Η πρωτοβουλία των «16» του Δημ. Συμβουλίου και η… υπογραφή του Αλ. Κυριακίδη

Ν. Ανταμπούφης: «Δεν υπάρχει ζήτημα – Σαφές το περιεχόμενο, κοινή η πρωτοβουλία»

Ιππ. Καμαρίδης: «Δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του, άρα καμία ‘αλλοίωση’ της πρότασης»

 

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέκου Κυριακίδη, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, ο οποίος, όταν εκφωνήθηκαν από τον πρόεδρο του σώματος τα ονόματα των συμβούλων που υπέγραφαν την επιστολή των «16» επισήμανε πως «δεν υπέγραψα κανένα έγγραφο. Δέχθηκα να συζητηθεί το θέμα αλλά δεν υπέγραψα». Επόμενο ήταν να δημιουργηθεί «σύγχυση» και διάφορες «ερμηνείες»…

Ένα θέμα για το οποίο μιλούν στην «Θ» οι επικεφαλής των παρατάξεων «Πολίτες για την Ξάνθη» και «Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» κ. Νίκος Ανταμπούφης και Ιπποκράτης Καμαρίδης αντίστοιχα, εκφράζοντας την άποψή τους, στεκόμενοι στο ότι ο ίδιος γνώριζε το περιεχόμενο (όπως σημειώνει ο κ. Ανταμπούφης) και στο ότι έδωσε την άδειά του, παρουσία μαρτύρων να βάλει κάποιος τεχνικά την υπογραφή του (όπως σημειώνει με έμφαση από την δική του πλευρά ο κ. Καμαρίδης).

«ΚΟΙΝΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΥΤΗ – ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ»

Ειδικότερα ο κ. Ανταμπούφης αναφέρει στην «Θ» ότι «ήταν μια κοινή πρωτοβουλία όλων όσων καλέσαμε για αυτήν την συνεδρίαση. Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πείσω κανέναν απλά συνέπεσαν οι γνώμες μας. Ο κ. Κυριακίδης από όσο γνωρίζω δεν δήλωσε κάτι διαφορετικό. Με λίγα λόγια επί της ουσίας δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με την έννοια ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του αιτήματος. Δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Το περιεχόμενο ήταν σαφές. Ήταν ένα αίτημα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της επίθεσης στον Μανώλη Φανουράκη και η καταδίκη αυτής της ενέργειας και της πράξης βίας»

 

«ΜΟΝΟ Ο κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ»

«Εάν προέκυψε κάποιο τεχνικό θέμα με την υπογραφή του κ. Κυριακίδη, αυτό είναι κάτι που ο ίδιος ξέρει. Η λίστα που παραδόθηκε ήταν συμπληρωμένη, συνεπώς δεν μπορώ να δώσω λεπτομερή απάντηση γιατί δεν γνωρίζω κάτι διαφορετικό» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «νομίζω ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να το ξεκαθαρίσει.

 

«ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ – ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΠΑΡΚΗΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ»

Πάλι όμως εκείνο που σίγουρα μπορώ να πω δεν υπήρχε καμία πρόθεση να ξεγελαστεί κάποιος και αυτό φαίνεται και από όλες τις προηγούμενες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει και δεν εμφανίστηκε τέτοιο φαινόμενο αλλά και από το γεγονός ότι και η υπογραφή του ιδίου δεν ήταν απαραίτητη εφόσον ήταν επαρκής ο αριθμός των συμβούλων» υπογράμμισε επίσης ο κ. Ανταμπούφης σημειώνοντας ότι «πιθανότατα πρόκειται για ένα τεχνικό ζήτημα και μια παρεξήγηση χωρίς καμία σκοπιμότητα γύρω από αυτό που έγινε.

Να τονίσω επίσης ότι είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, κάθε φορά που προκύπτουν τέτοια αιτήματα».

«ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΙΔΙΟΧΕΙΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ»

Από την πλευρά του ο κ. Καμαρίδης σημείωσε με έμφαση ότι «ο κ. Κυριακίδης δεν αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην πρωτοβουλία για την συζήτηση του θέματος του ξυλοδαρμού απλά επεσήμανε ένα τεχνικό θέμα. Ότι δεν έβαλε ιδιόχειρα την υπογραφή του. Αλλά έδωσε την άδειά του, παρουσία μαρτύρων να βάλει κάποιος τεχνικά την υπογραφή του, όπως γίνεται σε μια σειρά πρακτικών του δήμου (δια περιφοράς). Αυτό δεν αλλοιώνει την πρόταση που έγινε από τους «16» για να συζητηθεί το θέμα της άσκησης βίας».