«Πονοκεφαλιάζει» η περίφημη εξέδρα για τον χρόνο παραμονής της στην πλατεία

«Ομόφωνη» η σημερινή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

Πλήθος εκδηλώσεων, χριστουγεννιάτικων και μη

 

Με πέντε «εντός» και ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, τα οποία πέρασαν «ομόφωνα» από το «σώμα» συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης.

Μια συνεδρίαση από την οποία προέκυψαν αρκετές ειδήσεις όσον αφορά τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα αυτό το διάστημα στην πόλη μας.

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ειδικότερα το «εκτός ημερησίας» θέμα, αφορούσε την παραχώρηση χώρου στο 3ο Λύκειο για την παρουσίαση δράσεων των μαθητών του στο κοινό της Ξάνθης, στις 24/11/2018 από τις 9 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα. Ο χώρος που δόθηκε (αν και άλλος ζητούνταν αρχικά αλλά λόγω παράλληλης εκδήλωσης δεν κατέστη δυνατόν να δοθεί) είναι αυτός πλησίον του περιπτέρου της κεντρικής πλατείας.

ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ XANTHI RUNNERS ΜΕ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από τα «εντός ημερησίας» θέματα, το πρώτο αφορούσε την «λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας, τοποθέτησης και λειτουργίας προσωρινών λυόμενων οικίσκων στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων «XANTHI RUNNERS».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, με δρομείς από όλη την Ελλάδα. Η ΕΠΖ παραχώρησε τον χώρο κοντά στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας και κάτω από το ρολόι της Ξάνθης καθώς και τρεις οικίσκους για τις ανάγκες του αγώνα. Μια ημέρα νωρίτερα, θα διεξάγεται η διαδικασία των εγγραφών μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.

 

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑμεΑ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την «λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης, Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία». Το πρώην «Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης» θα διοργανώσει την δική του εκδήλωση στις 1-2/12/2018 ή σε περίπτωση κακοκαιρίας στις 8-9/12 και οι δύο οικίσκοι θα στηθούν νότια του δημαρχείου, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

 

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ» ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«Ομόφωνα», όπως άλλωστε σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν πέρασε και το αμέσως επόμενο θέμα που αφορούσε την «λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της  Πλατείας Δημοκρατίας  στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Το «Χαμόγελο», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έρχεται στην πόλη μας στις 29 και 30 Δεκεμβρίου για την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και τις ενημερωτικές δράσεις του στον οικίσκο νοτίως του δημαρχείου της πόλης.

«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ» ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ – ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΘΛΕ

«Λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της  Πλατείας Δημοκρατίας, τοποθέτησης και λειτουργίας λυόμενων οικίσκων και μιας εξέδρας στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» ήταν το επόμενο θέμα που συζήτησε το «σώμα», όπου δημιουργήθηκε και ένας «πονοκέφαλος» καθώς η εισήγηση του θέματος ζητούσε την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου στο Κέντρο Πολιτισμού για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές (ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ) και προσωρινούς λυόμενους οικίσκους, από τις 6/12 έως τις 3/1/2019. Ωστόσο η εισήγηση του θέματος για το κομμάτι της εξέδρας που θα στηθεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων – συναυλιών, αφορούσε και το κομμάτι των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών που θα διεξαχθούν από τις 15/2/2019 έως και τις 11/3/2019. Έτσι η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ίσως θα πρέπει να παραμείνει στημένη η εξέδρα. Τελικά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ομόφωνα να δώσει το «οκ» για το διάστημα των Χριστουγέννων (6/12 έως 3/1) και μέσα στον Δεκέμβριο (όταν θα συνέλθει και πάλι) να αποφασίσει για την διατήρηση ή μη της εξέδρας μέχρι τις ΘΛΕ, με άλλη εισήγηση που θα έρθει στο «σώμα».

 

ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΕΩΣ ΤΙΣ 24/12

Το πέμπτο και τελευταίο θέμα αφορούσε την «λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της  Πλατείας Δημοκρατίας στον Πολιτιστικό – Ζωοφιλικό Σύλλογο «Αδέσποτοι Φίλοι» Ξάνθης» που θα έχει την δική του δράση (και θα βρίσκεται στον χώρο που θα στηθεί το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία) από τις 22 έως τις 24/12/2018.