επιλεκτικές «ευαισθησίες»…

Συμφωνώ απόλυτα με την ταχύτητα και την «ευαισθησία» σύσσωμου του πολιτικού- και όχι μόνο- κόσμου, να καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού… Και δική μου άποψη είναι πως η βία πρέπει να καταδικάζεται από όπου κι αν προέρχεται! Δεν είδα όμως την ανάλογη «ευαισθησία» σε άλλες περιπτώσεις, όπου ασκείται βία και τρομοκρατία σε απλούς πολίτες, οι οποίοι, χωρίς να φταίνε σε τίποτα πέφτουν θύματα βίας των «γνωστών- αγνώστων» που απλά τυχαίνει να βρεθούν στο δρόμο τους! Και την ίδια στιγμή οι ίδιοι οι ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ που αναθεματίζουν τους δράστες του Μπουτάρη, υπερθεματίζουν τους δολοφόνους της «17 Νοέμβρη» και όχι μόνο… Ή καταδικάζουμε λοιπόν τη βία από όπου κι αν προέρχεται ή δηλώνουμε… επιλεκτικά ευαίσθητοι.

 

4Απαράδεκτοι!!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης είχε το… θράσος να στείλει στα τοπικά ΜΜΕ μία ευχαριστήρια επιστολή για τη διοργάνωση του φεστιβάλ» Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2018». Και λέω είχε το θράσος, γιατί ανάμεσα στους αποδέκτες του ευχαριστήριου, πουθενά δεν υπάρχουν τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία για ακόμη μία φορά κλήθηκαν να προβάλουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ όλες τις εκδηλώσεις και συγχρόνως  με αναλυτικά ρεπορτάζ και προσωπικές παρεμβάσεις δημοσιογράφων σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές γειτονικών νομών, προέβαλαν όσο κανείς άλλος τον θεσμό στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στην υπόλοιπη χώρα! Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως (δεν είναι οι πρώτοι οι διοργανωτές εκδηλώσεων και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι ούτε και οι τελευταίοι) τα τοπικά ΜΜΕ εκλαμβάνονται ως  οι… νεροκουβαλητές της όλης ιστορίας! Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο, αφού καλούμαστε να δημοσιεύσουμε (και πάλι αδαπάνως) ένα ευχαριστήριο για οποιονδήποτε άλλο εκτός από εμάς! Όχι πως είναι ο αυτοσκοπός και κάτι που εμείς επιζητούμε διακαώς, αλλά εφόσον εκδίδεται είναι προσβλητικό για το χώρο μας, να απουσιάζει μέσα από αυτό…

 

5Και τα καλά να… γράφονται!

Και να κλείσω με κάτι διαφορετικό… Έντονη πλέον η «μυρωδιά» του καλοκαιριού ιδιαίτερα στις παραλίες μας, με το ΜΥΡΩΔΑΤΟ να έχει και πάλι τα πρωτεία σε ότι αφορά τις επιλογές ξανθιωτών και επισκεπτών λουομένων και όχι μόνο… Και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και πιο συγκεκριμένα σε μία οικογένεια που δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και σχεδόν… μισό αιώνα! Ο λόγος για την οικογένεια ΚΑΡΑΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗ, που με την γνωστή ταβέρνα «ΓΟΡΓΟΝΑ» και το επίσης πασίγνωστο beach bar «ΑΜΜΟΣ» συνεχίζουν να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών αναβαθμίζοντας συνεχώς την παραλία! Ένα επίσης στοιχείο που συντελεί στην κατακόρυφη αύξηση επισκεψιμότητας της παραλίας Μυρωδάτου είναι το… βουλγαρικό στοιχείο, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών από τη γειτονική Βουλγαρία προτιμάει την παραλία Μυρωδάτου, γιατί απλά βρίσκει αυτό που ζητάει!