Χ. Σταμπουλής: «Κλοπές και πώληση αλκοόλ σε ανηλίκους, τα κύρια περιστατικά τις προηγούμενες χρονιές»

Αυξημένα μέτρα από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, ενόψει του καρναβαλιού

Ενισχυμένη από τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης κατά την διάρκεια του τριημέρου κατά το οποίο κορυφώνονται οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές και το Καρναβάλι Ξάνθης, με την «κυρά» της Θράκης να υποδέχεται πλήθος επισκεπτών. Η τροχαία θα…ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι υπόλοιπες αστυνομικές ομάδες καλούνται να έχουν «μάτια» και «αυτιά» ανοιχτά, προκειμένου να αποφευχθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό φαινόμενα κλοπών και πώλησης αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους.

Φαινόμενα που δυστυχώς, κάθε χρόνο έχουμε, αφού το πλήθος είναι τεράστιο και οι επίδοξοι…δράστες, το εκμεταλλεύονται.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό του καλύτερα από τον ίδιο. Έτσι η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Σταμπουλής, δίνει μέσα από την «Θ» συμβουλές προς τους πολίτες που θα πρέπει να…προσέχουν για να «έχουν».

«ΚΛΟΠΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ»

Ειδικότερα ο κ. Σταμπουλής, αναφέρει ότι «υπάρχουν κάποια μέτρα αυτοπροστασίας ή κάποια μέτρα που θα απωθήσουν κάποιες ενέργειες. Όπου επικρατεί συνωστισμός, υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν αυτό. Είναι οι γνωστοί «πορτοφολάδες», για αυτό συνιστούμε να κρατάτε μπροστά σας τα προσωπικά σας αντικείμενα τουλάχιστον τις ώρες που υπάρχει συνωστισμός. Ειδικότερα οι κυρίες, θα πρέπει να έχουν το νου τους στην τσάντα και σε ο,τι προσωπικά αντικείμενα μεταφέρουν. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Επίσης η πώληση αλκοόλ σε αλκοόλ είναι ένα φαινόμενο για το οποίο από την πλευρά μας θα υπάρξουν έλεγχοι, αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να ελεγχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί ο κόσμος που θα κυκλοφορεί θα είναι πολύς και πλέον η πρόσβαση στο αλκοόλ είναι πολύ εύκολη για τον καθένα. Ο καθένας μπορεί να πάρει ο,τι θέλει και ο κάθε καταστηματάρχης δεν ελέγχει την ανηλικότητα ή μη του ατόμου, συνεπώς όπως καταλαβαίνετε θέλει από τον καθένα μας (και από τους γονείς) ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες. Αυτά τα δύο φαινόμενα παρατηρήθηκαν κυρίως τις προηγούμενες χρονιές, ενώ υπάρχουν και κάποιες κλοπές σε αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε απόμερα σημεία. Εκεί παρατηρήθηκαν φαινόμενα φθορών και κλοπών. Σπάνε τα τζάμια και αφαιρούν ο,τιδήποτε βρουν εκείνη την στιγμή. Και σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται προσοχή. Δεν πρέπει να αφήνουμε σε εμφανή σημεία του αυτοκινήτου λαπτοπ ή άλλα αντικείμενα αξίας. Δυστυχώς πολλές φορές συμβαίνει να έρχεται κάποιος από μακριά και αφήνει αντικείμενα αξίας στα καθίσματα του αυτοκινήτου και αυτό είναι πρόκληση για κάποιους. Καλό είναι να το αποφύγουμε αυτό».

 

«ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ»

Αναφορικά με το προσωπικό της αστυνομίας και των περιπολιών, ο κ. Σταμπουλής σημειώνει ότι «το κομμάτι της τροχαίας έχει να κάνει κυρίως με την διευκόλυνση των οδηγών σε ο,τι αφορά την κίνηση στο δίκτυο. Θα υπάρχει παρουσία αστυνομικών από όλες τις «δυνάμεις» παντού. Ζητήσαμε και «ενισχυτικές» και θα έρθουν και από άλλες διευθύνσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλας, Δράμας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης) το Σαββατοκύριακο. Οπότε τα μέτρα θα είναι αυξημένα και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά».