Δημ. Χατζηγεωργίου: «Είτε έχεις ένα είτε έχεις δέκα παιδιά είναι το…ίδιο»

«Γονατίζουν» οι 2890 πολύτεκνες οικογένειες στην Ξάνθη

Κόπηκαν τα τρόφιμα, κόπηκαν τα μειωμένα τιμολόγια, κόπηκαν και οι άλλες παροχές

 

«Γονάτισαν» οι πολύτεκνες οικογένειες της Ξάνθης καθώς πλέον δεν παίρνουν ούτε…τρόφιμα, ενώ έχουν περικοπεί και όλες οι υπόλοιπες παροχές που υποτίθεται ότι υποστήριζαν τις πολυμελείς οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν στην δίνη στην οικονομικής κρίσης και προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Εν τω μεταξύ πέραν των…ανύπαρκτων σχεδόν επιδομάτων, εκτός από τα τρόφιμα «κόπηκαν» και τα μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ αλλά και σε ύδρευση όπως εξηγεί στην «Θ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

«ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΛΕΟΝ»

Ειδικότερα ο ίδιος αναφέρει επακριβώς ότι «δεν υπάρχει τίποτα. Από τρόφιμα, έχουν κοπεί τα πάντα, τα έχουν δώσει σε αυτά τα προγράμματα του ΤΕΒΑ και εμείς δεν παίρνουμε τίποτα απολύτως. Θα μπορούσαμε να πάρουμε μερικά πράγματα, αλλά δυστυχώς ο δήμος δεν υπογράφει για να πάρουμε. Όταν ήταν υπεύθυνος ο κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, είχε υπογράψει και πήραμε κάποια αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει τίποτα πλέον επειδή έχουν μπει στα ΤΕΒΑ. Δεν ξέρω τον λόγο που δεν υπογράφει ο δήμος. Απευθυνθήκαμε και στον κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο και στον Δήμαρχο αλλά τίποτα».

 

«ΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ…ΙΔΙΟ»

«Δεν δικαιούμαστε και δεν παίρνουμε τίποτα πλέον. Είτε έχεις ένα παιδί είτε έχεις δέκα παιδιά είναι το ίδιο πράγμα. Όλα πήγαν στα προγράμματα του ΤΕΒΑ (και αυτοί είναι όσοι παίρνουν ΚΕΑ). Κατά τα άλλα για τους πολύτεκνους δεν υπάρχει τίποτα. Έχουν καταργήσει τα πάντα, έχουν καταργήσει το άρθρο 21 για την προστασία της οικογένειας και δεν υπάρχει τίποτα απολύτως» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει κατηγορία πολυτέκνων. Είχαμε μειωμένο τιμολόγιο στην ΔΕΗ σαν πολύτεκνοι (το οποίο έπαιρναν μόλις 16000 πολύτεκνοι στην Ελλάδα) αλλά κόπηκε και αυτό. Αν δείτε στην ΔΕΗ να αναφέρεται σε μειωμένο τιμολόγιο για τους πολύτεκνους, είναι ψέμα. Κόπηκαν όλα για αυτό η χώρα έχει και αυτόν τον δημογραφικό κατήφορο. Δεν υπάρχουν πλέον κίνητρα για να κάνει παιδιά ο κόσμος. Και ένα παιδί να έχει κάποιος θα πάρει αυτά τα χρήματα που είναι να πάρει από το επίδομα τέκνων και δέκα να έχει το ίδιο είναι. Δεν υπάρχει δηλαδή ξεχωριστή κατηγορία πολυτέκνων, πουθενά. Αν δεν δώσουν κίνητρα για να κάνει παιδιά ο κόσμος, η Ελλάδα το 2050 θα έχει 3 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους και ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι 75-80 χρονών. Οδεύουμε προς την καταστροφή. Έχουμε τα σχολεία, έχουμε παιδιά φοιτητές, άλλοι στέλνουν τα παιδιά τους πουλώντας ο,τι έχουν για να τα σπουδάσουν ενώ άλλοι παρά το ότι τα παιδιά τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο, δεν τα στέλνουν. Πώς να τα σπουδάσουν αν δεν έχουν δουλειά και όταν δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια ή φοιτητική μέριμνα στην Ελλάδα».

 

«ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ»

Αναφορικά τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ ο κ. Χατζηγεωργίου επισημαίνει επακριβώς ότι «δεν είμαστε ούτε εκεί. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Το 2004 η ΔΕΥΑΞ, επί Χρ. Κωνσταντινίδη είχε πάρει μια απόφαση για την ύδρευση και είπε ότι όσοι πολύτεκνοι έχουν τρία ανήλικα παιδιά θα έχουν μειωμένο. Το 2015 -2016 έκανα μια συνάντηση με τον κ. Σδρέβανο, του είπα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες, μου ζήτησε γραπτές προτάσεις και το έκανα. Η πρόταση ανέφερε ότι μέχρι να ενηλικιωθεί και το τελευταίο παιδί των πολυτέκνων, να ισχύει μειωμένο τιμολόγιο στην ΔΕΥΑΞ. Μετά από ένα μήνα, πήραν απόφαση στο  συμβούλιο και τα τρία ανήλικα παιδιά, τα έκαναν να είναι τέσσερα για να είναι κάποιος στο μειωμένο. Αντί για καλύτερα τα έκαναν…χειρότερα. Δεν υπάρχει τίποτα».

 

2890 ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

«Οι πολύτεκνοι αυτήν την στιγμή είναι από τις πιο αδικημένες κοινωνικές ομάδες. Τα τρόφιμα ξεχάστε τα. Δεν υπάρχουν. Μόνο όταν ο Μητροπολίτης μας θα μας δώσει κάποιες σακούλες (για 50 άτομα)  για Χριστούγεννα και Πάσχα. Αυτές είναι» υπογράμμισε επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου σημειώνοντας ότι «Οι εγγεγραμμένες πολύτεκνες οικογένειες 2890. Αν βάλετε κατά μέσο όρο 5-7 μέλη, είναι γύρω στα 20.000 άτομα. Και τόσο που μας βοηθά ο Δεσπότης λέμε Δόξα τω Θεώ. Μας βραβεύει τα παιδιά μας που περνούν στις σχολές και μπήκαμε και σε ένα πρόγραμμα (από τους εφοπλιστές της Ελλάδος) για 57 οικογένειες με μηδενικό εισόδημα ή με 9000 ευρώ εισόδημα με ανήλικα τέκνα και παίρνουμε κάθε μήνα παίρνουν και δυο κιλά λάδι και τα άλλα πράγματα που έχει μέσα το δέμα.