Τα «Χελιδονίσματα» ήρθαν για 2η χρονιά στην Ξάνθη

Χιλιάδες μαθητές πλημμύρισαν το κέντρο

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και την  υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και στην συμμετοχή δημοτικών σχολείων Γυμνασίων και  συλλόγων, συνδιοργάνωσαν για 2η συνεχή χρονιά τα «Χελιδονίσματα- Γιορτή της ‘Άνοιξης», αφιερωμένα εφέτος στην παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Μαθητές των σχολείων συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου ξεκίνησε μια πομπή στον κεντρικό δρόμο της πόλης, τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Τελικός προορισμός ήταν η κεντρική πλατεία όπου έγιναν απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών και αναγνώσεις κειμένων σχετικών με τη θεματική: « η ποίηση συναντά τον άλλον».

 

«ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΜΠΑΝΟΥ»

Για την διοργάνωση αυτή μίλησε στην «Θ» η Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Δήμητρα Ντομπρίκη, η οποία ανέφερε ότι «τα «χελιδονίσματα» διοργανώνονται από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και συμμετέχουν όσα σχολεία μπορούν από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκείνο που μας χαροποίησε ιδιαίτερα φέτος ήταν η συμμετοχή του 2ου Ειδικού Σχολείου από το Τύμπανο. Ο,τιδήποτε αφορά τα δημόσια σχολεία σχετίζεται και με ευκολότερη συμμετοχή των παιδιών. Είδαμε παιδιά να χαίρονται, ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι στο 2ο Ειδικό Σχολείο, αναπληρωτής μουσικός είναι ένας ιερέας. Ο ίδιος πηγαίνει και στο 1ο και στο 2ο και στο ειδικό νηπιαγωγείο».

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»…

«Κάθε φορά με τα «χελιδονίσματα» γιορτάζουμε και άλλες παγκόσμιες ημέρες, όπως αυτήν την δασοπονίας και κατά του ρατσισμού. Έτσι τα παιδιά για να τιμήσουν και αυτές τις ημέρες, κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ. Ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι βλέπουμε χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα παιδιών, με στεφανάκια στο κεφάλι, που τραγουδούν με μουσικά όργανα, είναι ο,τι καλύτερο μπορούμε να ζήσουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες» συνέχισε η ίδια, σημειώνοντας ότι «τα «χελιδονίσματα» διοργανώνονται τα τελευταία δύο χρόνια από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και η συμμετοχή των υπόλοιπων σχολείων ολοένα και επεκτείνεται».