5Μπράβο Χρυσούλα!

Από τις εξαιρέσεις των πολιτικών- αυτοδιοικητικών που δεν αναφέρεται ποτέ στις επιτυχίες της για το κοινό συμφέρον, σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους με μηδενικό έργο και με πολύ «φλυαρία» για τα… κατορθώματά τους! Ο λόγος για την διευθύντρια του ΙΕΚ- ΟΑΕΔ και δημοτική σύμβουλο Ξάνθης ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥΔΗ, η οποία έκανε και πάλι το «θαύμα» της και μάλιστα εντελώς αθόρυβα! Ο Δήμος Ξάνθης επρόκειτο να εντάξει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης 20 αποφοίτους του εν λόγω ΙΕΚ μετά από εισήγηση του υπηρεσιακού παράγοντα (αλίμονο τελικά αν όλα έμεναν στα χέρια του υπηρεσιακού παράγοντα), ενώ με παρέμβαση της κας Δημούδη εντάχθηκαν τελικά 35 νέοι και νέες σε Δήμο και στο ΝΠΔΔ της Κοινωνικής Πρόνοιας! Αλλά για να μην είμαι άδικος, πρέπει να σημειώσω και τη σύμφωνη άποψη- συμβολή του αντιδημάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου στην όλη παρέμβαση! Αυτό σημαίνει αμέσως- αμέσως 15 επιπλέον ευκαιρίες για νέα παιδιά και όχι μόνο για εργασιακή εμπειρία, αλλά και για… μεροκάματο φυσικά! Πάντα τέτοια…

 

4Τρεις… χωρίς τον «κούκο»!

Ούτε καν «σκόρπια διαδήλωση» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… Ο λόγος για την προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, όχι ενός, ούτε δύο, αλλά ΔΕΚΑ εργατικών και επαγγελματικών φορέων της Ξάνθης, στα πλαίσια της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ! Κυριολεκτικά τρεις και ο κούκος, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία προγραμματισμένη εκδήλωση και φυσικά η πορεία της απεργίας, αφού δεν συγκεντρώθηκαν ούτε… 30- 40 άτομα! Την ίδια στιγμή οι καφετέριες ήταν γεμάτες και το ΠΑΜΕ έπαιρνε «κεφάλι», αφού ήταν η μοναδική σοβαρή και μαζική κινητοποίηση με τη συμμετοχή του συνόλου της δύναμης του! Και επειδή κάπου διάβασα δηλώσεις της προέδρου της ΕΛΜΕ Ξάνθης κας Λουκοπούλου, η οποία δικαιολόγησε την μη συμμετοχή εκπαιδευτικών λόγω… διαγωνισμών, θα τη ρωτήσω ευθέως, αν μία τέτοια κινητοποίηση γίνονταν πριν από 4 χρόνια επί Ν.Δ ή επί ΠΑΣΟΚ, θα υπήρχε η ίδια δικαιολογία; Κατά τα άλλα περιμένουμε να μας λυπηθούν οι «τοκογλύφοι» και να αλλάξει ρότα η κυβέρνηση! Το μήνυμα όμως ελήφθη! Και από τους δανειστές κι από την κυβέρνηση! Ότι και να μας κάνουν εμείς απλά θα σκύψουμε το κεφάλι και θα το υποστούμε!

 

3Ειρήνη υμίν…

Μία περίεργη «φαγωμάρα» διακρίνω το τελευταίο χρονικό διάστημα πράγματα, σε ότι αφορά τον Σύλλογο Πομάκων Ν.  Ξάνθης! Με μήλο της έριδας τις εκλογές του συλλόγου σε σχέση με τον χώρο όπου αυτές θα πραγματοποιηθούν, αλλά και την γενικότερη συμπεριφορά της απερχόμενης προέδρου, υπάρχει μία αντιπαράθεση και μάλιστα έντονη στο διαδίκτυο, με σαφείς αιχμές, ιδιαίτερα από την πλευρά του Σεμπαϊντίν Καραχότζα… Ειρήνη υμίν φίλτατοι πομάκοι! Είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν πως και τι να σας υποσκάψουν, μη τους δίνετε και εσείς περισσότερη “τροφή”! Παρόλα αυτά πληροφορούμαι ότι οι εκλογές θα γίνουν τελικά την Κυριακή 3 Ιουνίου στο κτίριο “Π” Καπναποθηκών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα και όχι στον ιδιωτικό χώρο κάποιου από τους υποψηφίους όπως διέρρευσε!

