Ψηφοδέλτιο ΝΔ στην Ξάνθη: Με άρωμα δύο γυναικών αλλά…

Ανακοινώθηκε δια στόματος Κυρ. Μητσοτάκη -Αναζητείται μια από την μειονότητα;

Πελ. Βώβου και Μ. Τσιακίρογλου, μιλούν στην «Θ»

 

Με διπλό «άρωμα γυναίκας» θα καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τον Νομό Ξάνθης, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, επισκεπτόμενος την Ξάνθη.

Ωστόσο η «Πειραιώς» κρατά ακόμη κλειστά τα «χαρτιά» της αναφορικά με τα ονόματα που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη, ενώ ειδικότερα για τις γυναίκες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» υπάρχει ενδιαφέρον και από την μειονότητα.

Βέβαια το αν αυτό το ενδιαφέρον θα αποτυπωθεί και στο ψηφοδέλτιο θα το δούμε κατά τις επίσημες ανακοινώσεις.

Το σημαντικό πάντως της όλης υπόθεσης είναι η θέση της γυναίκας σε «ανδρικές» μέχρι πριν λίγα χρόνια υποθέσεις όπως η πολιτική, κάτι που επισημαίνουν μιλώντας στην «Θ», το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Πελαγία Βώβου (που ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για την κεντρική πολιτική σκηνή) και η πολιτευτής της ΝΔ στην Ξάνθη κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, που επισημαίνει παράλληλα από την πλευρά της πως «χωρίς τις επίσημες ανακοινώσεις, δεν είναι τίποτα οριστικό».

«ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ»

Ειδικότερα η κ. Βώβου, αναφέρει επακριβώς ότι «μπορεί η ποσόστωση να ήταν πανελλήνια, ωστόσο πλέον ισχύει ανά νομό και αυτό είναι θετικό. Προσωπικά έχω δηλώσει πολλές φορές ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο. Μπορεί να υπάρχει και ενδιαφέρον από την μειονότητα, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε εμείς. Όπως γνωρίζετε, έχει δημιουργηθεί το μητρώο στελεχών και κάποιες γυναίκες (όπως και άνδρες) έχουν κάνει αιτήσεις και έχουν μιλήσει με την αρμόδια επιτροπή. Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε όμως εμείς. Θα τα μάθουμε όλα όταν ανακοινωθούν. Προσωπικά είμαι υπέρ του να συμμετέχουν γυναίκες, εφόσον το θέλουν. Όχι λόγω ποσόστωσης όμως. Πρέπει να το θέλει η ίδια η γυναίκα που θα συμμετέχει. Να βασίζεται στις δυνάμεις της για να έχει και αποτέλεσμα. Γενικά είναι δύσκολη η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Την τελική απόφαση την λαμβάνει ο πρόεδρος και δεν πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα μέχρι να ορισθούν οι εκλογές. Συμφωνώ με το να συμμετέχουν γυναίκες που το θέλουν οι ίδιες και θα είμαι δίπλα τους. Ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος θα στηρίξω όλο το ψηφοδέλτιο, αλλά σαν γυναίκα με ενδιαφέρει τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά να υπάρχουν υποψήφιες και να εκλεγούν κιόλας, αρκεί αν το θέλουν και οι ίδιες. Το σημαντικότερο για εμένα είναι να υπάρχουν γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό που έχουμε διαπιστώσει όλοι στην πολιτική, είναι ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει όλα τα προσόντα μόρφωσης, επικοινωνίας κλπ και να μην τον ψηφίζει ο κόσμος. Αυτό το βλέπουμε και στους δήμους και στις περιφέρειες και παντού. Δεν σημαίνει ότι εκλέγεται ο καλύτερος με τα καλύτερα προσόντα. Το έχουμε δει, οπότε αυτός που θέλει να είναι υποψήφιος πρέπει να έχει και την αντίληψη, αν τον θέλει ή όχι ο κόσμος. Και επειδή διαπίστωσα προσωπικά ότι δεν με ήθελε ο κόσμος, δεν θέλω να είμαι ξανά κάπου υποψήφια».

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ»

Από την πλευρά της η κ. Τσιακίρογλου επισήμανε ότι «κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει, παρά μόνον ο ίδιος ο πρόεδρος γιατί η τελική επιλογή είναι καθαρά προσωπική του. Ο ίδιος θα αποφασίσει πως θα καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι μέχρι την τελική απόφαση για την κατάρτιση, δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι «είμαι υποψήφιος βουλευτής». Το έχω πει πολλές φορές και θα το επισημάνω άλλη μια, γιατί θεωρώ ότι είναι κακό να βγαίνει κάτι τέτοιο προς τα έξω, από την στιγμή που το κόμμα κρατά «κλειστά χαρτιά» γιατί έχει ως προτεραιότητα τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές. Οπότε περιμένουμε την τελική κρίση του προέδρου».

 

«ΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ…ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ»

«Άκουσα και εγώ την δήλωση του προέδρου ότι θα στελεχώσουν δύο γυναίκες το ψηφοδέλτιο. Δεν ξέρω αν θα είναι από το Χριστιανικό στοιχείο ή αν θα είναι μια από του Χριστανικό και άλλη μια από το Μουσουλμανικό στοιχείο. Προσωπικά θεωρώ πως ο,τι είναι καλό θα πρέπει να γίνει για το κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι και θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορέσει ο πρόεδρος μας και αυριανός πρωθυπουργός, να κάνει πράξη αυτά που λέει, οπότε θα πρέπει να αφήσουμε λίγο πίσω τις προσωπικές μας βλέπεις (όλοι όσοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο) και να αγωνιστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω αν θα είμαι σίγουρα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Περιμένω την τελική κρίση του προέδρου. Έχω θέσει εαυτόν στην κρίση του κόμματος και από εκεί και πέρα αναμένω. Ο,τιδήποτε άλλο λέει ο καθένας, θεωρώ ότι είναι εκ του περισσού εφόσον δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα» συνέχισε η ίδια, σημειώνοντας ότι «αυτό που πρέπει να δούμε όσοι (και αν) συμμετέχουμε ή συμμετέχουν στο εν λόγω ψηφοδέλτιο είναι να είμαστε προς την κατεύθυνση να βοηθήσουμε το κόμμα να βγει αυτοδύναμο. Θα πρέπει να μειώσουμε λίγο τις προσωπικές μας φιλοδοξίες γιατί το ζητούμενο είναι εμείς που λέμε ότι είμαστε «στρατιώτες» του κόμματος να βοηθήσουμε το κόμμα για την αυτοδυναμία. Το ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση η ΝΔ και Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νομίζω ότι δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Θα είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, απέναντι στις πολιτικές που μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν. Έχουμε ένα ικανό άτομο που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και να την επαναφέρει στην κανονικότητα. Όσες και αν είναι οι γυναίκες και αν είναι, όλοι όσοι στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την παράταξή μας στην Ξάνθη, γιατί αυτήν την στιγμή, δυστυχώς η Ξάνθη δεν έχει εκπρόσωπο της ΝΔ στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό νομίζω ότι δεν χαροποιεί κανέναν. Θεωρώ και εγώ ότι θα είναι δύο γυναίκες, όπως έχει πει άλλωστε και ο πρόεδρος».