Υπαίθρια… όργανα γυμναστικής στον Δήμο Ξάνθης: Κατά πόσο… αξίζουν τα «λεφτά» τους;

Τι λένε οι κάτοικοι της πόλης και των οικισμών στην «Θ»

Υπαίθρια όργανα γυμναστικής (αχρείαστα και αχρησιμοποίητα για την πλειοψηφία των δημοτών) έχουν… τοποθετηθεί τόσο στην πόλη της Ξάνθης (πλατεία Δημοκρατίας) όσο και σε αρκετούς οικισμούς του δήμου.

Όργανα τα οποία στην πλειοψηφία τους όχι μόνο κόστισαν ένα σωρό χρήματα, αλλά τα χρησιμοποιούν είτε…παιδιά για να παίξουν (αφού οι παιδικές χαρές έχουν μπει στο «χρονοντούλαπο») είτε κάποιοι λιγοστοί ενήλικες που γνωρίζουν από γυμναστική.

Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να πει (όπως επιβεβαιώνει στο ρεπορτάζ ο γνωστός επαγγελματίας επί της οδού Ηρώων κ. Νίκος Τσάβας) ότι τουλάχιστον τα τοποθετημένα στην πλατεία Δημοκρατίας υπαίθρια όργανα γυμναστικής χρησιμοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες…

Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο από τους δημότες των οικισμών, όπως αυτούς του Ευμοίρου, που…παιδική χαρά ζήτησαν και όργανα γυμναστικής πήραν, όπως επισημαίνει ο κάτοικος του οικισμού κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα επανέρχεται και στο πάγιο αίτημα των κατοίκων για παιδική χαρά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Το αίτημά μας ήταν η παιδική χαρά και μας έβαλαν όργανα γυμναστικής. Επίσης ένα ακόμη αίτημα που έχουμε, είναι ο παιδικός σταθμός. Σε αυτό το αίτημα τι θα κάνουν; Θα μας δώσουν Γυμνάσιο;»

Για την ιστορία ο προϋπολογισμός του συνοπτικού διαγωνισμού για  τα Πάρκα Πετροχωρίου (Δύο), νέου οικισμού Πετροχωρίου, Λεύκης, Ευμοίρου και Μορσίνης, ανήλθε σε 74.400,00€ με το ΦΠΑ.

Ν. ΤΣΑΒΑΣ: «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ»

Ειδικότερα, για το κομμάτι του κεντρικού ιστού της πόλης και την χρήση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής ο κ. Τσάβας επισήμανε επακριβώς στην «Θ» ότι «χρησιμοποιούνται πολύ τους θερινούς μήνες από μικρούς και μεγάλους. Έχει κόσμο που τα χρησιμοποιεί».

 

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ»

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «όλα έχουν μια σειρά. Όταν εμείς ζητούμε νηπιαγωγείο, ο δήμος θα μας κάνει Γυμνάσιο; Δεν είναι ότι δεν θέλουμε και δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα όργανα, όμως μιλάμε για τις προτεραιότητες. Βασικός σκοπός μας είναι τα μικρά παιδιά και η παιδική χαρά. Δεν έχουν την δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν όλοι αυτά τα όργανα γυμναστικής και δεν είναι για μικρά παιδιά. Στο Εύμοιρο, κάποιος που ασχολείται με την γυμναστική θα τα χρησιμοποιήσει, όμως όχι αρκετά. Πόσα είναι τα άτομα που ασχολούνται με την γυμναστική σε ένα χωριό; Πέντε; Αυτά τα πέντε θα τα χρησιμοποιήσουν. Βέβαια θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στο κοστολόγιο. Μιλούμε για 74.000 ευρώ».

 

«ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ…»

«Πρώτα από όλα ο χώρος δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για ένα παιδί. Ήρθαν, τα έστησαν και τα παράτησαν. Δεν υπάρχει κάποια συντήρηση» συνέχισε ο ίδιος, ενώ επανήρθε και έδωσε για άλλη μια φορά έμφαση στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του Ευμοίρου για την δημιουργία παιδικής χαράς, σημειώνοντας ότι «δεν είναι ότι δεν χρειάζονται και αυτά τα όργανα για ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, όμως δικό μας μέλημα είναι τα παιδιά που δεν έχουν έναν χώρο για να παίξουν. Το αίτημά μας ήταν η παιδική χαρά και μας έβαλαν όργανα γυμναστικής. Επίσης ένα ακόμη αίτημα που έχουμε, είναι ο παιδικός σταθμός. Σε αυτό το αίτημα τι θα κάνουν; Θα μας δώσουν Γυμνάσιο;»