Πέντε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Δήμο Μύκης

Τζ. Καπζά, Αδ. Πετσενίκ , Αχ. Κιούρτ, Ριτ. Ντελή Χουσεΐν και Οντ. Μέτσο στην «μάχη» των Δημοτικών Εκλογών

Αδ. Πετσενίκ: «Σίγουρος ο Β΄γύρος – «Ανάμεικτο» το ψηφοδέλτιό μας»

 

Με πέντε (μέχρι στιγμής) υποψήφιους συνδυασμούς στον Δήμο Μύκης θα διεξαχθούν οι Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα στην «μάχη» για τον Δήμο Μύκης «κατεβαίνουν» οι παρατάξεις των κ. Τζεμήλ Καπζά, Αδνάν Πετσενίκ, Αχμέτ Κιούρτ, Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν και Οντέρ Μέτσο (ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Μουσταφά Τζουκάλ, μετά την αποχώρησή του).

Αυτό είναι το «πάζλ» που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στον ορεινό δήμο του Νομού Ξάνθης.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε αποκλειστικά στην «Θ» ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μύκης κ. Αδνάν Πετσενίκ, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του, «προβλέποντας» παράλληλα ότι το μόνο σίγουρο είναι πως στον Δήμο Μύκης θα υπάρξει δεύτερος γύρος.

Μάλιστα ο ίδιος, δεν απέκλεισε «συγκλήσεις» και «συνενώσεις» (κατά τον δεύτερη εκλογική αναμέτρηση) με άλλους συνδυασμούς, σημειώνοντας με έμφαση ότι «τίποτα δεν αποκλείεται στην πολιτική».

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ – «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

Ειδικότερα ο κ. Πετσενίκ ανέφερε επακριβώς ότι «εμείς βρισκόμαστε στο στάδιο της κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Έχω την εντύπωση ότι καθόλα «έτοιμος» δεν είναι κανείς από τους πέντε υποψηφίους αυτήν την στιγμή. Η προτίμησή μας, αναφορικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου είναι οι νέοι άνθρωποι και πρωτίστως μορφωμένοι, εκεί που υπάρχει η δυνατότητα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι παλιοί γιατί χρειαζόμαστε και την εμπειρία. Θα είναι γενικά ανάμεικτο το ψηφοδέλτιο».

«ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο Β΄ΓΥΡΟΣ – ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ»

«Σίγουρα θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Είτε είναι πέντε είτε λιγότεροι οι συνδυασμοί, είναι δύσκολο να τελειώσει η αναμέτρηση στον πρώτο γύρο. Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε κατεβαίνει (τόσο εγώ όσο και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι) εννοείται ότι κατεβαίνει για να φτάσει μέχρι το τέλος. Κανείς δεν κατεβαίνει για να φτάσει μέχρι ένα σημείο» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «απο την αρχή ήταν πέντε οι υποψήφιοι και δεν έχουν αυξομειωθεί. Απλώς την θέση του κ. Τζουκάλ, επειδή ο ίδιος δεν ήθελε να συνεχίσει, πήρε ένας άλλος σύμβουλος. Όσον αφορά τις συνενώσεις και τις συγκλήσεις τώρα, εγώ σαν πολιτικός έχω μάθει ένα πράγμα στην ζωή μου: Ότι στην πολιτική δεν αποκλείεται τίποτα και ότι όλα μπορούν να συμβούν. Πάντως αυτήν την στιγμή, νομίζω ότι πολλοί υποψήφιοι σε πολλές περιοχές δυσκολεύονται ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και το βλέπω λογικό ειδικότερα όταν υπάρχουν πέντε συνδυασμοί αλλά και λόγω της αλλαγής του εκλογικού συστήματος. Με την απλή αναλογική είναι πιο διστακτικοί οι υποψήφιοι. Εγώ θεωρώ ότι προς το παρόν κανένας δεν είναι πανέτοιμος και πιστεύω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα όλο αυτό θα «ξεκαθαρίσει».

«ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Αναφορικά με το αν θα φτάσουν όλοι οι συνδυασμοί μέχρι το τέλος ή όχι ο κ. Πετσενίκ τόνισε ότι «πάντα μπορεί να υπάρξουν υπαναχωρήσεις, αλλά αυτήν την στιγμή δεν είμαι σε θέση να πω αν κάποιος θα υπαναχωρήσει ή όχι» ενώ σχετικά με το 40% της ποσόστωσης των γυναικών, ο ίδιος σημείωσε ότι «σίγουρα είναι ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά εγώ θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε έναν ικανοποιητικό αριθμό και ότι εν τέλει δεν θα έχουμε πρόβλημα».