ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ οι νέες συνθέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Με…ρυθμούς «χελώνας» η σταυροδοσία – Τίποτε επίσημο ακόμη από το Πρωτοδικείο

Τα 51 μέλη που θα απαρτίσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους Ξάνθης παρουσιάζει σήμερα η  «Θ», με την επιφύλαξη βέβαια της οριστικοποίησης όλων των αποτελεσμάτων, από το αρμόδιο Πρωτοδικείο, καθώς η σταυροδοσίες είναι αυτές που θα δώσουν και την τελική εικόνα τόσο στην περιφέρεια όσο και στον Δήμο Ξάνθης.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Σε ο,τι αφορά την Ξάνθη, παραμένει ασαφής η κατανομή των εδρών, καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι υπολείπονταν ένα εκλογικό τμήμα στην Καβάλα, που πιθανόν να άλλαζε ακόμη και όλη την «εικόνα» που υπήρχε μέχρι στιγμής.

Οριστικά για την «Νέα Περιφερειακη Αναγέννηση» αναδεικνύονται οι κ. Νίκος Ευφραιμίδης, Κώστας Κουρτίδης , Δημήτρης Γαλανόπουλος. (Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στους Περιφερειακούς Συμβούλους από την Ξάνθη, είναι και ο κ. Πάρης Κοτόπουλος, εάν τελικά ο συνδυασμός του κ. Μέτιου λάβει τις 4 από τις 9 έδρες της Π.Ε Ξάνθης).

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χ. Τοψίδη, εκλέγονται οι κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, Οδυσσέας Βουρβουκέλης, ενώ φαίνεται πως τελικά η «μπίλια» για την αμφιλεγόμενη έδρα, κάθεται τελικά στον κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν.
Από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» αν διατηρηθούν δύο οι έδρες εκλέγονται οι κ. Σεργκάν Μαχμούτ και Κουράκ Ριτβάν, ενώ η παράταξη του κ. Σιμιτζή εκλέγει για την Π.Ε Ξάνθης τον κ. Δημήτρη Δόντζο. Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι και χθες το μεσημέρι, υπήρχε ενδεχόμενο να λάβει και η «Λαΐκή Συσπείπωση» μια έδρα, καθώς στο σύνολο της περιφέρειας οι έδρες που καταλαμβάνει είναι τρεις, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων εμφανίζεται στην Θάσο (1 έδρα) την οποία λαμβάνει η παράταξη του Χ. Τοψίδη, που εκεί συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό. Κάτι που σημαίνει ότι οι «εικόνα» αναφορικά με την κατανομή των εδρών, ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ενδέχεται να αλλάξει, ενώ το τελικό και ορισιστικό αποτέλεσμα, θα ανακοινωθεί από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ

Από τον Έβρο με τον νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ και υποψήφιο στον Β΄γύρο και την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» εκλέγονται οι Δημήτρης Πέτροβιτς, Τσώνης Αθανάσιος, Γαλάνης Βασίλειος, Βενετίδης Κωνσταντίνος και Δελησταμάτης Βασίλειος.
Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Χρήστος Μέτιος, λαμβάνει την έδρα ο ίδιος, συνεπώς μένει «εκτός» Π.Σ ο κ. Δελησταμάτης από τον Ν. Έβρου, καθώς εκεί η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» έχει λάβει και τις περισσότερες ψήφους.

Από τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη, εκλέγονται οι κ. Βαβίας Σταύρος, Βουλγαρίδης Νικόλαος, Γκουλιάμα Αλεξάνδρα, Εξακουστός Κωνσταντίνος. Ωστόσο αν δεν εκλεγεί περιφερειάρχης ο κ. Τοψίδης, λαμβάνει την μια εκ των τεσσάρων εδρών, αφήνοντας «εκτός» Π.Σ, τον κ. Εξακουστό.

Από την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του Κώστα Κατσιμίγα, η  κ. Καμπαρμούση βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν οι κ. Αργυρίου και Κυργιαλάνης (που μέχρι χθες τουλάχιστον μάχονταν για μια ακόμη έδρα)

Για τον κ. Κώστα Σιμιτσή και την «Περιφέρεια σε Δράση» την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Ζαμπουνίδης, ενώ την έδρα της Λαϊκής Συσπείρωσης, αν και ο Χρήστος Τρέλλης είναι πρώτος, λαμβάνει κ. Παπατολίδης (λόγω των περισσότερων ψήφων της παράταξης)Ο

Ο κ. Καραγιώργης παίρνει την έδρα στην Καβάλα και ο κ. Περεντίδης στον Έβρο.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

Από τον Νομό Δράμας για την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» εκλέγονται οι κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παπαεμμανουήλ Γρηγόριος, Παπαθεοδώρου Χρήστος, Γεωργιτσόπουλος Χρήστος (ενδεχομένως). Για την «Περιφερειακή Αναγέννηση» οι κ. Μωυσιάδης Αριστείδης και Πατακάκης Ανάργυρος, για την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία η κ. Κουκόγια Αθηνά, για την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Στεφανίδης Ιωάννης και για την «Περιφέρεια σε Δράση» ο κ. Ζιμπίδης Γεώργιος.

Από τον Νομό Ροδόπης και την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» εκλέγονται οι κ. Νίκος Τσαλικίδης, Ταρκάν Μουλταζά, και Αχμέτ Ιμπράμ ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Ναλμπάντης θα καταλάβει την τέταρτη έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπη.

Για την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκλέγονται οι κ. Μανώλης Ταπατζάς, Τζιχάν Ιμάμογλου, Φελίνα Καζάκου. Από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» ο κ. Χρήστοε Χατζηπέμου (μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος θα λάβει την μια εκ των δύο εδρών που φαινεται ότι βγάζει η ΠΕ Ροδόπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο και για την παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση» να αναδείξει τον κ. Αχμέτ Κασάπ ως Περιφερειακό Σύμβουλο από την Ροδόπη.

