Δημ. Σαλτούρος: «Δηλώνω στρατιώτης – Είμαι έτοιμος σαν από πάντα»

Ο πολιτευτής της ΝΔ, μιλά στην «Θ» για τον Κ. Μητσοτάκη, την γαλάζια ανανέωση, το «κέντρο» και τις βουλευτικές εκλογές

 

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, την «ανανέωση» αυτού, η οποία φαίνεται ότι θα αποτυπωθεί και στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια αλλά και για την δική του παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι, μίλησε στην «Θ» ο Πολιτευτής της Ν.Δ στην Ξάνθη κ. Δημήτρης Σαλτούρος, το όνομα του οποίου συνεχίζει να συζητείται στα «πολιτικά πηγαδάκια» ενόψει των Εκλογών, με κάποιους να τον θέτουν «εκτός ψηφοδελτίου» και κάποιους (περισσότερους) εντός, δεδομένου και του ανοίγματος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο «κέντρο»

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ» ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝ… «ΣΕΙΡΗΝΕΣ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για πολλούς ανθρώπους (και για εμένα φυσικά) το τελευταίο καταφύγιο σε ο,τι αφορά την πολιτική ζωή του τόπου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται με την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του τόπου μας. Η δέσμευσή του αφορά την ανανέωση, η οποία δεν έχει να κάνει με ηλικιακά χαρακτηριστικά, αλλά με όλους εκείνους που έμαθαν να είναι «κωπηλάτες» στην ζωή και έμαθαν να μην ακούν τις «σειρήνες». Ακριβώς αυτό που έλειψε από τον τόπο τα προηγούμενα χρόνια αλλά και από την κρίση πολλών εξ ημών. Είμαστε πολλοί εκείνοι που ακούσαμε τις «σειρήνες» και αρνηθήκαμε να κωπηλατήσουμε για την πατρίδα μας, για τα παιδιά μας, για τις ιδέες μας. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό πιστεύω ότι θα δούμε στα πλαίσια και της κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Δεν είναι απλώς μια ευχή, είναι πίστη».

 

ΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ» ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ…

Αναφορικά με το «άνοιγμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το…«κέντρο» ο ίδιος επισημαίνει ότι «αυτό είναι που εκφράζει την πλειοψηφία του λαού μας. Είναι όλοι εκείνοι οι ενεργοί πολίτες που μετακινούνται στις εκλογές ανάλογα με την ηγεσία των μεγάλων κομμάτων ή και των μικρότερων κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην ανάγκη της εδραίωσης (επιτέλους) ενός δυτικότροπου, ενός ευρωπαϊκού, σύγχρονου τρόπου ζωής στον τόπο μας, είτε αυτός έχει να κάνει με την διοίκηση είτε έχει να κάνει με την επιχειρηματικότητα είτε έχει να κάνει με τον ίδιο τον πολιτικό λόγο. Όλοι εμείς που υπήρξαμε ενεργοί στα πράγματα στην χώρα μας, όταν άλλαξαν τόσα στην ζωή μας με τον ερχομό της χρεοκοπίας (και την αποφυγή της ατάκτου χρεοκοπίας, χάρις στην αυτοθυσία προσώπων αλλά και κομμάτων), όλοι εμείς που είχαμε πει τότε ότι «αν θέλεις να ζεις στην Ρώμη, πρέπει να μάθεις να συμπεριφέρεσαι ως Ρωμαίος», αυτό ακριβώς θα επιδιώξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, είτε είμαστε στο ψηφοδέλτιο είτε όχι. Αυτό το κάνουμε ήδη, θα το κάνουμε και το πιστεύουμε».

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ – ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ

«Δεν επαγγελλόμαστε θαυματοποιοί,  δεν πρεσβεύουμε θαύματα, όμως είναι μια τεράστια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, τώρα που τα ψέματα έχουν καταπέσει, τώρα που έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια, πως κόμματα και αρχηγοί κομμάτων εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο, την δυστυχία και την φτωχοποίηση που ήρθε σε όλους μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να γίνουμε κανονική χώρα. Το έχουμε όλοι ανάγκη, είτε είμαστε νέοι άνθρωποι που δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτόν τον τόπο είτε είμαστε γονείς είτε είμαστε επαγγελματίες. Βέβαια ας μην ξεχνούμε και τα εθνικά μας ζητήματα, τα οποία χωρίς πατριωτισμό (όπως φαίνεται) θα οδηγηθούν στην εθνική καταστροφή» σημείωσε επίσης ο ίδιος.

 

«ΔΗΛΩΝΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ – ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ»

Τέλος σε ο,τι αφορά τον ίδιο και την παρουσία του στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Σαλτούρος σημείωσε ότι «όσο άχαρο και αν είναι να μιλά κάποιος για τον εαυτό του, νομίζω ότι έχω αποδείξει πως είμαι για τα δύσκολα. Δεν δοκιμάστηκα στα εύκολα αλλά στα δύσκολα. Νομίζω ότι αρκετός κόσμος έχει εκτιμήσει την στάση μου. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε χρειάζεται συνεργάτες, χρειάζεται ανθρώπους για να παλέψουν για το δίκαιο και την ανάγκη να αλλάξουν τόσα πράγματα στην ζωή μας (και φυσικά άνθρωποι που συναισθάνονται ότι τώρα είναι η στιγμή) εγώ δηλώνω «στρατιώτης». Είμαι έτοιμος, σαν από πάντα. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου είναι ένα αποκλειστικό δικαίωμα του αρχηγού του κόμματος, πιστεύω όμως ότι δεν αργήσει να φανεί ποιοι θα είναι αυτοί που θα κληθούν να δώσουν την «μάχη» και να δικαιώσουν ή όχι τις προσδοκίες του κόμματος και του λαού που στηρίζει αυτό το κόμμα».