Ευχαριστημένοι από τις βαθμολογίες οι υποψήφιοι φοιτητές

Και τώρα…μηχανογραφικά – Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Τι αναφέρει ο Κ. Κετίπης του «Πρότυπου Μάθησης» στη «Θ»

 

Μέρα χαράς ( και λύπης η περασμένη Παρασκευή για τους χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπως και στα σχολεία, οι βαθμολογίες των μαθητών.

Στα σχολεία, δε, οι βαθμολογίες φέτος αναρτήθηκαν με διαφορετικό τρόπο, καθώς δεν υπήρχε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, παρά μόνο ο κωδικός που του είχε δοθεί για να εξεταστεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτό έγινε για να προστατευθούν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πλέον οι μαθητές προχωρούν στη φάση του υπολογισμού των μορίων τους και στην οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους και έπειτα θα περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων, ώστε να μάθουν πού θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Φυσικά πιστή στο «ραντεβού» της με το «Πρότυπο Μάθησης» η «Θ», δεν έχει παρά να σας μεταφέρει την γενική εικόνα των βαθμολογιών και να ενημερώσει, μέσω του ιδιοκτήτη του «Πρότυπου Μάθησης» κ. Κώστα Κετίπη για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι φοιτητές.

 

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»

«Γενικά τα παιδιά πήγαν πάρα πολύ καλά. Δεν είχαμε ευτράπελα και αποκλίσεις. Ειδικά οι μαθητές του «Πρότυπου» έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και πήγαν πάρα πολύ καλά. Είμαστε και εμείς πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα. Το κλίμα είναι πολύ θετικό αφού τα παιδιά (με βάση τα μόρια) έχουν μπει σε υψηλόβαθμες σχολές. Το καλό είναι πως όλοι οι μαθητές μας μπαίνουν σε πανεπιστήμια και κανείς δεν μένει εκτός. Οι επιτυχίες τους ξεκινούν από τα 18.000 μόρια» αναφέρει στην «Θ» ο κ. Κετίπης, επισημαίνοντας ότι «είχαμε επίσης πολύ καλές επιδόσεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δηλαδή σε Αστυνομία, Στρατό και Πυροσβεστική. Πρόκειται για σχολές οι οποίες έχουν αποκατάσταση και «απορρόφηση» τις οποίες πολλοί μαθητές μας έχουν ως προτεραιότητα και κατάφεραν να επιτύχουν».

«ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις ο κ. Κετίπης υπογραμμίζει ότι «θεωρώ ότι θα υπάρξει μια μικρή πτώση σε κάποια τμήματα της θετικής κατεύθυνσης (αλλά και σε οικονομικά τμήματα) αφού τα μαθηματικά ήταν απαιτητικά και δεν είχαν τις θεμιτές επιδόσεις. Στις υπόλοιπες σχολές θεωρώ ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Αυτό βέβαια είναι μια πρώτη εκτίμηση βάσει των αποτελεσμάτων».

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ…ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Πλέον οι μαθητές καλούνται να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους σημείωμα. Μια διαδικασία η οποία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του «Πρότυπου Μάθησης» «χρειάζεται πολύ προσοχή αναφορικά με την σειρά προτεραιότητας, ειδικά για τα παιδιά με λιγότερα μόρια από αυτά που απαιτεί η κάθε σχολή. Εμείς έχουμε ξεκινήσει και με δική μας μέριμνα τα παιδιά του «Πρότυπου Μάθησης» υποβάλλουν σιγά σιγά τα μηχανογραφικά τους. Χρειάζεται σωστή καθοδήγηση. Τελευταία ημέρα οριστικοποίησης της υποβολής των μηχανογραφικών είναι η 16η Ιουλίου και εν τω μεταξύ τα παιδιά υποβάλλουν προσωρινά για να σκεφτούν πιθανές αλλαγές».

ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Αναφορικά με τους ειδικούς κωδικούς για το μηχανογραφικό, οι υποψήφιοι φοιτητές θα τους λάβουν από τα λύκειά τους, ενώ οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας καλούνται να προσκομίσουν και ένα ακόμη έγγραφο, προκειμένου να «ενεργοποιήσουν» τα μειωμένα μόρια.

Η «Θ» ανανεώνει το «ραντεβού» της με το «Πρότυπο Μάθησης» κατά την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων, της πιο κρίσιμης ημέρας για όλους τους μαθητές που θα ενημερωθούν σε ποια σχολή θα φοιτήσουν τελικά.