Σχεδόν…«ομοφωνία» στην χθεσινή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

Οι «ειδήσεις» που ανέκυψαν

 

Με τέσσερα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης. Συνεδρίαση στην οποία υπήρξε σχεδόν…ομοφωνία, αφού τα τρία εκ των τεσσάρων υπερψηφίστηκαν ενώ το 2ο στην σειρά θέμα, πέρασε «κατά πλειοψηφία» με το «λευκό» του μέλους της αντιπολίτευσης κ. Ειρήνης Χαριτωνίδου.

Αναλυτικότερα τα θέματα ήταν τα εξής:

Χορήγηση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα, (που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3037/02)

Ανάκληση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα, (που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3037/02)

Έγκριση παραχώρησης ή μη, κοινόχρηστου χώρου του Αθλητικού Σωματείου Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης

Έγκριση παραχώρησης ή μη κοινόχρηστου χώρου της Πλατείας Δημοκρατίας

 

ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΓΝΙΟΧΑΡΤΑ…

Ειδικότερα το πρώτο θέμα πέρασε ομόφωνα, αφού προηγουμένως η Πρόεδρος της ΕΠΖ και Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Δέσποινα Παρτσαλίδου, επισήμανε ότι ο ενδιαφερόμενος έχει καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

…ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ

Ακολούθως το επόμενο θέμα, 2ο στην σειρά της ημερήσιας διάταξης που όπως προαναφέραμε αφορούσε στην «ανάκληση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα» πέρασε κατά πλειοψηφία. Πρόκειται για άδεια η οποία ανακλήθηκε επειδή ο νέος ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν εμφανίσθηκε προκειμένου να πληρώσει το ετήσιο τέλος για την «διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα» επειδή όπως σημείωσε η κ. Παρτσαλίδου, δεν τον ενδιέφερε το σκέλος αυτό. Συνεπώς η άδεια για τα «παιχνίδια» ανακλήθηκε, αφού αφενός δεν ανανεώθηκε και αφετέρου ο νέος ιδιοκτήτης του καταστήματος, δεν επιθυμεί στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί την παραπάνω άδεια.

 

ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 24/3/2019

Τέλος «ομόφωνα» πέρασαν από το «σώμα» της ΕΠΖ τα δύο τελευταία θέματα της ημερήσιας διάταξης, από τα οποία προέκυψαν και «ειδήσεις».

Συγκεκριμένα το τρίτο θέμα (σ.σ έγκριση παραχώρησης ή μη, κοινόχρηστου χώρου του Αθλητικού Σωματείου Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης) αφορούσε την παραχώρηση του χώρου έμπροσθεν του κολυμβητηρίου για την πραγματοποίηση των αγώνων δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων (και μάλιστα αγώνων κυπέλλου) στις 24/3/2019. Μάλιστα με αφορμή την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Μανώλης Φανουράκης, απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητος κ. Φερντούν Χασάνογλου παρακάλεσε να καθαριστεί άμεσα ο χώρος έμπροσθεν του κολυμβητηρίου αμέσως μετά το πέρας των αγώνων, υπενθυμίζοντας την κατάσταση που επικρατούσε αμέσως μετά την αποχώρηση των πάγκων οι οποίοι στήθηκαν για την εμποροπανήγυρη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ…ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Το τέταρτο και τελευταίο θέμα, αφορούσε την παραχώρηση κομματιού της κεντρικής πλατείας και συγκεκριμένα τον χώρο μπροστά από τον πύργο του ρολογιού στην ΔΕΗ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική δράση (ενημέρωση των καταναλωτών για το e-bill) στις 29 και 30/3/2019 από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το μεσημέρι.