Δροσερό: Γράφουν τον νόμο στα… αρχαία τους παπούτσια!

Κατώτεροι των περιστάσεων οι αστυνομικοί ή μήπως κάτι άλλο (κάποιοι άλλοι) φταίει

Δηλώσεις εκπροσώπων των δύο «εμπλεκομένων» στην «Θ»

 

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (γύρω στις 2.00) στην πλατεία του Δροσερού.

Ένα συμβάν το οποίο δημοσιοποίησαν αποκλειστικά η «Θ» και η Thraki.com.gr.

Όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ εκείνη την ώρα ξεκίνησε μια «φασαρία» στην οποία συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του οικισμού, με αποτέλεσμα να επιληφθούν του συμβάντος οι άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Η κατάσταση ωστόσο έφτασε εκτός ορίων, όταν κάτοικος της περιοχής άρχισε να απειλεί με καραμπίνα, ρίχνοντας δύο φορές στον αέρα.

Έτσι οι αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν. Κατά την αποχώρησή τους ωστόσο, μερίδα κατοίκων άρχισε να πετά πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα από τα περιπολικά που βρέθηκαν στο σημείο.

Ένα περιστατικό για το οποίο μίλησε στην «Θ» ο Δημοτικός Σύμβουλος και κάτοικος Δροσερού κ. Φερντούν Χασάν Ογλού ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει για άλλη μια φορά πως «δεν είναι δυνατόν για ό,τι συμβαίνει στο Δροσερό, να παίρνει η μπάλα όλους τους κατοίκους, ακόμη και τους ντόπιους οι οποίοι έχουν πρόβλημα με τους γνωστούς και στην ίδια την αστυνομία παραβάτες».

Από πλευράς Αστυνομικών και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, ο Πρόεδρος της της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. Νίκος Γουναρίδης αναφέρεται για άλλη μια φορά στην έλλειψη αστυνομικής δύναμης αλλά και στην… «ανομία» που χαρακτηρίζει την περιοχή πλησίον του κεντρικού οικισμού του Δροσερού.

«ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ»

Ειδικότερα ο κ. Χασάν Ογλού αναφέρει στην «Θ» ότι «εμείς ήμασταν στην «Πολιτεία» εκείνο το βράδυ και εκεί μάθαμε ότι κατά τις 2.00 τα ξημερώματα συνέβη αυτό. Πέρναγε κάποιος με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Δροσερού, τον σταμάτησαν για να μην τρέχει, αυτός αντέδρασε και επειδή ήταν και υπο την επήρεια αλκοόλ, ξεκίνησε η φασαρία. Αυτός έπειτα μάζεψε τα ξαδέρφια του και έπειτα έγινε το…αλαλούμ. Από ό,τι πληροφορήθηκα (αφού δεν ήμουν παρών και το θέμα το έψαξα την επομένη) μετά από τηλεφώνημα των κατοίκων ήρθε η αστυνομία αλλά μετά από μια ώρα. Επειδή όμως δεν ήμουν παρών όπως είπα δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό».

 

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ… ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ; – «ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»…

«Ήρθαν 3-4 περιπολικά με αστυνομικούς οι οποίοι απλώς παρακολουθούσαν σαν θεατές και όταν κάποιοι κάτοικοι είδαν ότι δεν παρεμβαίνουν (ειδικά επειδή υπήρχαν και μικρά παιδιά στο σημείο) τα έβαλαν με τους αστυνομικούς και αυτοί σηκώθηκαν να φύγουν» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «η καραμπίνα δεν αφορούσε τους αστυνομικούς αλλά την ίδια την φασαρία. Όπως μου είπαν, δεν στράφηκε προς τους αστυνομικούς. Από ο,τι πληροφορήθηκα έριξαν στον αέρα για να διαλυθεί το πλήθος και να μην συμβούν χειρότερα. Όλα όσα σας λέω όμως τα έμαθα αφού γύρισα. Η φασαρία ήταν μεγάλη. Τώρα όσον αφορά τους λιθοβολισμούς δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν τα είδα όλα αυτά με τα μάτια μου.

Αυτοί που τα «έβαλαν» με τους αστυνομικούς, το έκαναν επειδή δεν παρενέβησαν και επειδή ήρθαν μετά από μια ώρα».

«ΓΝΩΡΙΜΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Η… ΜΠΑΛΑ»

«Έχω πει πολλές φορές δημόσια ότι ο συνοικισμός του Δροσερού είναι όπως κάθε συνοικισμός σε κάθε άλλη πόλη. Έχει προβλήματα. Μέσα σε αυτά είναι και κάποια άτομα που δημιουργούν πρόβλημα, όμως αυτά τα άτομα τα γνωρίζει καλά η αστυνομία. Σε αντίστοιχο «σκηνικό» στο παρελθόν πάλι οι ίδιοι ήταν. Το κακό είναι ότι όταν συμβαίνει κάτι μας παίρνει όλους η «μπάλα». Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Και εμείς οι ντόπιοι έχουμε πρόβλημα με αυτούς που κατοικούν σε παραδιπλανή περιοχή (κοντά στον «Σκαρλάτο»). Η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά το κομμάτι αυτό που δεν έχει καμία σχέση με τους ντόπιους κατοίκους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από αυτούς. Πρόκειται για μερίδα ατόμων που δεν έχει σχέση με τους ντόπιους Δροσερίτες και είναι «γνώριμοι» στην αστυνομία» τόνισε επίσης ο κ. Χασάν Ογλου, σημειώνοντας ότι «αν έχουμε 10 υποθέσεις τον χρόνο στον συνοικισμό οι 9 αφορούν συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν οι ντόπιοι κάτοικοι, με παρόμοια με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους προβλήματα (ανεργία) και με προσπάθειες για απόκτηση γνώσεων των παιδιών σε μεγάλο ποσοστό, με μετανάστευση για να βρουν ένα καλύτερο «αύριο» να κατηγορούνται ενώ δεν ευθύνονται για τις φασαρίες».

 

«ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. Νίκος Γουναρίδης αναφέρει ότι «σίγουρα πρόκειται για ένα κομμάτι του Δροσερού και δεν αφορά όλον τον οικισμό το θέμα της παραβατικότητας και αυτό το έχουμε πει και άλλες φορές. Είναι ένα κομμάτι που δημιουργεί το πρόβλημα. Τώρα όσον αφορά την καθυστέρηση, εάν αυτή υπάρχει, θα πρέπει να απαντήσει η διοίκηση. Η αστυνομική δύναμη μέσα στην Ξάνθη είναι λίγη και για να γίνει μια παρέμβαση σε τέτοιο πλήθος, αναγκαστικά θα έπρεπε να φέρουν όλη την βάρδια και από την περιφέρεια του Νομού Ξάνθης, κάτι που θέλει εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει».

 

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

«Αναφορικά με την καραμπίνα, όταν γίνεται μια φασαρία εκεί και οι αστυνομικοί είναι μπροστά και κάποιος σηκώνει την καραμπίνα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σεβασμός προς την αστυνομία. Εφόσον ισχυρίζονται ότι έκανε μια ώρα να πάει η αστυνομία γιατί αυτός που βγήκε με την καραμπίνα δεν το έκανε μισή ώρα νωρίτερα για να διαλύσει το πλήθος;» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα είναι ότι η αστυνομική δύναμη της Ξάνθης, χρειάζεται ενίσχυση γιατί δεν υπάρχει πλέον μόνο η μικροεγκληματικότητα. Αυξάνεται και με βαρύτερης μορφής εγκλήματα και χρειαζόμαστε ενίσχυση».

 

«ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΟΜΙΑΣ»

Κλείνοντας ο κ. Γουναρίδης σημείωσε ότι «στο ένα κομμάτι του Δροσερού, με το οποίο έχουν πρόβλημα και οι ντόπιοι, υπάρχει θέμα ανομίας. Δεν είναι «άβατο» βέβαια για εμάς και επιλαμβανόμαστε όλων των γεγονότων απλά είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να λυθεί μόνο με την αστυνομία αλλά με συνεργασία όλων των δημόσιων φορέων».