Η «μάχη» των «μαχών» η 26 Μαΐου – Οι υποψ. Δήμαρχοι μιλούν στη «Θ»

Πως οριστικοποιείται το προεκλογικό σκηνικό στους δήμους του Ν. Ξάνθης

Κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί

Αναλυτικά οι αριθμοί των τελικών υποψηφίων

Κατατέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πρωτοδικείο της Ξάνθης οι συνδυασμοί που θα ριχθούν στην «μάχη» των δημοτικών εκλογών για όλους τους δήμους του Νομού Ξάνθης.
Η «Θ» σε μια προσπάθεια να σας δώσει την καλύτερη δυνατή «εικόνα», συνομίλησε με τους επικεφαλής των συνδυασμών, ενώ εκμαίευσε και από μια λιτή δήλωση των υποψηφίων δημάρχων, με τους οποίους κατέστη τελικά δυνατή η επικοινωνία.

«ΜΑΧΗ» ΓΙΑ…ΟΚΤΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Έτσι σε ο,τι αφορά τον Δήμο Ξάνθης, το προεκλογικό «σκηνικό» οριστικοποιείται με υποψήφιους Δημάρχους Ξάνθης τους κ. Μ. Τσέπελη (Δύναμη για το Αύριο), Σ. Μελισσόπουλο (Ξάνθη για Όλους), Χαρ. Δημαρχόπουλο (Δήμος – Πρότυπο), Π. Λύρατζη (Νέα Ξάνθη), Γ. Παπαχρόνη (Αγάπη για την Ξάνθη μας), Γ. Χατζηθεοδώρου (Πολίτες για την Ξάνθη), Κ. Βογιατζή (Λαϊκή Συσπείρωση) και Μηλ. Τζεμαλή (Ανταρσία στην Ξάνθη).

Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ: «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ»


Πιο αναλυτικά, ο συνδυασμός «Δύναμη για το Αύριο» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, κατέθεσαν 112 + 1 (αυτό του ίδιου του κ. Τσέπελη) ονόματα ενώπιον της προέδρου του Πρωτοδικείου Ξάνθης.
Σε συνομιλία της «Θ» με τον κ. Τσέπελη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι: «Πρωταρχικός στόχος είναι η σωστή λειτουργία των υποδομών που υπάρχουν και μάλιστα χωρίς μεγάλα οικονομικά κόστη, αλλά και η δημιουργία νέων σύγχρονων δομών που θα κάνουν την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη και πιο ανθρώπινη. Θέλουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα αξιοποιώντας τις υποδομές στον δήμο». Επίσης είπε ακόμη ότι: «Στις προτεραιότητές μας είναι η άμεση τακτοποίηση και λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ για να τονωθεί και ο εμπορικός ιστός της πόλης».

Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΤΥΠΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ»


96+1 ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού «Ξάνθη για Όλους», κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος ο οποίος σημειώνει ότι «η αλλαγή «χτυπά» δυνατά την πόρτα μας και την καρδιά μας. 26 του Μάη η πρώτη μεγάλη νίκη, 2 Ιούνη η τελική επικράτηση».

Π. ΛΥΡΑΤΖΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – Η ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ ΕΡΧΕΤΑΙ»


Στον συνδυασμό «Νέα Ξάνθη» τώρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Πασχάλης Λύρατζης, κατέθεσε 87+1 ονόματα ενώπιον της προέδρου του Πρωτοδικείου Ξάνθης.
«Δημιουργία, ανάπτυξη, πολιτισμός. Η Νέα Ξάνθη έρχεται» ήταν η… ατάκα του κ. Λύρατζη στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ».

Γ. ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ: «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 26/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2/6»


46+1 ονόματα (εκ των οποίων 20 γυναίκες) που καταρτίζουν τον συνδυασμό «Αγάπη για την Ξάνθη μας» κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Ιωάννης Παπαχρόνης. Μιλώντας στην «Θ» ο ίδιος σημείωσε: «Είμαι εδώ, είμαστε εδώ και θα είμαστε εκεί και στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου, διαψεύδοντας όλες τις «Κασσάνδρες» και ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που προηγήθηκαν για να μην κατεβάσουμε συνδυασμό».

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»


Το ψηφοδέλτιο των «Πολιτών για την Ξάνθη» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Χατζηθεοδώρου απαρτίζεται από 61+1 άτομα. «Δεν καταθέσαμε τοπικά ψηφοδέλτια σεβόμενοι την αυτονομία των περιοχών και των τοπικών κοινοτήτων. Θα στηρίξουμε και θα υποστηρίξουμε τις αυτόνομες πρωτοβουλίες (όπως στο Καρυόφυτο, στην Σταυρούπολη και βέβαια στα Κομνηνά» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «είναι ένα έντιμο και «καθαρό» ψηφοδέλτιο. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης που πιστεύουμε ότι μπορεί να φέρει την μεγάλη αλλαγή και ανατροπή στον δήμο μας, με ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την Τ.Α, δεν έχουν εμπλακεί στις κακές πολιτικές που μας έφεραν στην καταστροφή τα τελευταία 40 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τον τόπο και να συνεργαστούμε με όλους τους πολίτες. Θα είμαστε και πριν και μετά μαζί τους».

Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: «ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ»


Στην «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον Δήμο Ξάνθης τώρα, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Κώστα Βογιατζή, το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 47+1 ονόματα.
«Το κύριο σύνθημά μας σαν Λαϊκή Συσπείρωση και σαν ΚΚΕ στις εκλογές, είναι ότι ο καθένας και η καθεμία στις 26 Μάη, θα πρέπει να καταδικάσει με την ψήφο του την πολιτική που έχει «γονατίσει» την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και τους έχει καταδικάσει στην ανέχεια, στην μιζέρια και στην υποαπασχόλησει. Λέμε ΚΚΕ παντού».

ΜΗΛ. ΤΖΕΜΑΛΗ: «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ»


42+1 (εκ των οποίων οι γυναίκες είναι 18 στον αριθμό) είναι τα ονόματα που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Ξάνθης από τον συνδυασμό «Ανταρσία στην Ξάνθη» με υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης τον κ. Μηλιαζήμ Τζεμαλή ο οποίος σημειώνει ότι «αυτό που λέμε εμείς είναι ότι η «Ανταρσία στην Ξάνθη» είναι εδώ. Είναι ένα ψηφοδέλτιο αγώνα, ανατροπής και διεθνισμού για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας έκλεψαν με τα μνημόνια».

«ΜΑΧΗ» ΓΙΑ… ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
Γ. Τσιτιρίδης, Β. Τσολακίδης. Αθ. Κριτσίνης, Κ. Αντωνιάδης και Β. Μαχαιρίδου, θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό «θώκο» στις 26 Μαΐου στον Δήμο Αβδήρων.

Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014»


Πιο αναλυτικά ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση» του νυν και υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη κατέθεσε 116+1 ονόματα υποψηφίων.
«Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν μας εμπιστεύθηκαν όλοι οι συνδημότες μας στον Δήμο Αβδήρων. Νομίζω ότι καταφέραμε να εντάξουμε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ, έργα από χρηματοδοτικά προγράμματα, από τα οποία κάποια έχουν δημοπρατηθεί, κάποια ολοκληρώθηκαν ενώ κάποια άλλα θα ολοκληρωθούν κατά την επόμενη θητεία, όταν οι συνδημότες μας θα μας δώσουν την ευκαιρία, να είμαστε ξανά η δημοτική αρχή» σημείωσε ο ίδιος.

Β. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ»

113+1 είναι τα ονόματα που κατατέθηκαν από τον συνδυασμό «Συνεργασία» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος σημειώνει ότι «συνεχίζουμε σταθερά».

Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»


40+1 (εκ των οποίων οι γυναίκες είναι 16) ονόματα υποψηφίων κατέθεσαν ο συνδυασμός «Δημοκρίτεια Κίνηση» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «είμαστε οραματιστές του σήμερα, όχι διαχειριστές του αύριο»

28+1 ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Β. ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
28+1 είναι τα ονόματα που κατατέθηκαν για την «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Αβδήρων, με υποψήφια Δήμαρχο την κ. Παρασκευή Μαχαιρίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Θ» προσπάθησε να συνομιλήσει και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων κ. Αθανάσιο Κριτσίνη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

ΤΡΕΙΣ ΟΙ «ΜΑΧΗΤΕΣ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Κατατέθηκαν στο πρωτοδικείο και οι συνδυασμοί που θα ριχθούν στην «μάχη» της 26ης Μαΐου για τον Δήμο Τοπείρου με τους κ. Θ. Μίχογλου, Κ. Δαλάτση και Άγγ. Κηλικιώτη.
Ωστόσο, η «Θ» κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μόνον με τον κ. Δαλάτση (αν και επιχείρησε να συνομιλήσει με όλους τους υποψηφίους).

Κ. ΔΑΛΑΤΣΗΣ: «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ»


Αναλυτικότερα, ο κ. Δαλάτσης και ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για την Αλλαγή» κατέθεσαν 41+1 ονόματα με τον ίδιο να σημειώνει ότι «προτεραιότητά μας είναι τα προβλήματα του δήμου και των συνδημοτών. Θα δώσουμε μεγάλη βάση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, θα αναπτύξουμε πολύ τις κοινωνικές υπηρεσίες μας, ενώ θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και βοήθεια στην τρίτη ηλικία».

«ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ
Τέλος αναφορικά με τον Δήμο Μύκης, στις 26 Μαΐου θα αναμετρηθούν για τον δημαρχιακό «θώκο» οι κ. Τζ. Καπζά, Ριτ. Ντελή Χουσεΐν, Ον. Μέτσο και Αχ. Κιούρτ.

ΤΖ. ΚΑΠΖΑ: «ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ»


Αναλυτικότερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μύκης (και νυν Δήμαρχος) κ. Τζεμήλ Καπζά κατέθεσε στο πρωτοδικείο 86+1 ονόματα. Ο ίδιος σημείωσε στην «Θ» ότι «έχουμε έναν πλήρη συνδυασμό, τον οποίο έχουμε διαμορφώσει τοπικά σε όλες δημοτικές ενότητες. Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που έχουμε καταθέσει σε όλες τις δημοτικές ενότητες (τοπικά). Είμαστε έντιμοι, έχουμε ξεκινήσει πολλά προγράμματα, έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, έχουμε κάνει (και θα κάνουμε και άλλες) μελέτες και για αυτό ζητούμε την στήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Για να συνεχίσουμε για άλλη μια θητεία που θα μας φέρει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα».

ΡΙΤ. ΝΤΕΛΗ ΧΟΥΣΕΪΝ: «ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ»


Από την πλευρά του ο κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, κατέθεσε περί τα 81+1 άτομα, εκ των οποίων οι 32 είναι γυναίκες.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «οδεύουμε προς την εξουσία. Είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε»