Προσβλητική, απαξιωτική και συκοφαντική επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης στη «Θ» και thraki.com.gr
Αφορμή τα ρεπορτάζ της «Θ» για την φωτιά στον ΧΥΤΑ και την παρέμβαση δασκάλων στο Δ.Σ για το θέμα του σχολείου στο Δροσερό
Μία πολυσέλιδη επιστολή λάβαμε προχθές το απόγευμα στα γραφεία της «Θ», αλλά και στα γραφεία της thraki.com.gr, ως κοινοί αποδέκτες. Την επιστολή υπογράφει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος και την δημοσιεύουμε αυτούσια έχοντας την «δεοντολογική υποχρέωση»…
Ιδού λοιπόν τι αναφέρει:
Προς εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ» και thraki.com.gr για την αποκατάσταση της αλήθειας
Η ισηγορία και η πολυφωνία είναι οξυγόνο της Δημοκρατίας και η πληροφόρηση αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας. Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη ή την αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές, πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.
Ωστόσο, στο φύλλο της εφημερίδας «ΘΡΑΚΗ» του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019, όπως και στον ηλεκτρονικό ενημερωτικό ιστότοπο thraki.com.gr (με ίδια ημερομηνία ανάρτησης) υπάρχουν δύο δημοσιεύματα, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στο άρθρο 1 των Αρχών της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αλλά βρίθουν αβάσιμων, αναληθών και συκοφαντικών επιχειρημάτων και συγκεκριμένα φέρουν τους τίτλους «Καταστροφικές καθυστερήσεις… Τι λέει τώρα ο Δημαρχόπουλος;», «Τα άκουσε από τους δασκάλους ο… “δάσκαλος” Χαρ. Δημαρχόπουλος».
Για το πρώτο δημοσίευμα και μάλιστα ως πρωτοσέλιδο, επισημαίνουμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά πως ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2017 και σήμερα είναι απλό μέλος του Δ.Σ. Επί προεδρίας του δημοπρατήθηκε η κατασκευή της 3ης λεκάνης για την επέκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Ν. Ξάνθης, ώστε να δεχτεί τα παραγόμενα απορρίμματα για τουλάχιστον επτά επιπλέον έτη. Ωστόσο, η εξέλιξη του έργου δεν αφορά την περίοδο κατά την οποία ο Δήμαρχος Ξάνθης διετέλεσε πρόεδρος και βεβαίως οι όποιες καθυστερήσεις είναι ανεξάρτητες από τον εκάστοτε πρόεδρο, αλλά αφορούν τις ενστάσεις μεταξύ των αναδόχων. Οι ενστάσεις σχετίζονται με στάδια του διαγωνισμού, τον οποίο διεξάγει επιτροπή, που απαρτίζεται από καταρτισμένους μηχανικούς.
Ο ΣΔΑΝΞ έχει Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο λαμβάνει συλλογικά όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του και να είστε βέβαιοι και σίγουροι ότι προβαίνει με συνέπεια κάθε φορά σε όλες τις προσήκουσες ενέργειες που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως και ότι προέβη εν προκειμένω σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή διαχείριση της κατάστασης της πυρκαγιάς. Με το δημοσίευμά σας και τον άκρως αποπροσανατολιστικό τίτλο του επιχειρείτε τεχνηέντως να παραπλανήσετε την κοινή γνώμη και κινδυνολογείτε εις βάρος του Δημάρχου Ξάνθης.
Παράλληλα, πλην του παραπλανητικού, άκρως υποτιμητικού και συκοφαντικού τίτλου του εν λόγω δημοσιεύματός σας, με λύπη μας διαπιστώσαμε επιπλέον στο έτερο δημοσίευμα (που αναρτήθηκε και στον ηλεκτρονικό σας ιστότοπο thraki.com.gr), την παντελή απουσία καταγραφής πληροφοριών στην εφημερίδα σας σχετικά με τις τοποθετήσεις και απαντήσεις του Δημάρχου Ξάνθης που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που διεξήχθη την 29η Μαρτίου 2019 και αφορούσαν δύο ζητήματα εκτός ημερήσιας διάταξης: Την αποκατάσταση του γηπέδου ΔΑΚ, καθώς και τις σχολικές κτιριακές υποδομές του Δήμου Ξάνθης και το στεγαστικό πρόβλημα που «φρενάρει» την έναρξη της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στην Ξάνθη.
Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε την επιλεκτικότητα των αβάσιμων, αναληθών και συκοφαντικών επιχειρημάτων που επιλέξατε να δημοσιεύσετε, και κυρίως την ανυπαρξία δημοσίευσης των τοποθετήσεων του Δημάρχου Ξάνθης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τον λόγο για τον οποίο η δημοσιογραφική δεοντολογία και αντικειμενικότητα εκλείπουν από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
Το δυστύχημα είναι ότι με τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν αποκρύπτεται μόνο ο κατευθυνόμενος φανατισμός, αλλά παραπλανάται η κοινή γνώμη και τραυματίζονται οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί αντικειμενικότητας.
Σχετικά με το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης (γνωστότερο ως γήπεδο Ασπίδας) εργασίες αποκατάστασης έχουν, ήδη, ενταχθεί στο αναμορφωμένο τεχνικό πρόγραμμα και συμπεριλαμβάνονται στους άξονες των δράσεών μας για το έτος 2019. Για τον σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί ποσό ύψους 600.000 ευρώ να διατεθεί στην αποκατάσταση θέρμανσης και φωτισμού του γηπέδου. Προβλέπεται επίσης, πόσο ύψους 45.000 ευρώ για τις μελέτες νομιμοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ εκπονείται μελέτη για τη συνολική αποκατάσταση του συνθετικού τάπητα του ΔΑΚ.
Να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε, ήδη, ολοκληρώσει και παραδώσει έργα αποκατάστασης του γυμναστηρίου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου μας φροντίζουν κάθε φορά να πραγματοποιούν τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σχετικά με την αναστολή της άμεσης εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης εξαιτίας της έλλειψης κτιριακών σχολικών υποδομών στην πλειοψηφία των μητροπολιτικών Δήμων της χώρας, αποφασίσθηκε ομόφωνα για τον Δήμο, από την τριμελή επιτροπή, που απαρτίζεται από τον προεδρεύοντα Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, τον πρόεδρο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και τον Δήμαρχο Ξάνθης ότι είναι ανέφικτη μέχρι να εξευρεθούν οι κατάλληλοι χώροι.
Με εισηγήσεις της στο Υπουργείο, άλλωστε, και η ΚΕΔΕ επισήμανε ότι είναι ανέφικτο, χωρίς στοιχειώδη προετοιμασία και προϋποθέσεις, από τη μια μέρα στην άλλη να υλοποιηθεί ή να εφαρμοσθεί μια τέτοια ψηφισθείσα διάταξη σε μητροπολιτικούς Δήμους. Αντίθετα, οι μικροί Δήμοι με μικρό αριθμό νηπίων μπορούν στα νηπιαγωγεία τους να εφαρμόσουν άμεσα τη νομοθεσία.
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, έγινε μια τεράστια προσπάθεια από την επιτροπή, ώστε να αντιμετωπίσουμε το στεγαστικό πρόβλημα, καθώς οι υπάρχουσες κτιριακές δομές δεν δύνανται να φιλοξενήσουν και να στεγάσουν επιπλέον το σύνολο των προνηπίων του Δήμου μας.
Διερευνήθηκε από όλους η εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης. Κοινή διαπίστωση όλων μας ήταν ότι δεν υπάρχουν τέτοια κτίρια. Αν υπήρχε έστω και ένα, σας λέμε με ειλικρίνεια, ότι θα αναλάμβανε ο Δήμος ακόμα και να το μισθώσει.
Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου, διερευνήσαμε επιπλέον και τη δυνατότητα στέγασης των νηπίων σε λυόμενες κατασκευές, οι οποίες θα προσθέτονταν στα υπάρχοντα σχολικά συγκροτήματα. Παρόλο που διατυπώσαμε έντονες ενστάσεις, καθώς κανέναν δεν ικανοποιεί να «στοιβάζονται» τα παιδιά μας σε κοντέινερ, το αποδεχτήκαμε μόνο ως προσωρινή λύση, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου.
Εντούτοις, το Υπουργείο αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα να παραχωρήσει τις λυόμενες αίθουσες όπως αρχικά είχε δεσμευτεί και πρότεινε τη χρηματοδότηση των Δήμων με συγκεκριμένο, ανά λυόμενη αίθουσα, ποσό, μεταθέτοντας και στον Δήμο μας την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προμήθεια λυόμενων αιθουσών με τη διαδικασία του διαγωνισμού από τους Δήμους, χωρίς όμως, να λάβει υπόψη του ότι τα περισσότερα σχολεία στερούνται οικοδομικής άδειας και ότι το ζήτημα ήταν δύσκολο να επιλυθεί ακόμα και με τη διαδικασία υπαγωγής των, στο νόμο περί υπαγωγής αυθαιρέτων.
