Αλ. Γκιρτζίκη: «Το Θρυλόριο εξοντώθηκε και η ΕΠΟ κάνει τα στραβά μάτια για το πανό στην Αλβανία;»

Καμία αντίδραση από την ΕΠΟ μέχρι σήμερα για το χυδαίο και ρατσιστικό πανό των οπαδών της Παρτιζάν Τιράνων

Από την «Θ» ενημερώθηκε ο Γ. Πανίδης και θα το θέσει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση

 

Προκλητικό πανό, για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιανάτες της Αλβανίας «σήκωσαν» οι οπαδοί της Παρτιζάν Τιράνων.

«Ενας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος», ανέφερε το πανό που αναρτήθηκε στον αγώνα με την ομάδα Σκεντέρμπεη Κορυτσάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, διευθυντής της Παρτιζάν Τιράνων είναι ο Ολσι Ράμα, αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Εντι Ράμα χαρακτήρισε «τρελό» τον ομογενή, σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ είχε χαρακτηρίσει το συμβάν «εξτρεμιστική ανοησία».

Πρόκειται για ένα χυδαίο και ρατσιστικό πανό, για το οποίο τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς ΕΠΟ, ενώ η αθλητική νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και σαφέστατη όπως εξηγεί στην «Θ» η γνωστή Δικηγόρος, ειδική επί της αθλητικής νομοθεσίας και Δημοτική Σύμβουλος Ξάνθης κ. Αλεξία Γκιρτζίκη.

«Η ΕΠΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΝΟ

Ειδικότερα η ίδια αναφέρει επακριβώς ότι «η νομοθεσία τόσο της UEFA όσο και της FIFA απαγορεύει την ανάρτηση πανό σε γήπεδα, κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, τα οποία εμπεριέχουν εθνικιστικά – ρατσιστικά μηνύματα. Μάλιστα μοτο της UEFA και της FIFA και νούμερο 1 προτεραιότητά τους τα τελευταία χρόνια είναι το σύνθημα ««No to racism» (όχι στον ρατσισμό) και μάλιστα έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για αυτές τις καμπάνιες. Αν θυμάμαι καλά η καμπάνια της FIFA για το ««No to racism» έτρεχε και στο τελευταίο μουντιάλ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αποτελεί προτεραιότητα. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οφείλει θεσμικά και ηθικά, να παραπονεθεί στην Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για το συγκεκριμένο πανό, να ζητήσει επίσημα την έκφραση συγγνώμης από πλευράς Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και να τιμωρήσει και την ομάδα, οι οπαδοί της οποίας ανάρτησαν το συγκεκριμένο πανό».

 

«ΤΟ ΘΡΥΛΟΡΙΟ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΠΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ…ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΟ;»

«Εάν δεν το κάνει η Αλβανική Ομοσπονδία, τότε η ΕΠΟ θα πρέπει να ζητήσει από την UEFA όσο και την FIFA να αποκλείσουν όλες τις αλβανικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής ομάδας της Αλβανίας από όλες τις διοργανώσεις τους. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία» συνέχισε η ίδια, σημειώνοντας ως παρατήρηση ότι «δεν είναι δυνατόν το Αθλητικό Σωματείο Θρυλορίου Κομοτηνής, οι Πόντιοι, να τιμωρήθηκαν από την ΕΠΟ και μάλιστα με μια εξοντωτική ποινή και δεν κατάφεραν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου για το σύνθημα «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» στην φανέλα τους, που αναφέρονταν σε ένα ιστορικό γεγονός, αυτό της γενοκτονίας των Ποντίων. Δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να τιμώρησε και να «εξόντωσε» την ομάδα αυτή που αναφερόταν σε ένα ιστορικό γεγονός και το σύνθημά της δεν ήταν ούτε εθνικιστικό ούτε ρατσιστικό και να κάνει στα «στραβά μάτια» για αυτό το πανό. Παρακολουθώντας τα αθλητικά blogs δεν έχω διαβάσει να έχει γίνει κάτι από πλευράς ΕΠΟ. Δεν είμαι βέβαια σε θέση να γνωρίζω απόλυτα τις ενέργειες της ΕΠΟ. Η ενημέρωσή μου προέρχεται αποκλειστικά από τα αθλητικά blogs αλλά δεν έχω δει να αναφέρεται κάτι σχετικά».

 

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ Γ. ΠΑΝΙΔΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Θ» απευθύνθηκε και στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ κ. Γιώργο Πανίδη, ο οποίος δήλωσε πως πληροφορήθηκε από εμάς το συμβάν και τις αντιδράσεις για την αδράνεια, μέχρι σήμερα της ΕΠΟ, τρεις ημέρες μετά δηλαδή το συγκεκριμένο περιστατικό και μας επισήμανε ότι θα θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ.