Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Πρόσκαιρη μεταβολή, πότε ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία

 

Με ηλιοφάνεια, καλοκαιρία και ήπια θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας μπήκε ο Μάρτιος, κάνοντας ένα ευχάριστο ανοιξιάτικο διάλειμμα μετά το κρύο των περασμένων ημερών. Το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει.

Σύμφωνα όμως με την πρόγνωση του καιρού, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει πρόσκαιρη μεταβολή, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Την Κυριακή αναμένονται και λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία θα πέσει.

Από Δευτέρα αναμένεται και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας και αίθριος καιρός.

Αναλυτική πρόγνωση

Σάββατο: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Ιόνιο και Πελοπόννησο και το βραδύ σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Κρήτη. Βελτίωση αναμένεται βαθμιαία από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή: Λίγες νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν ενώ τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Δευτέρα: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στη νύχτα στα νότια στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τρίτη: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Τετάρτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.