Δύο ερωτήσεις στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ…

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα επιχειρούσα να «αδικήσω» τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ με αφορμή τις τελευταίες επαναλαμβανόμενες βλάβες στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης που σαν αποτέλεσμα είχαν την δοκιμασία των… νεύρων μας! Ωστόσο επικοινωνώντας πολλές φορές και στα δύο τηλεφωνικά νούμερα των κινητών του οι συνεργάτες μου, απάντηση δεν έλαβαν! Ήθελα λοιπόν να του θέσω δύο ερωτήσεις: 1) Βλέποντας από τις φωτογραφίες στην πρόσφατη ζημιά του αγωγού που δημοσίευσε ο «Μαχητής», ήθελα να ρωτήσω τον πρόεδρο από τι υλικό είναι κατασκευασμένος ο κεντρικός αγωγός που υδροδοτεί την μισή πόλη; Μήπως είναι φτιαγμένος από αμίαντο, το γνωστό υλικό που έχει απαγορευθεί ως καρκινογόνο ή όχι; 2) Υπάρχουν ή όχι δύο, έτοιμες μελέτες για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού; Γιατί δεν τις επικαιροποιείτε και να αλλάξουμε επιτέλους τον σαράβαλο αγωγό που διαρκώς προκαλεί προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης; Κι αν όχι την πρώτη μελέτη που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων, τουλάχιστον την άλλη που αφορά αποκλειστικά και μόνο την ΔΕΥΑ Ξάνθης… Τόσο δύσκολο είναι; Και κάτι ακόμη… Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ειδική σήμανση από τα σημεία όπου διέρχεται ο κεντρικός αγωγός ώστε να μην «τσιμεντάρουν» οι εταιρείες από επάνω; Ποιος φταίει και στην προκειμένη περίπτωση;

 

Δημαρχόπουλος- Καραλίδης… συμμαχία!

Είδα τον Δήμαρχο Ξάνθης να σηκώνει περιχαρής το κύπελο του «Λεύκιππου», ο οποίος χτύπησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία του στο μπάσκετ (τα θερμά μου συγχαρητήρια) μαζί με τον έτερο… Φώτη Καραλίδη! Ερώτηση πρώτη: Που συνέβαλαν οι δύο αυτοδιοικητικοί στο να πάρει ο «Λεύκιππος» το πρωτάθλημα και δικαιούνται να σηκώνουν περιχαρείς το τρόπαιο, φωτογραφιζόμενοι μάλιστα ως εκ των συντελεστών της επιτυχίας; Εκτός κι αν τα… έχωσαν χοντρά στο σωματείο, πράγμα που θα επιβεβαιώσει ή όχι ο φίλος μου ο Ματθαίος Σαββίδης… Δεύτερον: Αληθεύει ότι στο τραπέζωμα που έκανε πριν λίγες ημέρες ο Δημαρχόπουλος σε ταβέρνα του σταθμού με φόντο τις εκλογές του 2019, προσκάλεσε και τον Φώτη Καραλίδη; Και σαφώς δημιουργεί εύλογα ερωτήματα αυτό το «κολλητηλίκι» Δημαρχόπουλου- Καραλίδη… Και μετά σου λέει, ότι η Ν.Δ έχει Δήμαρχο στην Ξάνθη και πως ο Αυγενάκης έχει δώσει ήδη το χρίσμα στον Δημαρχόπουλο! Το φαντάζεστε; Χρίσμα Αυγενάκη- ΝΔ σε Δημαρχόπουλο- Καραλίδη; Όμορφος κόσμος αυτοδιοικητικά πλασμένος!

 

Φωτιά πίσω από το Νοσοκομείο…

Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής… Φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον χώρο που βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο της Ξάνθης, αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα με την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά πρόλαβε να κάψει μια μικρή έκταση με ξερά χόρτα, κινήθηκε όμως απειλητικά προς τις πολυτελείς κατοικίες που βρίσκονται δυτικά του Νοσοκομείου στην λεγόμενη περιοχή της ΕΚΑΛΗΣ! Ακόμη δεν μπήκαμε στην αντιπυρική περίοδο και έχουμε τα πρώτα δείγματα… Προσοχή –προσοχή και πάλι… προσοχή!

 

Με χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αλλά… ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!

Άκουγα χθες και για την επίλυση του μεγάλου ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, πως βρισκόμαστε λέει, πολύ κοντά και πως είναι ιστορικής σημασίας η ευκαιρία που δίδεται πλέον για την οριστική επίλυση του θέματος! Το θέμα είναι πως εκλαμβάνει κανείς τον όρο ΕΠΙΛΥΣΗ… Γιατί, εξ όσων καταλαβαίνω, το όνομα «Μακεδονία» ως προσδιοριστικό είναι ήδη συμφωνημένο… Οπότε θα έχουμε μία ωραιότατη λύση στο «πιάτο», για την οποία θα πανηγυρίσει το δίδυμο Τσίπρας- Κοτζιάς, άσχετα αν στην ουσία θα πρόκειται για μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ της Ελληνικής πολιτικής και της Ελληνικής διπλωματίας σε βάρος της ιστορίας μας και σε βάρος της παρακαταθήκης που αφήνουμε στους επερχόμενους… Κατά τα άλλα… ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!!!

 

Οι Ιταλοί «διδάσκουν» και οι Έλληνες… αποβλακώνονται!

Το αντισυστημικό- αντιευρωπαϊκό- αντι-παγκοσμιοποιητικό κίνημα φουντώνει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης και του πλανήτη γενικότερα, κρίνοντας από τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών… Αιχμή του δόρατος αυτή την φορά η πολιτική αστάθεια της Ιταλίας απ’ όπου αναμένονται και σημαντικές εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον του ευρωπαϊκού συγκροτήματος… Και απ’ ότι φαίνεται οι Ιταλοί δεν μοιάζουν καθόλου με τους… Έλληνες κι ας λένε ότι είμαστε «ούνα φάτσα- ούνα ράτσα»! Οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται κόντρα στις επιβουλές Βερολίνου- Παρισίων (Μέρκελ- Μακρόν), θα είναι κάτι περισσότερο από αποφασιστικές σε αντιδιαστολή με τους «καναπεδάκηδες» Έλληνες που κάνουν την αντίστασή τους βλέποντας Survival και… Master Chef ! Γιατί απλά οι Ιταλοί δεν ανέχονται και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αποφασίζει για λογαριασμό τους εν τη απουσία τους και γιατί απλά οι Ιταλοί… δεν είναι Έλληνες! Που καταντήσαμε στ’ αλήθεια…