 

2Είμαστε πρώτοι αλλά…

Ο καθημερινός αγώνας που κάνουν τα στελέχη και το προσωπικό της «Θ» και της «thraki.com.gr» για να παρέχουν την πληρέστερη έγκυρη και έγκαιρη ειδησεογραφία στους χιλιάδες αναγνώστες- επισκέπτες τους, είναι αλήθεια πως… δεν πληρώνεται! Ο δημοσιογραφικός οργανισμός μας (Thraki Media Group), διαθέτει το πολυπληθέστερο δημοσιογραφικό και διοικητικό- βοηθητικό προσωπικό από όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με ένα οικονομικό κόστος ιδιαίτερα βαρύ για την εταιρεία μας! Οι τελευταίες υπεραυξήσεις και το ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ όμως που μας χρέωσαν οι ασυνεπείς κυβερνητικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά μας διαβεβαίωναν μέχρι πρότινος και άλλα αποφάσισαν και διέταξαν), επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά μας και προσπαθούμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας με κάθε μέσον! Σκοπός μας να διατηρήσουμε τη σοβαρότητα και τον πλουραλισμό, στοιχεία που διακρίνουν τα μέσα και το προσωπικό μας και σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε συμπαραστάτες. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η «Θ» και η «thraki.com.gr» είναι πρώτες σε αναγνωσιμότητα- επισκεψιμότητα, έχουν σαφώς την περισσότερη δημοσιογραφική ύλη και τις περισσότερες συνεντεύξεις- αποκλειστικότητες επί πολιτικών, αυτοδιοικητικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων, που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη! Το μόνο που μπορώ να δεσμευτώ απέναντί σας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε παρόλες τις νέες οικονομικές θυσίες που μας υποβάλλουν! Τίποτα περισσότερο..

 

1Καλό παράδεισο Έφη…

Ήταν μία καλή σύζυγος, μία υπέροχη μανούλα, μία ιδανική κόρη, αδερφή, φίλη! Η ΕΥΔΟΞΙΑ ΚΑΛΛΙΔΟΥ από την περασμένη Σάββατο δεν βρίσκεται ανάμεσά μας! Έφυγε έτσι ξαφνικά, χωρίς να προλάβει έστω μία τελευταία αγκαλιά στα λατρεμένα παιδιά της και στον αγαπημένο σύζυγό της, προδομένη από την καρδιά της. Στα 53 της χρόνια η Έφη ξεκίνησε το ταξίδι για την «γειτονιά των Αγγέλων», συνοδευμένη από τις προσευχές των εκατοντάδων συγγενών και φίλων που προσήλθαν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη στη Διομήδεια και εν συνεχεία στο κοιμητήριο του χωριού, όπου και αναπαύεται έκτοτε. Τραγικές φιγούρες τα δύο υπέροχα παιδιά της, ο Γιώργος και ο Ζαφείρης, ο σύζυγός της Θανάσης, η μητέρα της, ο αδερφός της, αλλά και όλοι όσοι την αγάπησαν… Παρηγορητικά τα λόγια του Μητροπολίτη και των 10 ιερέων που παραβρέθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά είναι δύσκολο να επουλωθεί η πληγή! Μου έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί την «πνευματική πατρότητα» του παιδιού της (του Ζαφείρη) και την ευχαριστώ, ανταποδίδοντας με μία προσευχή για την ψυχή της και με μία υπόσχεση να είμαι πάντα κοντά του! Καλό παράδεισο Έφη, καλό κουράγιο Σάκη, Γιώργο και Ζαφείρη…