Αδέσποτα και θέματα ρουτίνας στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης

«Ομοφωνία» στα περισσότερα θέματα

Με τρία «εκτός» και άλλα δεκαεπτά «εντός» ημερήσιας διάταξης θέματα, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης.
Στα περισσότερα θέματα υπήρξε ομοφωνία, ενώ από την συζήτηση αυτών προέκυψαν και άλλες «ειδήσεις».

Πιο αναλυτικά το πρώτο θέμα αφορούσε στην «έγκριση του από 23-5-2019 πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού που αφορά τον συνοπτικό διαγωνισμό για την υπηρεσία «Ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από οικισμούς του Δήμου Ξάνθης».

 

Σ. ΜΠΑΝΤΑΚ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΚΙΜΜΕΡΙΑ»

Θέμα, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του Επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμετέχω» και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σιαμπάν Μπαντάκ, σχετικά με αδέσποτα σκυλιά στα Κιμμέρια που αν και μαζεύτηκαν κάποια στιγμή από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επανατοποθετήθηκαν στο ίδιο σημείο και παραμένουν…επικίνδυνα. Σε όλα τα παραπάνω, απάντησε ο κ. Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, εξηγώντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τα αδέσποτα ζώα καθώς και αρμόδιες επιτροπές που αποφασίζουν για το αν εν τέλει θα θανατωθούν, παροτρύνοντας τον κ. Μπαντάκ να γίνει επώνυμη διαδικασία στην υπηρεσία και να ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία, αν όντως τα εν λόγω σκυλιά, παραμένουν επιθετικά και επικίνδυνα.

 

ΔΙΕΤΗΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ακολούθησε το θέμα της «έγκρισης του από 16-4-2019 πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού που αφορά τον συνοπτικό διαγωνισμό για την υπηρεσία «Συντήρηση – επισκευή συστημάτων πυροπροστασίας κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Ξάνθης». Θέμα το οποίο πέρασε «ομόφωνα», ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως η σύμβαση θα είναι διετής (για πρώτη φορά), κάτι που έκρινε αναγκαίο η Τεχνική Υπηρεσία.

 

«ΠΕΡΑΣΕ» ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ακολούθησε το θέμα της «έγκρισης του από 5-6-2019 πρακτικού διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο:  «Προμήθεια τροφίμων & γαλακτοκομικών προϊόντων» με ανοιχτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ» το οποίο πέρασε ομόφωνα από το «σώμα», προκειμένου να περάσει στην «επόμενη φάση» η διαδικασία και να γίνει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, ως επόμενο «βήμα».

 

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018

Ακολούθησε, κατόπιν άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν και τα οποία πέρασαν γρήγορα και ομόφωνα, το θέμα του προελέγχου του απολογισμού για το 2018, το οποίο «πέρασε» κατά πλειοψηφία με την «λευκή» ψήφο του κ. Σιαμπάν Μπαντάκ, ο οποίος μάλιστα έθεσε αρκετά ερωτήματα περί της σύνταξης του απολογισμού, τα οποία και αποσαφηνίστηκαν ένα προς ένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ΜΙΚΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΛΥΚΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ

Ένα ακίνητο ως δωρεά για την επέκταση των δημοτικών κοιμητηρίων στον οικισμό Λυκοδρομίου, αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το «σώμα» της Οικονομικής Επιτροπής, αποδεχόμενο βέβαια και την εισήγηση της υπηρεσίας να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα τμήμα του ενός στρέμματος (που δίνεται συνολικά) ως κοιμητήριο, προκειμένου να είναι σύννομο.

 

ΕΠΙΣΗΜΗ «ΠΡΩΤΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ      

Μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων σχολικού κλήρου (που μέχρι τώρα διαχειρίζονταν οι διευθυντές των σχολείων όπως τόνισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος) καλείται να ολοκληρώσει πλέον ο Δήμος Ξάνθης. Έτσι στα «εντός ημερησίας» θέματα, βρέθηκαν αυτά της: «κατάρτισης όρων διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού, εκμίσθωσης αγροτεμαχίων Σχολικού κλήρου αγροκτήματος  Ν. Μορσίνης, &  Λαμπρινού, Δημοτικής Κοινότητας ΕΥΜΟΙΡΟΥ, για πολυετή καλλιέργεια (παρ. 3, άρθρο 195 Ν. 3563/2006)  και κατάρτιση όρων διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού, εκμίσθωσης αγροτεμαχίων Σχολικού κλήρου αγροκτήματος  Κιμμερίων Δημοτικής Κοινότητας Κιμμερίων, για πολυετή καλλιέργεια». Το αρχικό τίμημα για την εκμίσθωση ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά στρέμμα, όπως αποφασίσθηκε από το «σώμα». Ωστόσο και τα δύο θέματα, πέρασαν κατά πλειοψηφία, καθώς καταγράφηκε η «λευκή ψήφος» του κ. Μπαντάκ, που επισήμανε ότι επιθυμεί βρει περεταίρω στοιχεία για τα παραπάνω ζητήματα.

 

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Γ’ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΛΑΔΑ ΚΑΙ 1.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

Ακολούθησε το θέμα της «κατάρτισης όρων διακήρυξης για τη διεξαγωγή πλειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας εκμίσθωσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, τμήμα Γ΄ Πλατείας Γαβριήλ Λαδά» που έτυχε ομοφωνίας από το σώμα.

«Κατάρτιση όρων εκμίσθωσης κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Β. Σοφίας» ήταν το επόμενο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, για το οποίο το «σώμα» της επιτροπής, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με λευκή ψήφο του κ. Μπαντάκ) να θέσει σε διαγωνισμό συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος θα ξεκινήσει από 1000 ευρώ (με 50 ευρώ για κάθε «χτύπημα»).

 

100 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Δ’ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ

Ακολούθησε η «κατάρτιση όρων εκμίσθωσης του δημοτικού καταστήματος Δ΄ επί της οδού Γ. Σταύρου 20». Θέμα για το οποίο αποφασίσθηκε ομόφωνα να δοθεί ως τιμή εκκίνησης το ποσό των 100 ευρώ, με 10 ευρώ για κάθε «χτύπημα».

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τέλος ομόφωνα πέρασαν και τα θέματα που αφορούσαν σε εξουσιοδοτήσεις των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης για την εκπροσώπηση δημοτικού συμβούλου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Ξάνθης καθώς και για για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, κατά τη δικάσιμο της 4ης Μαρτίου 2020.