Γιουσούφ Ντελή: «Δεν περιμένω τίποτα από την ΝΔ – Περιμένω από τον Κυριάκο και την Ντόρα»

Ο πρ. Αντινομάρχης και στέλεχος της ΝΔ μιλά στην «Θ» για μειονότητα, ψηφοδέλτια ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ και ορεινή περιοχή
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε υφυπουργό με 2.000 ψήφους και όχι τον Ζεϊμπέκ με 20.000 ψήφους», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος προβλέποντας μεγάλη νίκη της Ν.Δ και στο Ν. Ξάνθης

 

Για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτό καταρτίστηκε για τον Νομό Ξάνθης, τις εκτιμήσεις του για την «νίκη» του «γαλάζιου» κόμματος, τις προσδοκίες του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την απογοήτευση για την «απαξίωση» της μειονότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην «Θ» ο πρ. Αντινομάρχης και στέλεχος της κοινωνίας στην ορεινή περιοχή του Εχίνου κ. Γουσούφ Ντελή.

 

«ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε επακριβώς ότι «γενικά ο κόσμος θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Βέβαια ένα μέρος (λόγω της κάρτας αλληλεγγύης κλπ) θα ψηφίσει πάλι ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μερικοί που θα ψηφίσουν και ΠΑΣΟΚ αλλά γενικά πιστεύω ότι στην Ξάνθη η ΝΔ θα πάρει δύο έδρες, αν και με αυτούς τους νόμους δεν ξέρω πως θα κατανεμηθούν πάλι οι έδρες. Την προηγούμενη φορά δόθηκαν αλλού και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε και τις τρεις. «Βλέπω» όμως σίγουρα δύο έδρες. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας είναι καλή. Το βλέπω ως ψηφοδέλτιο «νίκης».

 

«ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ 2.000 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΖΕΪΜΠΕΚ ΜΕ… 20.000 ΨΗΦΟΥΣ»

Αναφορικά με την ορεινή περιοχή του Δήμου Μύκης και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ντελή υπογράμμισε ότι «θα μιλήσω ανοιχτά. Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ την περασμένη φορά πήρε γύρω στις 20000 ψήφους. Το 89% του βουνού ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο Τσίπρας (και γενικά τα μεγάλα κόμματα) μειώνουν τόσο εύκολα τους μειονοτικούς; Δεν έπρεπε ή να μην κάνει καθόλου υπουργό από την Ξάνθη ή να κάνει τον Ζεϊμπέκ; Είναι πολύ απλό. Τι νόημα έχει να «φορτωθεί» ο κόσμος στον Ζεϊμπέκ και να του δώσει τόσες χιλιάδες σταυρούς και ο άλλος με…2000 σταυρούς να γίνει υπουργός; Ή μην κάνεις κανέναν από τον νομό, για να μην έχουμε δικαίωμα και να μιλάμε. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο (σ.σ. εννοεί τον κ. Γιαννακίδη) αλλά λέω τα πράγματα όπως είναι. Χάρις στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ βγήκαν και οι υπόλοιπο δύο. Κάποτε ήταν ο Μάντατζη. Είχε πάρει 17.000 ψήφους και ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης πανηγύριζε στην πλατεία και έλεγε «εμένα με έβγαλε ο Μάντατζη». Γιατί δεν αξιοποιούνται πουθενά οι μειονοτικοί; Τι φταίει; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι δηλαδή άξιος να μας φέρει 20.000 σταυρούς και δεν είναι άξιος να γίνει υφυπουργός ή υπουργός; Δεν ξέρω τις σκέψεις του Χουσεΐν και του κάθε Χουσεΐν, αλλά εγώ, αν γινόταν κάτι τέτοιο, την ίδια ημέρα θα είχα παραιτηθεί. Είναι σαν να μου λένε «είσαι σκουπίδι». Κανονικά όταν έγινε αυτό, έπρεπε και οι τρεις να είχαν παραιτηθεί (και οι μειονοτικοί βουλευτές της Κομοτηνής). Σαφώς και απαξιώνεται η μειονότητα. Μπαίνω εγώ, μαζεύω 20000 ψήφους, έρχομαι πρώτος και βάζεις τον τρίτο ή τον δεύτερο; Να σας πω και το άλλο. Ο Αλέκος Κοντός έγινε υπουργός αλλά έρχονταν πρώτος και σε ψήφους. Δεν μπορώ να πω κουβέντα. Αλλά γενικά με τις εκλογές, είτε είναι δημοτικές είτε περιφερειακές ακόμη, έχουν μάθει. Όλοι γράφονται και οι Χριστιανοί «ποντάρουν» στις μειονοτικές ψήφους. Δείξτε μου εσείς, ποιος μειονοτικός παίρνει Χριστιανικές ψήφους;».