 

ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑΣΟ

Σε ο,τι αφορά στην Καβάλα και την Θάσο, μέχρι χθες το απόγευμα δεν είναι ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση ενός εκλογικού τμήματος. Ωστόσο τα τελευταία δεδομένα, έδιναν στην «Περιφερειακή Σύνθεση» τέσσερις έδρες (Μαρκόπουλος Θεόδωρος, Χρήστος Γάκης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Ευαγγελία Καχέλου) ενώ από την Θάσο εκλέγεται η κ. Μαρία Πολυμέρου.

Η παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του κ. Χρήστου Μέτιου καταλαμβάνει δύο έδρες (Αντωνιάδης Κώστας και Αλέξης Πολίτης). Η παράταξη του κ. Κώστα Κατσιμίγα , μια (Λυμπεράκης Δημήτριος). Ωστόσο στην εικόνα της τελικής ενσωμάτωσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και τον κ. Αρχέλαο Γρανά από την «Περιφέρεια σε Δράση» του κ. Κώστα Σιμιτζή. Επίσης από την Καβάλα, καταλαμβάνουν μια έδρα η Χ.Α και μια η «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ –ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΝ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

Πάντως η τελική εικόνα στο σύνολό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει διαμορφωθεί στο 99.9% αφού απουσίαζε ένα εκλογικό τμήμα από την Καβάλα, που μπορεί να αλλάξει ακόμη και αυτή που υπάρχει μέχρι τώρα και είναι η εξής:
Η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» καταλαμβάνει 17 έδρες, η «Περιφερειακή Σύνθεση» 16 έδρες, η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» 6 έδρες, η «Περιφέρεια σε Δράση» 5 έδρες, η «Λαϊκή Συσπείρωση» 3 έδρες, η «Πατριωτική Αυγή» 2 έδρες, η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΜΘ» 1 έδρα, και η «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» 1 έδρα.

 

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΡΥΘΜΟΙ…ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΕΣ

Η «αγωνία» χτυπά «κόκκινο» ωστόσο, αναφορικά με την ανακοίνωση των ονομάτων που θα συνθέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, με τους υποψηφίους να περιμένουν ακόμη τις σταυροδοσίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα μεν (αλλά με καθυστέρηση ίσως και μιας εβδομάδας όπως φαίνεται) από το Πρωτοδικείο Ξάνθης.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Σύμφωνα με τα ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ και μη επιβεβαιωμένα από το Πρωτοδικείο αποτελέσματα λοιπόν από τον συνδυασμό «Δύναμη για το Αύριο» του Μανώλη Τσέπελη τις 10 έδρες καταλαμβάνουν οι κ. Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ, Μπαντάκ Σιαμπάν, Καμαρίδης Ιπποκράτης, Μπεκίρογλου Σουά, Ζερενίδης Ιωάννης, Ελευθεριάδης Απόστολος, Ασκαρίδης Ηλίας, Φανουράκης  Μανώλης, Μπούτος Ιωάννης και Χρυσούλα Δημούδη.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Από τον συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο» Εκλέγονται οι κ Ιγιαννίδης  Στέφανος, Ηλιάδης Θωμάς, Παπαδόπουλος Κυριάκος, Χασάνογλου Φερντούν, Θεοδωρίδης Τάσος, Ταρενίδης Παναγιώτης, Γουναρίδης, Παυλίδου Ελισάβετ, (Σταυρούπολη) Σαββίδης Ματθαίος και Αθανάσιος Χατζηαντωνίου.

 

 

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΜΙΑ ΕΔΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ «ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο για τον κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο όσο και για τον κ. Μανώλη Τσέπελη που θα «μονομαχήσουν» της Κυριακή 2 Ιουνίου, θα αλλάξει (+1 για τον νικητή και -1 για τον ηττημένο) η σύνθεση της παράταξης που μπαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Από τον συνδυασμό «Ξανθη για όλους», μια έδρα λαμβάνει ο επικεφαλής κ. Σάββας Μελισσόπουλος, ενώ στην νέα σύνθεση φαίνεται να είναι οι κ. Χαριτωνίδου Ειρήνη, Σταυρακάρας Παναγιώτης, Χουσεϊν Ογλού Τιμούρ , Τζενάν Τσαρεκτσή, Μάνια Τσαϊρογλου ,Σινάν Τοπ, ενώ φαίνεται ότι δεν είναι τελικά «μέσα»  (αφού όλα θα εξαρτηθούν από τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου) ο κ. Αχμέτ Καρά.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ»

Από τον συνδυασμό «Αγάπη για την Ξάνθη μας», στην νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται να βρίσκονται οι κ. Παπαδόπουλος Βασίλης, Γεωργιάδης Δημοσθένης, Σπανίδης Μιχάλης, Αρσενίου Στέλιος και Διαφωνίδης Χαράλαμπος.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

Από τον συνδυασμό «Πολίτες για την Ξάνθη» δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιοι είναι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που αναδεικνύονται, εκτός του επικεφαλής κ. Γιώργου Χατζηθεοδώρου, καθώς οι έδρες που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη παράταξη είναι τρεις.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ»

Πασχάλης Λύρατζης (επικεφαλής), Παπά Σοφία και Κώστας Καφφετζής φαίνεται ότι θα συνθέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την «Νέα Ξάνθη».

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Το μόνο σίγουρο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, είναι ο κ. Κώσταας Βογιατζής, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς ο συνδυασμός έλαβε μία έδρα.