Παρ’ όλα αυτά και εκεί αναζητήθηκαν διεξοδικές λύσεις, ενώ είναι γνωστό ότι πολλά σήμερα λειτουργούντα σχολεία δεν έχουν οικοδομική άδεια. Είναι γνωστό επίσης, ότι δεν μπορεί να διεξάγει ο Δήμος δημοπράτηση ενός έργου, σε χώρο που στερείται οικοδομικής άδειας. Προχωρήσαμε στη νομιμοποίηση των σχολείων για να υλοποιηθεί η δημοπράτηση. Επίσης, αν και η χρηματοδότηση του Υπουργείου ήταν λιγότερη από το συνολικό κόστος του έργου, το υπόλοιπο ποσό αποφασίσθηκε να εκταμιευθεί από ιδίους πόρους. Ζητήσαμε, λοιπόν, από το Υπουργείο να επιτρέψει τη δέσμευση του συγκεκριμένου ποσού, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή λυόμενης αίθουσας σε σχολείο μας και το Υπουργείο αρνήθηκε.
Ωστόσο, μόλις πριν λίγες ημέρες, ενημερωθήκαμε ότι τελικά αποσπάσαμε την πολυπόθητη έγκριση του Υπουργείου, προκειμένου σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες με άδειες, να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, η τοποθέτηση μετά από δημοπρασία, ενώ παράλληλα ο Δήμος συνεχίζει τις νομιμοποιήσεις κι άλλων σχολικών κτιρίων.
Ασφαλώς, την ευθύνη για αυτό τον κυκεώνα, έχουν όσοι νομοθετούν χωρίς να ρωτούν, ούτε την εκπαιδευτική κοινότητα ούτε τους Δήμους, στους οποίους φορτώνουν όλα όσα εκ προοιμίου αναγνωρίζουν ότι δεν πρόκειται εύκολα και με κάποιο «μαγικό τρόπο» να λυθούν.
Εκτιμούμε όμως, ότι είναι άδικο να λέγεται ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έκανε κάτι για τα σχολεία και τη σχολική κοινότητα του τόπου μας. Είναι άδικο, γιατί οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης δεν έχουν ληφθεί από κανέναν άλλον Δήμο της χώρας.
Αξιοποιήσαμε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, μέσα σε έναν χρόνο για την εκπαίδευση και τις σχολικές υποδομές.
Απορροφήσαμε όλες τις πιστώσεις της ΣΑΤΑ Σχολείων, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα τη Σχολική Επιτροπή και την Πρόεδρό της, αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου μας, για τις ενέργειές τους. Και όλα αυτά με το να συμπληρώνουμε περίπου το ποσό των 400.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», με επιπλέον περισσότερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ από ιδίους πόρους.
Και αυτό με την συναπόφαση όλων των Δημοτικών Συμβούλων του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου και ασφαλώς είναι και προς τιμήν τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους εκτιμούμε ότι είναι άδικο και αφοριστικό να λέγεται ανερυθρίαστα ότι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή η Δημοτική Αρχή, αυτός ο Δήμαρχος δεν έκαναν κάτι για τα σχολεία.
Επειδή στόχος όλων μας είναι να θωρακίσουμε την ελευθεροτυπία επ’ αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας και επειδή μία έγκριτη εφημερίδα, όπως η δική σας, οφείλει να ενημερώνει σφαιρικά κι όχι μονομερώς τους αναγνώστες της, καλείστε όπως προβείτε στην άμεση διόρθωση των σχετικών δημοσιευμάτων σας, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας («ΘΡΑΚΗ», thraki.com.gr).
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, καλείστε όπως προβείτε στην άμεση δημοσιοποίηση, εντύπως και ηλεκτρονικώς, της παρούσας επιστολής στο σύνολό της.
Δηλώνουμε επίσης, ότι επιφυλασσόμαστε ρητά παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μας, για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΝΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ
Ως εκδότης και υπεύθυνος ύλης τόσο της εφημερίδας «ΘΡΑΚΗ», όσο και της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας thraki.com.gr, θέλω κατ’ αρχήν να… ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ξάνθης για την «ευκαιρία» που μου δίνει, έστω και με αυτήν την βαθύτατα ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ, ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ επιστολή του, να αναδιπλώσω εν τάχει την γνωστή ιστορία με το έργο αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Ξάνθης και τις κωλυσιεργίες στην αγωνιστική διαδικασία, που στάθηκαν αφορμή να παραμείνει το έργο ΠΑΓΩΜΕΝΟ. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσαν σήμερα ήδη να βρίσκονταν οι εργασίες σε εξέλιξη και να μην έχουμε κάθε τόσο αυταναφλέξεις και φωτιές, που εκτός όλων των άλλων (την απασχόληση της Πυροσβεστικής και λοιπών αρχών, τα κόστη που δημιουργούνται σ’ αυτές τις περιπτώσεις κλπ), να γίνονται αιτία για να εισπνέουν διοξίνες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τοπείρου, αλλά και του Δήμου Ξάνθης!
