1Όλοι στο «πλευρό» του Χρ. Μέτιου…

Στα κεντρικά της Ν.Δ στην Αθήνα σήμερα οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Μέτιου, απ’ όπου και θα εξαχθούν χρήσιμες αποφάσεις και συμπεράσματα… Όλα δείχνουν τελικά ότι ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας θα βγει ενωμένος και δυνατός, με έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής που θα είναι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ… Ήδη ο Κώστας Ζαγναφέρης κατάλαβε το τι παίζεται στην «καμπούρα» του απ’ αυτούς που τον ώθησαν στην πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και είμαι σίγουρος ότι δεν θα επιτρέψει να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους ποντάροντας σε ξένο κ…ο για να ρίζουν τις ξυλιές τους! Τα περιβάλλοντα των δύο ισχυρών παραγόντων της Ν.Δ. στην Θράκη (Αλέξης Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης), έχουν δεσμευθεί και θα στηρίζουν αυτόν που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα θα στηρίξει επίσημα, οπότε οποιαδήποτε άλλη κίνηση «αντάρτικου» είναι καταδικασμένη να μην έχει καμία τύχη! Και μιλάμε για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή και ανερχόμενη και όχι για μία Ν.Δ του 2014… Ακόμη και τότε όμως (για να είμαστε ειλικρινείς) τα εν λόγω «περιβάλλοντα» στήριξαν τις επιλογές του κόμματος, άσχετα αν δεν στηρίχθηκαν από πολλούς από τους υποτιθέμενους σημερινούς φίλους τους…

 

2«Σατανικά» σκεπτικά…

Το κακό πλέον παράγινε… ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε πέντε, ούτε έξι (όπως με το προηγούμενο ατύχημα και πάλι στην Καβάλα), αλλά… έντεκα νεκροί –απανθρακωμένοι μετά από την εκτροπή αυτοκινήτου που οδηγούσε διακινητής με παράτυπους μετανάστες! Το φαντάζεστε; Έντεκα νεκροί συνάνθρωποί μας γιατί κάποια καθάρματα αποφάσισαν να πλουτίσουν ποντάροντας στην δυστυχία τους! Και εκτός αυτού καθημερινές παγίδες για όλους μας στους εθνικούς δρόμους και στην Εγνατία από καταδιώξεις τέτοιων «εμπόρων»! Το νέο κόλπο που εφηύραν, είναι παιδιά 15-16 ετών που τους βάζουν στην θέση του οδηγού Ι.Χ, ακόμη και φορτηγών, ώστε σε περίπτωση σύλληψης να αντιμετωπίζουν την μικρότερη ποινή λόγω ηλικίας και να μην οδηγούνται σε φυλακές ενηλίκων, αλλά σε «αναμορφωτήρια» όπου οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες και ο χρόνος έκτισης των ποινών σαφώς μικρότερος! Άσχετα αν τα άπειρα (στην οδήγηση) παιδιά συνήθως οδηγούν στον θάνατο το έμψυχο «εμπόρευμά» τους ή ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό τους!

 

3«Μιλιά» γι’ αυτά τα καθάρματα…

Γι’ αυτά τα καθάρματα, που βρίσκονται πίσω απ’ αυτά τα παιδιά και πίσω από αυτούς τους ανθρώπους, που τα οικονομάνε ποντάροντας στην δυστυχία τους, θα διαμαρτυρηθεί ποτέ καμία «ανθρωπιστική οργάνωση» από εκείνες που διαχειρίζονται τα εκατομμύρια των κοινοτικών κονδυλίων για το μεταναστευτικό; Θα μου πείτε, από την στιγμή που οι ίδιες αυτές οι οργανώσεις βρίσκονται σε κάποιες περιπτώσεις πίσω απ’ όλη αυτή την διακίνηση, πως είναι δυνατόν να διαμαρτυρηθούν; Εντωμεταξύ συνεχίζει ο κόσμος να σκοτώνεται και να… απανθρακώνεται σε δυστυχήματα που προκαλούν όλοι αυτοί και απλά η ιστορία συνεχίζεται…

 

4Μπράβο Στέλιο!

Μακάρι να είχε η Ξάνθη κι άλλους… Στέλιους Αρσενίου! Αθόρυβα και χωρίς να διεκδικεί «οφίκια» και δημόσια ευχαριστήρια, ο άνθρωπος εδώ και δεκαετίες δουλεύει για την Ξάνθη και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προβολή της ιστορίας, αλλά και των τοπικών προϊόντων… Πάγια πρόταση του Στέλιου η όσο το δυνατόν καλύτερη «εκμετάλλευση» του ανθρώπινου δυναμικού που έχει «δώσει» η περιοχή μας στο πανελλήνιο, αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι! Τελευταία πρωτοβουλία του (Ζαχαροπλαστείο «Το κάτι άλλο»), ο «εφοδιασμός» με γλυκά Ξάνθης στην γνωστή Ξανθιώτισσα ηθοποιό και τηλεπαρουσιάστρια Μπέτυ Μαγγίρα, η οποία «μπούκαρε» χθες στο τηλεοπτικό πλατό της γνωστής σειράς “My style rocks” σαν Άγιος Βασίλης και τους γλύκανε όλους διαφημίζοντας για ακόμη μια φορά τα εκπληκτικά γλυκά μας!

 

5Επιδότηση ανεργίας ή τεμπελιάς;

Μετά τον κατώτατο μισθό που η «χουβαρντού» κα Αχτσιόγλου αύξησε (θα αυξήσει) κατά 20-30 ευρώ (μηνιαίως εννοείται), αυξάνεται λέει και το επίδομα ανεργίας με το ιλιγγιώδες ποσό των… 10-15 ευρώ! Οπότε λύθηκε το οικονομικό πρόβλημα τόσο των νέων εργαζόμενων, όσο και των ανέργων! Γιατί δεν «δανειζόμαστε» τα επιτυχημένα μοντέλα της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα αυτό της Ιταλίας, όπου το επίδομα ανεργίας είναι 700-750 ευρώ περίπου, αλλά ο κάθε δικαιούχος βρίσκεται στην διάθεση της πολιτείας για να προσφέρει την εργασία του όπου χρειαστεί! Γιατί με το να δίνουμε επιδόματα πείνας και να δημιουργούμε στρατιές επιδοτούμενων ανέργων- «τεμπέληδων» δεν καταφέρνουμε τίποτα απολύτως! Διπλασιάστε λοιπόν το επίδομα ανεργίας και θέστε όλους τους δικαιούχους στην διάθεση των αναγκών που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση του πολίτη… Για να δούμε τελικά και ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά θέλουν να βρουν εργασία ή απλά βολεύονται με 1-2 επιδόματα ανεργίας και καταλήγουν συνταξιούχοι… άνεργοι!