Χωρίς συνεργεία καθαριότητας εδώ και τρεις εβδομάδες το ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης

Πάλι τα… «ίδια Παντελάκη μου»!

Μια μόνιμη καθαρίστρια και για την Δ.Α Ξάνθης – Από την «τσέπη» του σωματείου τα καθαριστικά

 

Στον «αέρα» από πλευράς καθαριότητος, βρίσκεται για άλλη μια φορά το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης, καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες έχει σταματήσει το συνεργείο καθαρισμού, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναλαμβάνουν και τον «ρόλο» αυτό, τουλάχιστον για τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι ίδιοι.

Εν τω μεταξύ, το ζήτημα της καθαριότητας «αγγίζει» και την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης που έχει μια μόνιμη καθαρίστρια, τα…καθαριστικά της οποίας πληρώνει το Σωματείο (σ.σ Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ξάνθης) από τις «τσέπες» των μελών της, όπως εξηγεί στην «Θ» ο πρόεδρος της Σ.Κ.Α.Ν.Ξ. κ. Νίκος Γουναρίδης.

«ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΚΕΚΑ»

Ειδικότερα ο κ. Γουναρίδης αναφέρει στην «Θ» ότι «εκτός των άλλων έχουμε πάλι αυτόν τον μήνα το ίδιο πρόβλημα, όπως ακριβώς ενάμιση χρόνο πριν. Έχει σταματήσει η καθαριότητα. Κάναμε υπομονή, γιατί δεν θέλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα από την πρώτη ημέρα. Ωστόσο έχουν περάσει τρεις εβδομάδες και δεν υπάρχει συνεργείο να καθαρίζει μέσα τους χώρους. Στους χώρους όπου κάθονται οι αστυνομικοί, κάνουν οι ίδιοι τις «καθαρίστριες» αλλά μέσα στους μετανάστες, υπάρχει μια μεγάλη ακαταστασία και μια…υγειονομική «βόμβα». Από όσο μαθαίνουμε από τις κεντρικές υπηρεσίες, θα προσληφθούν καθαρίστριες για ολη την αστυνομία (700-750 περίπου για όλη την αστυνομία) με 18μηνη σύμβαση για να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας. Μέχρι τότε (γιατί δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό) οι αστυνομικοί καθαρίζουν τους χώρους τους. Από ο,τι γνωρίζω στους χώρους των κρατουμένων, οι ίδιο κάνουν ο,τι καθαριότητα κάνουν».

«ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ»

Κλείνοντας ο κ. Γουναρίδης σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι να τοποθετηθούν μόνιμες καθαρίστριες τουλάχιστον. Αν και εκεί θα έχουμε…μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς αυτήν την στιγμή για παράδειγμα, καθαρίστριες δεν έχουμε γενικά ούτε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Έχουμε μόνον μια καθαρίστρια η οποία είναι μόνιμη, η οποία όμως για να καθαρίσει χρειάζεται καθαριστικά, σκούπες, σφουγγαρίστρες κλπ, τα οποία πληρώνει και πάλι από την τσέπη του το σωματείο. Οπότε οι μόνιμοι διορισμοί καθαριστριών στο ΠΡΟΚΕΚΑ, ίσως να φέρουν και άλλα…προβλήματα»