Δημ. Πέτροβιτς: «Υποστηρίζω πάντα την ενότητα» – Αν. Δημοσχάκης: «Δεν θα υπάρξουν εσωκομματικοί αλλά μόνον πολιτικοί αντίπαλοι»

Φήμες για «αντάρτικο» στη Ν.Δ ενόψει περιφερειακών εκλογών

«Οργιάζουν» οι φήμες, αλλά και το «παρασκήνιο» αναφορικά με το «αντάρτικο» στην Περιφερειακή Ν.Δ που υποκινείται από συγκεκριμένα πρόσωπα για τη δημιουργία ενός νέου περιφερειακού συνδυασμού, έξω και «απέναντι» στον υποψήφιο Περιφερειάρχη με την στήριξη του κόμματος, που κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο Χρήστος Μέτιος και ο συνδυασμός «Περιφερειακή Αναγέννηση».

Πρόσφατα μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, έγιναν και κάποιες συναντήσεις (μεταξύ των υποτιθέμενων «ανταρτών»), όπου μάλιστα –σύμφωνα με πληροφορίες- μετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς. Ο ίδιος βέβαια αρνείται κάθε εμπλοκή του σε οτιδήποτε αφορά την διάσπαση της παράταξης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Θα υποστηρίζω πάντοτε την ενότητα της παράταξής μας»…

 

«ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Ο ίδιος δηλώνει στην «Θ»: «Εμένα το ενδιαφέρον μου έγκειται να πάει αυτή η παράταξη ενωμένη στις εκλογές. Εκεί εστιάζω την προσοχή μου και επιμένω σε αυτό. Στόχος μου είναι να πάει ενωμένη και να κερδίσει τις εκλογές η παράταξη, της οποίας είμαι ιδρυτικό στέλεχος. Κανένας άλλος. Τώρα το πώς θα επιτευχθεί αυτό, είναι ένα ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας και να το πετύχουμε. Το οφείλουμε πρωτίστως στην κοινωνία και στον ιδρυτή της παράταξης, τον Γιώργο Παυλίδη, με του οποίου το όραμα είμαστε συντεταγμένοι για να κερδίσει τις εκλογές. Δεν θέλω διάσπαση. Δεν θέλω «ρήγματα». Θέλω ενότητα».

«Ο ΧΡ. ΜΕΤΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»

Αναφορικά με το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και με τους υποτιθέμενους «αντάρτες» ο κ. Πέτροβιτς επισημαίνει ότι «ο κ. Μέτιος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, όλα μετριούνται εκ του αποτελέσματος. Πιστεύω ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Το θέμα όμως δεν είναι τα πρόσωπα. Δεν είναι θέμα προσώπων. Η νίκη είναι θέμα παράταξης. Δεν είναι το «εγώ», είναι το «εμείς» και το ποιος μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης τετραετίας για το καλό της περιφέρειας, για το καλό της κοινωνίας και για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Πιστεύω πως όλοι έχουν θετικά κίνητρα. Το θέμα δεν είναι το…χρώμα της γάτας αλλά ποια γάτα πιάνει τα ποντίκια και ποια έχει αποδείξει ότι πιάνει τα ποντίκια».

«ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ – ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ»

«Τα…«σενάρια» τα γράφουν οι σεναριογράφοι. Προσωπικά δεν απαντώ στις διαρροές. Στόχος μας, όπως είπα και πριν είναι να πάει ενωμένη (και θα πάει) μέχρι το τέλος η παράταξη και να κερδίσει τις εκλογές» συνέχισε ο ίδιος σημειώνοντας ότι «είμαστε υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία που μας εξέλεξε και απέναντι στην υλοποίηση του οράματος του ιδρυτή της παράταξης. Το διακύβευμα αυτήν την ώρα είναι να διατηρηθεί η υφιστάμενη συνοχή της παράταξης, να επιστρέψουν όσοι ενδεχομένως έχουν διαφορετικές απόψεις και μέσα από εποικοδομητικό διάλογο να δώσουμε ενωμένοι την «μάχη» για τις προσεχείς εκλογές οι οποίες πρέπει να έχουν μόνο ένα αποτέλεσμα. Μια νίκη που θα διαχέεται στην κοινωνία και θα αντιπροσωπεύει το όραμα του ιδρυτή της παράταξης Γιώργου Παυλίδη για την περιοχή μας. Εγώ θα υποστηρίζω πάντοτε την ενότητα. Στόχος μου είναι να «πέσουν» γενικά οι τόνοι, να «ζυμωθεί» η παράταξη, να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει μπροστά».

 

«ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ»

Λιτή αλλά ουσιαστική για την «ενότητα» της παράταξης, ήταν και η δήλωση του μοναδικού Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Θράκη κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη ο οποίος σημείωσες στην «Θ» ότι «ο πρόεδρος του κόμματος, δήλωσε και προχθές στην συνέντευξή του ότι δεν θα αργήσει να γνωστοποιήσει τα ονόματα που θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία σε ο,τι αφορά τις περιφέρειες. Υπομονή. Ο ομιλών υπηρετεί την ειρήνη και αυτός που θα επιλεγεί δεν θα αντιμετωπίσει τους εσωκομματικούς αλλά τον πολιτικό αντίπαλο. Μέχρι τότε, ψυχραιμία και υπομονή».