Κ. Ζαγναφέρης: «Διαψεύδω τα «fake» για υποτιθέμενη εκκένωση χωριών»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης στην «Θ» για τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις

Αρκετά, αλλά όχι τόσο σημαντικά, ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η νεροποντή του Σαββατοκύριακου σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, όπως αναφέρει στην «Θ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο οποίος τόσο το Σάββατο όσο και χθες Δευτέρα έκανε αυτοψία στον Νομό Ξάνθης, αλλά και όλες τις απαραίτητες επαφές σχετικά με το θέμα του Ποταμού Νέστου ο οποίος υπερχείλισε.

Όμως κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπήρξε και μια…«είδηση» από τοπικό ηλεκτρονικό ΜΜΕ που προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό και αυτή αφορούσε σε εκκένωση Κοσμητής και Ηλιόπετρας, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

«ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΚΑΘΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ – ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Κάτι που διαψεύδει κάθετα ο κ. Ζαγναφέρης ο οποίος αναφέρει επακριβώς στην «Θ» ότι «αυτήν την στιγμή με βρίσκετε στην Ηλιόπετρα. Το ίδιο έκανα και το Σάββατο. Υπάρχουν προβλήματα σε σημεία (διαχρονικά) που τα γνωρίζουμε αλλά δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πρόβλημα. Τοπική ιστοσελίδα έγραψε ότι κατόπιν εντολής εκκενώνονται χωριά και μάλιστα επειδή είναι και αγεωγράφητος (εννοεί τον συντάκτη), έγραψε και για την Κοσμητή, ένα χωριό κοντά στην Θαλασσιά που δεν έχει καμία σχέση με τις πλημμύρες. Αυτό ήταν το μόνο που δημιούργησε σύγχυση και πανικό. Τίποτε άλλο. Αυτά πρέπει να αποφεύγονται και πρώτα θα πρέπει να διασταυρώνονται οι πληροφορίες, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να πάμε στον Εισαγγελέα για διάδοση ψευδών ειδήσεων. Διαψεύδω κάθετα ότι υπήρξε κάτι τέτοιο. Η κατάσταση, επειδή έχουν γίνει και κάποια έργα στην περιοχή, είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Απλώς χρειάζονται δυο – τρεις επεμβάσεις οι οποίες καθυστερούν, δυστυχώς, λόγω γραφειοκρατίας. Δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα γραφειοκρατίας. Για παράδειγμα περιμένουμε μια αλλοτρίωση από τον Δήμο Τοπείρου για να ανοίξουμε ένα κανάλι και ακόμη δεν έχει έρθει. Η κατάσταση είναι νορμάλ και τα προβλήματα είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα πλημμυρών από το 2015-2016 που είχαμε αντίστοιχα φαινόμενα. Αναφορικά με τον Νέστο, αυτός δεν ανήκει σε εμάς. Έχουμε κάνει μια αυτοψία και θα ζητήσουμε από τους υπεύθυνους την αρωγή τους. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».