Κατ’ αρχήν θέλω να τονίσω στον «Δήμαρχό μας» ότι μαθήματα δημοσιογραφίας από αυτόν δεν δέχομαι… 32 χρόνια δημοσιογραφίας στην «πλάτη» μου είναι αρκετά, ώστε να γνωρίζω άριστα την δημοσιογραφική δεοντολογία και να λειτουργώ με βάση αυτήν…
Τέτοιου είδους μαθήματα είναι φρονιμότερο να κάνει στους δικούς του υποστηρικτές, που κουρελιάζουν την όποια στοιχειώδη δεοντολογία υπαγορεύει η δημοσιογραφία και η δημοκρατία… Άρα… αλλού αυτά κε Δημαρχόπουλε και όχι σε εμάς!
Όμως, ούτε και μαθήματα «αυτοδιοίκησης» δέχομαι από αυτόν, καθόσον, όταν εγώ ασχολήθηκα με τα λεγόμενα «κοινά» και μετείχα σε αυτοδιοικητικά όργανα από το 1986 (τακτικό μέλος του Δ.Σ. στο μοναδικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξάνθης τότε «ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ»), εκείνος ακόμη δεν γνωρίζε προφανώς τι σημαίνει τοπική αυτοδιοίκηση!
Ως έχων δημόσιο λόγο και ασκών κριτική λόγω επαγγέλματος, σαφώς κάνω και λάθη, για τα οποία κρίνομαι κι εγώ όπως όλοι οι δημοσιολογούντες… Στην προκειμένη περίπτωση όμως ουδέν λάθος, ουδέν ψευδές και ουδέν συκοφαντικό αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ και τις αναφορές που επικαλείται ο κος Δημαρχόπουλος από τα μέσα στα οποία τυγχάνω ιδιοκτήτης και υπεύθυνος και εξηγούμαι σε πρώτο πρόσωπο…
Γνωρίζω πολύ καλά ότι πρόεδρος στον ΣΔΑΝΞ τα τελευταία χρόνια είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου και όχι εσείς, αλλά ωστόσο πουθενά δεν αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ της «Θ» το αντίθετο…
Ρωτήσαμε ευθέως «τι λέει τώρα ο Δημαρχόπουλος» για τις καταστροφικές καθυστερήσεις στο έργο ανάπλασης του ΧΥΤΑ, γιατί εσείς και ο δικός σας σύμβουλος που μετείχατε στην εκτελεστική επιτροπή του ΣΔΑΝΞ το 2017 ήσασταν αυτοί που ψηφίσατε αρνητικά στις δύο Ξανθιώτικες κοινοπραξίες στερώντας τες το δικαίωμα να περάσουν στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να δοθεί το έργο στην Αθηναϊκή κοινοπραξία και να ακολουθήσουν τα όσα ακολούθησαν…
Τότε ο Δήμαρχος Τοπείρου, αν και πρόεδρος της επιτροπής, διαφώνησε μαζί σας και ψήφισε υπέρ, να περάσουν δηλαδή και οι προσφορές των Ξανθιώτικων κοινοπραξιών στο δεύτερο στάδιο και να αξιολογηθούν αναλυτικά οι προδιαγραφές…
Μας δικαιώνουν άλλωστε και οι σημερινές δηλώσεις του κου Μίχογλου στη «Θ», ο οποίος επιβεβαιώνει πλήρως τα λεγόμενά μας, ως πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ, αλλά και της επίμαχης επιτροπής…
Μου δίνετε ακόμη την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι στη συνέχεια, όταν δηλαδή οι δύο Ξανθιώτικες κοινοπραξίες προσέφυγαν στην επιτροπή του άρθρου 152… ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ (Δεκέμβριος 2017), πράγμα που σημαίνει ότι κακώς τις στερήσατε αυτό το δικαίωμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία απίστευτη καθυστέρηση, η οποία δικαίως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ ως καταστροφική. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να είχε τελεσφορίσει η διαγωνιστική διαδικασία και να έμπαινε το νερό στ’ αυλάκι, το έργο παραμένει ακόμη παγωμένο…
Και φυσικά ξεσπούν φωτιές, όπως η προχθεσινή, όπως ενδεχομένως και η μεθαυριανή (πόσο μάλλον το καλοκαίρι με τις αυξημένες θερμοκρασίες), με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται στον αέρα με τους καπνούς τοξικές ουσίες και να φθάνουν στα «πνευμόνια» μας!
Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα που, δοθείσης της ευκαιρίας θα πρέπει να το «δούμε» αναλυτικότερα… Με ποιο σκεπτικό δηλαδή, τόσο εσείς, όσο και το δεύτερο μέλος του συνδυασμού σας, ως μέλη της επιτροπής απορρίψατε τις δύο Ξανθιώτικες εταιρείες στερώντας τες το δικαίωμα να περάσουν στο δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης; Από την στιγμή που η επιτροπή του άρθρου 152 δικαίωσε την προσφυγή τους, αυτό σημαίνει ότι εσείς ΚΑΚΩΣ πήρατε μία τέτοια απόφαση και πόσο μάλλον σε βάρος δύο Ξανθιώτικων κοινοπραξιών και υπέρ μιας Αθηναϊκής… Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο βάζω προς το παρόν μία «άνω στιγμή»…
Πάμε τώρα στα δύο θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, για τα οποία -και πάλι συκοφαντικά- εγκαλείτε τα μέσα που διευθύνω, ως αντιδεοντολογικά και συκοφαντικά…
Στο θέμα του ΔΑΚ αν μπαίνατε στον κόπο να διαβάσετε σωστά το ρεπορτάζ, αναφέραμε επ’ ακριβώς τα εξής: «Με αφορμή την ερώτηση του κου Νίκου Ανταμπούφη για την κατάσταση των κερκίδων, αλλά και για το αν υπάρχουν άδειες λειτουργίας και οικοδομική. Ωστόσο απαντήσεις ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για τις άδειες δεν δόθηκαν, με τον κο Ανταμπούφη να το επισημαίνει και να ‘πυροδοτεί’ το κλίμα έντασης»…
Εδώ λοιπόν κε Δημαρχόπουλε- αφού είσαι και δάσκαλος- και ο πιο αμόρφωτος αναγνώστης καταλαβαίνει ότι αναφερόμαστε ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για τις άδεις (δόμησης, λειτουργίας) και για τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν από το προεδρείο. Ούτε για το αν υπάρχουν χρήματα για εργασίες αποκατάστασης, ούτε για αν έχει ενταχθεί κάποιο έργο, ούτε για τίποτα απ’ αυτά που αναφέρετε στην ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ επιστολή σας, έγινε αναφορά.
Αλίμονο αν φιλοξενούσαμε την ακατάσχετη πολυλογία σας επί παντός θέματος, τότε θα χρειαζόμασταν δέκα εφημερίδες για να καλύψουμε ένα ρεπορτάζ δημοτικού συμβουλίου!
Σε ότι αφορά το δεύτερο ρεπορτάζ, αναφορικά με τις σχολικές αίθουσες και το αν «τα άκουσε από τους δασκάλους ο δάσκαλος»… Θα απαντήσω με μία ένσταση συναδέλφου σας η οποία εκφράστηκε στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: «Τα ξέρατε τα προβλήματα κε Δήμαρχε, ήσασταν εκεί. Ήσασταν διευθυντής σ’ αυτό το σχολείο (εννοεί στο Δροσερό). Φοβόμαστε να πάμε εκεί για τα παιδιά μας, για την ασφάλεια των παιδιών μας. Τα παιδιά αξίζουν κάτι καλύτερο. Ελάτε να το συζητήσουμε. Καλέστε μας…»!
Ο τίτλος του ρεπορτάζ μάλλον ήπιος σε σχέση με το περιεχόμενο ήταν και σε καμία περίπτωση υβριστικός ή συκοφαντικός ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να του αποδώσετε εσείς για τους δικούς σας λόγους…
Η προσπάθειά σας να δημιουργήσετε αρνητικές εντυπώσεις για μία εφημερίδα και ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που σας ασκούν κριτική εδώ και… πέντε χρόνια, λίγο πριν τις εκλογές, μας δίνει όλο το περιθώριο να καταλάβουμε την σκοπιμότητα που υποκρύπτει η «στιγμή», αλλά και η λίβελος του περιεχομένου…
Ωστόσο θεωρώντας ότι πλήττεται βαρύτατα η τιμή και η υπόληψη, τόσο η προσωπική μου, όσο και των μέσων που διευθύνω με αυτή την επιστολή, που μας ζητάτε να δημοσιοποιήσουμε (και εμείς το κάνουμε φυσικά), επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου. Γιατί πρέπει να ξέρετε κε Δήμαρχε και κάτι ακόμη… Δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη δεν έχουν μόνο οι Δήμαρχοι, αλλά και οι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι πολίτες…
Ο εκδότης
Τένης Καμαρίδης