Δεν επήλθε η «ηρεμία» ακόμη στην GMC

Πληρώθηκαν δύο (και κάποιοι τρεις) μισθούς οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν όμως την επίσχεση

Ηλ. Καμπάκας: «Χάρις σε αυτούς που δουλεύουν, πληρώθηκαν οι μισθοί»

 

Δεν ομαλοποιήθηκε ακόμη η κατάσταση στην βιομηχανία GMC, παρά το γεγονός ότι κάποιοι αναφέρουν δημόσια ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ενώ έχουν πληρωθεί κάποιοι για δύο και άλλοι για τρεις μήνες, όπως εξηγεί στην «Θ» ο ιδιοκτήτης  του εργοστασίου κ. Ηλίας Καμπάκας.

«ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ 20 ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε ότι «αυτήν την στιγμή εργάζονται γύρω στα είκοσι άτομα. Αυτά τα άτομα ουσιαστικά κράτησαν την εταιρία «ζωντανή» και καταφέραμε μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες, να πληρώσουμε δύο μισθούς (ή και τρεις σε κάποιους) σε αυτούς που είναι έξω. Έτσι τώρα αυτά που χρωστούμε στους εργαζόμενους είναι δύο μισθοί. Αυτό το πέτυχαν τα είκοσι άτομα που είναι μέσα. Οι υπόλοιποι που είναι έξω, έχουν κάνει μια τεράστια ζημιά στην εταιρία. Κυριολεκτώ για το «τεράστια». Εκτός του ότι χάσαμε το CERN, χάσαμε και πελάτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού καθώς η περίοδος του καλοκαιριού για εμάς είναι πολύ κρίσιμη, δεδομένου ότι όλες οι εταιρίες σταματούν και κάνουν συντήρηση και περιμένουν από εμάς τα ανταλλακτικά τους. Εμείς όμως δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Καταλαβαίνετε λοιπόν την ζημία που υπέστησαν και αυτές οι εταιρίες που δεν θέλουν να μας «ξαναδούν».

 

«ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ»

«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Δηλαδή θα πληρωθούν και άλλους δύο μισθούς, ενώ είναι έξω και παράλληλα δουλεύουν και στα χωράφια τους και τελείωσαν τις σοδειές τους και τώρα θέλουν να γυρίσουν. Όμως δεν τους πειράζει και τόσο πολύ γιατί άλλοι έχουν βρει και κάποιες δουλειές και υποαπασχολούνται και παίρνουν από εδώ και τους μισθούς τους. Έτσι όμως, δεν δουλεύουν οι βιομηχανίες» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «ήρθαν δύο κύριοι από τον σύνδεσμο εργατών μετάλλων από την Θεσσαλονίκη και ένας κύριος απο το ΚΚΕ της Ξάνθης, οι οποίοι μίλησαν στους εργαζόμενους και θέλουν να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση (και τους ευχαριστούμε βεβαίως για την προσπάθεια που κάνουν). Ελπίζω να βρεθεί. Κάποια στιγμή θα έρθουν να δουλέψουν αλλά την ζημιά την έκαναν».

 

«ΔΕΝ ΕΠΗΛΘΕ ΑΚΟΜΗ Η ΗΡΕΜΙΑ – ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»

«Δεν μπορούν να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι σαν να μην συνέβη τίποτα, επειδή ακριβώς έχουμε χάσει πελάτες. Τι να έρθουν να κάνουν; Αυτό που τους είπα είναι να έρθουν σταδιακά. Βέβαια οι ίδιοι συνεχίζουν την επίσχεση. Αν σταματήσουν την επίσχεση, είμαστε υποχρεωμένοι να τους πάρουμε» ανέφερε επίσης ο κ. Καμπάκας, σημειώνοντας με έμφαση ότι «και τώρα λέω ότι δεν θέλω τέτοιους εργαζόμενους, αν σταματήσουν όμως την επίσχεση είμαι υποχρεωμένος να τους πάρω. Εγώ εκφράζω την δυσαρέσκειά μου με αυτόν τον τρόπο, όπως είπα και την άλλη φορά για αυτούς τους ανθρώπους που διαλύουν αναίτια τις εταιρίες. Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι ενώ όλοι οι Έλληνες έχασαν από την εργασία τους, οι μόνοι που δεν έχασαν ούτε μια «δεκάρα» είναι οι εργαζόμενοι εδώ. Δεν φταίμε εμείς που καθυστερήσαμε να τους ξοφλήσουμε. Φταίνε όλες οι κρατικές εταιρίες που πληρώνουν στους 7 και 9 μήνες. Είναι μια μαθηματική εξίσωση η οποία δεν λύνεται. Να πληρώνεις μετρητοίς τις πρώτες ύλες, το ΙΚΑ, το ΦΠΑ, το ρεύμα, τα πάντα και να πληρώνεσαι μετά από τόσο καιρό. Που να βρεθούν τα χρήματα; Είναι μια…φθίνουσα γεωμετρική πρόοδος. Πηγαίνεις προς τον…γκρεμό. Ακόμη δεν έχει επέλθει η ηρεμία. Εμάς βέβαια δεν μας ενοχλεί και πολύ. Το εργοστάσιο δουλεύει. Όσον αφορά τώρα την επίσχεση εργασίας, θα την κρίνουν τα δικαστήρια. Είναι άδικο αυτό που κάνουν. Δικαίωμα επίσχεσης έχουν να κάνουν με πάνω από 4 μισθούς. Αν θέλουν να κάνουν επίσχεση, ας την κάνουν. Το εργοστάσιο πάντως δουλεύει και χάρις σε αυτούς που δουλεύουν, πληρώνονται και θα πληρωθούν και τους άλλους δύο μήνες αυτοί που είναι έξω».