Αποκλειστικές δηλώσεις Μπιρόλ στη «Θ»: Το Σέλερο «ρυθμιστής» του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Αβδήρων

Μετά την ανακοίνωση για κοινή κάθοδο Τσολακίδη- Τσαούς Ογλού στα Άβδηρα…

Στηρίζει τον Χρ. Μέτιο και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Χαρακτηρίζει «αδύνατους» τους υποψηφίους Κριτσίνη από την περιοχή του…

 

Ανεβαίνει το προεκλογικό «θερμόμετρο» στον Δήμο Αβδήρων, όπου ήδη εκτός από την οπισθοχώρηση του κ. Νίκου Χατζόπουλου, ανακοινώθηκε και η «συμπαράταξη» Κινήματος Αλλαγής – Σύριζα, με την συνεργασία των Δημοτικών Συνδυασμών «Κοινή Πορεία» (Επικεφαλής: Βασίλης Τσολακίδης) και «Στροφή» (Επικεφαλής: Λουτφή Τσαούς Ογλού).

 

ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων:

«Ο συνδυασμός Κοινή Πορεία και ο συνδυασμός Στροφή που συμμετέχουμε στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων αποφασίσαμε από κοινού κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με κοινό πρόγραμμα, κοινό συνδυασμό και επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο κ. Τσολακίδη Βασίλη, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και μπορεί με τη βοήθεια όλων να ανορθώσει το Δήμο μας και να τον επαναφέρει σε αναπτυξιακή τροχιά. Δυστυχώς με λύπη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Τσιτιρίδης και οι συνεργάτες του αυτά τα πέντε χρόνια απέτυχαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας, αλλά κυρίως απέτυχαν, εξαιτίας έλλειψης οράματος, να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που υπήρξαν για έναν «χαρισματικό» Δήμο όπως ο δικός μας. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός του συμβουλίου να συστρατευθούν μαζί μας  για να μην πάνε χαμένα άλλα τέσσερα χρόνια για τον τόπο μας που τόσο αγαπάμε όλοι μας».

«ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ» Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΡΟΛ ΙΝΤΖΕ ΜΕΜΕΤ

Φυσικά το «πάζλ» του προεκλογικού «σκηνικού» ενδέχεται να αλλάξει και πάλι, καθώς ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρ. Δήμαρχος Σελέρου κ. Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ, μιλώντας αποκλειστικά στην «Θ» (σχολιάζοντας παράλληλα και το προεκλογικό «σκηνικό») δεν αποκλείει την αυτόνομη  κάθοδό του στον Δήμο Αβδήρων, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο, ακόμη και αν τελικά δεν συνεχίσει στην περιφέρεια, αλλά θα προτιμήσει τον Δήμο Αβδήρων. Έναν Δήμο, τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, θα «κερδίσει» αυτός που θα έχει στο πλευρό του το δυνατό «χαρτί» που ακούει στο όνομα Σέλερο.

 

«ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΧΡ. ΜΕΤΙΟ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ»

Ειδικότερα ο κ. Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ, αναφέρει αποκλειστικά στην «Θ» ότι «προς το παρόν είμαι στην περιφέρεια και συνεχίζω εκεί στηρίζοντας τον κ. Μέτιο μέχρι το τέλος. Θα συνεχίζω να στηρίζω μάλιστα τον κ. Μέτιο είτε είμαι στην περιφέρεια είτε στον δήμο., γιατί όταν στηρίζω έναν άνθρωπο τον στηρίζω μέχρι το τέλος. Έχω μια σκέψη να κατέβω υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων, αλλά τα μελετώ όλα. Αν δεν «βγαίνουν» τα «κουκιά» δεν κατεβαίνω. Επιδιώκω, αν θα κατεβάσω συνδυασμό, να είμαι «συγκυβερνήτης». Να βγάλω 5-6 συμβούλους και να συγκυβερνήσω με κάποιον. Ακόμη όμως έχουμε μπροστά μας δύο μήνες και όλα τα μελετώ. Μπορεί να συνεχίσω στην περιφέρεια. Όλα είναι πιθανά. Έχουμε πολλούς υποψηφίους για τον Δήμο Αβδήρων. Είναι εκτός βέβαια ο κ. Χατζόπουλος, αλλά και αυτός θα είναι κάπου. Μπορεί να είμαστε και μαζί. Όλα παίζονται. Ίσως να κάνουμε κάτι κοινό. Βέβαια, να ξεκαθαρίσω ότι με τον κ. Χατζόπουλο δεν έχω καμία επικοινωνία, αν όμως έρθει για παράδειγμα και μου πει να κάνουμε κάτι από κοινού, γιατί όχι;  Όλα είναι στο «τραπέζι».

«ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΕΛΕΡΟ… ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ!»

«Μόνος του δεν μπορεί να κατέβει κανένας. Επίσης αν κάποιος δεν έχει ένα καλό «κομμάτι» της ενότητας Σελέρου, δεν κάνει τίποτα. Όποιος δεν πάρει την Δημοτική Ενότητα Σελέρου, δεν κάνει τίποτε» συνέχισε ο ίδιος, ενώ σχολιάζοντας την άποψη το ότι το Σέλερο φέρεται ως «στρατηγείο» του κ. Κριτσίνη, επισημαίνει ότι «ας μου πουν ένα δυνατό όνομα που έχει από το Σέλερο. Για εμένα «δυνατά» ονόματα είναι ο κ. Μπιρόλ, ο κ. Εράλ, τους πρώην αντιδημάρχους, τους πρώην δημοτικούς συμβούλους του Σελέρου κλπ. Αυτούς εννοώ ως «δυνατούς». Και εγώ μπορεί να μαζέψω 50 άτομα από την μειονότητα, αλλά αυτό δεν μου «λέει» κάτι. Ο κ. Τσολακίδης για παράδειγμα, και τον συνδυασμό «Στροφή» να έχει, αν δεν έχει μαζί του της Δημοτική Ενότητα Σελέρου (το καλό κομμάτι) θα καταλήξει όπως την προηγούμενη φορά. Αν θα κατέβω εγώ, πιστεύω ότι θα έχω αυτό το «κομμάτι» της μειονότητας. Θα πάρω οπωσδήποτε το 50% της μειονότητας και αυτό το ποσοστό μου αρκεί. Τονίζω όμως και πάλι, πως ακόμη είμαι περιφερειακός σύμβουλος και στηρίζω τον κ. Μέτιο. Υπάρχει μια εκδοχή να συνεχίσω εκεί. Είμαστε ανοιχτοί για όλα. Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι πως δεν είμαι μόνος. Έχω και εγώ μια ομάδα, που όταν και αν θα πει ότι προχωρούμε με συνδυασμό, θα το κάνουμε. Έχουμε μια καλή ομάδα και αυτή η ομάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα κατέβουμε και αν θα συμπαραταχθούμε. Δεν αποφασίζω μόνος μου. Οι εκλογές είναι στις 26 Μαίου. Δεν είναι λίγος ο χρόνος. Τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη. Όποιος έκλεισε βιαστικά, νομίζω ότι ξεγελάστηκε».