 

«ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ…»

«Δεν ζούμε όλοι μαζί; Εγώ συνεργάζομαι μέρα – νύχτα με Χριστιανούς, αλλά όταν έρθει η ώρα της ψήφου, δεν πάει σε μειονοτικούς. Κάποια στιγμή ήμουν υποψήφιος στην Νομαρχία. Όλοι οι συνάδελφοι μου έλεγαν «βάλε μου έναν σταυρό». Έλεγα «ναι, θα σου βάλω εγώ…δύο αλλά βάλε μου και εσύ έναν» και μου τα «μασούσαν». Γιατί οι Χριστιανοί δηλαδή, φοβούνται να ψηφίσουν…Γιουσούφ για παράδειγμα;» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «τα κόμματα μας τιμούν για να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι φτωχοί. Μπαίνουν οι «καρχαρίες» και όλοι αποσκοπούν στις μειονοτικές ψήφους».

«ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ – ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ»

Σε ερώτηση της «Θ» για το τι προσδοκά ο ίδιος από την Νέα Δημοκρατία ο κ. Γιουσούφ Ντελή, τονίζει ότι «από την Νέα Δημοκρατία δεν περιμένω τίποτα. Περιμένω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε λέγεται Κυριάκος είτε Ντόρα. Περιμένω μόνον από αυτούς. Εμείς δεν μπορούσαμε κάποτε να πάρουμε δίπλωμα οδήγησης. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ένα συμβόλαιο και να πάρουμε ένα σπίτι. Ήρθε ο Μητσοτάκης το 1989 και είπε «τέρμα». Κάποιους βέβαια δεν τους άρεσε αυτό και του έριξαν την κυβέρνηση. Είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο πατέρας του ξεκίνησε ένα έργο με εμάς. Έφυγε ο πατέρας του και το έργο έμεινε εκεί. Θέλω να συνεχιστεί και πιστεύω σε αυτούς ότι θα το συνεχίσουν. Στην μειονότητα έχουμε προβλήματα. Πρώτα από όλα, από την Ξάνθη και επάνω, είναι βουνό και η Σταυρούπολη και ο Εχίνος. Πηγαίνετε να δείτε πόσα εγκαταλελειμμένα έχει. Στον Νομό Ξάνθης, μετά την Ξάνθη, εκεί επάνω είναι μεγαλύτερος δήμος, με μεγάλη έκταση. Δεν έχει ούτε δρόμους στα χωράφια ούτε τίποτα. Και αυτοί οι δρόμοι που υπάρχουν για τα χωριά, ευτυχώς κάποτε που ήμουν κοινοτάρχης, έφτιαξα τους δρόμους μέχρι το Δημάριο.  Έχω εμπιστοσύνη στον Κυριάκο.  Πέρασαν πολλοί και από την ΝΔ και έλεγαν «άστους αυτούς. Αυτοί είναι…Μογγόλοι». Και τώρα που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ψηφίσει ΝΔ, θα το κάνει για την οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν έχουμε πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν».