Μαρίνα Παυλίδου: Ο αγώνας συνεχίζεται πιο δυνατά… μετά την 7η Ιουλίου!

Η υποψ. βουλευτής Ν.Δ. «αποτιμά» την προεκλογική της πορεία σε πολίτες και φορείς

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου και των συναντήσεων- επαφών που είχε η υποψήφια βουλευτής Ν.Δ κα Μαρίνα Παυλίδου με φορείς και πολίτες σε όλο το Ν. Ξάνθης, η ίδια δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της «Θ» στα πλαίσια μιας αποτίμησης όλων αυτών, ενώ συγχρόνως έδωσε το δικό της μήνυμα και το δικό της «στίγμα» ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ερ.: Η μέχρι τώρα προεκλογική πορεία στους συμπολίτες σας τι «γεύση» σας άφησε; Πως εκτιμάτε την ανταπόκρισή τους και τι ήταν αυτό που κυριάρχησε στις συζητήσεις μαζί τους;

Απ.: Η μέχρι τώρα προεκλογική πορεία και καμπάνια έτσι όπως εξελίχθηκε σε αυτό τον πολύ λίγο χρόνο που είχαν όλοι οι υποψήφιοι για να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες και με όλους τους φορείς μου άφησε μία ιδιαίτερα καλη γεύση. Αυτό που απασχολεί κυρίως τον κόσμο και ιδίως τους νέους και ολόκληρη την κοινωνία είναι η οικονομική κρίση και το γεγονός ότι μη έχοντας τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε βασικές οικονομικές ανάγκες της καθημερινότητας, αυτό δημιουργεί αλλεπάλληλες αντιδράσεις και στο κοινωνικό επίπεδο. Η υψηλή φορολογία, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα τόσο των εργαζομένων όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, η δυσπραγία στη διοίκηση και στην κυβέρνηση, η υψηλή η γραφειοκρατία που δημιουργεί ένα δυσκίνητο κράτος δημιουργούν συνθήκες υπανάπτυξης, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αισθάνονται ότι είναι παραγκωνισμένοι και να αποκόπτονται από οποιαδήποτε Ελπίδα ή έστω ανάσα στην καθημερινότητά τους. Ένα άλλο στοιχείο που διαπίστωσα στη συνδιαλλαγή μου με πάρα πολλούς φορείς είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά θεσπισμένα και ψηφισμένα νομοθετήματα τα οποία είναι πάρα πολύ ωραία στην θεωρία αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Επιπλέον, πολλές φορές οι νομοθεσίες που ψηφίζονται δεν διαθέτουν εξειδίκευση, δεν ερωτώνται δηλαδή οι φορείς και οι πολίτες οι οποίοι ζούνε και είναι μέσα στο πρόβλημα για το πώς μπορεί αυτό να επιλυθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται νομοθεσίες οι οποίες στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετούν πρακτικά το πρόβλημα και τους ανθρώπους αλλά πολλές φορές δημιουργούν αλλεπάλληλα προβλήματα. Το τελευταίο που διαπίστωσα είναι ότι λείπει η ανθρώπινη επαφή με τους πολίτες και τους πολιτικούς. Ήτανε διαρκείας το παράπονο των πολιτών, ότι τους θυμούνται αποκλειστικά προεκλογικά, ενώ μετεκλογικά δεν υπάρχει επαφή και ότι ελάχιστοι πολιτικοί διατηρούν την ανθρώπινη επαφή μετά. Δεσμεύομαι λοιπόν απόλυτα και 100% ότι από τις 8 Ιουλίου θα είμαι και πάλι μαζί και δίπλα στον ξανθιώτη και στην ξανθιωτισσα.

Ερ.: Σαν πρώτη εμπειρία με την ενασχόλησή σας με την πολιτική, ποιες είναι οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα που σας δημιουργήθηκαν; Αξίζει τελικά όλος αυτός ο αγώνας;

Απ.: Όχι μόνο αξίζει αλλά για μένα αυτή η εμπειρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χρυσάφι. είχα σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο κάτι το οποίο με ικανοποιεί εμένα ως άνθρωπο γιατί μου αρέσει πάρα πολύ να συνομιλώ και να ανταλλάσσω απόψεις γιατί πιστεύω ότι μέσα από αυτή την διαδικασία μπορεί να γίνει κάτι το καλύτερο κάτι το δημιουργικό και να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα. Και φυσικά αξίζει όλος αυτός ο αγώνας και θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά την Κυριακη της 7ης Ιουλίου. Και αξίζει, γιατί ο κόσμος περιμένει από τους πολιτικούς να είναι δίπλα τους να τους αφουγκράζεται και να τους νιώθει. Όταν γίνονται αυτά τα βήματα από τους πολιτικούς τότε και η πολιτική αποκτά υπόσταση ενώ οι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν έναν δικό τους άνθρωπο που τους νοιάζεται.

 

Ερ.: Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους υπόλοιπους υποψηφίους Ν.Δ τοπικά, αλλά και με τους υποψηφίους άλλων κομμάτων;

Απ.: Οι σχέσεις που έχουμε με τους υπόλοιπους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών τοπικά αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο περιφέρειας (μην ξεχνάμε ότι έχουμε πλέον το αίσθημα της περιφερειακής συνειδήσεως), είναι άριστες. Θεωρώ ότι είμαστε συνυποψήφιοι που έχουμε μία ευγενή άμιλλα μεταξύ μας και ότι έχουμε ένα κοινό σκοπό, να διώξουμε αυτήν την κακή κυβέρνηση που πήγε την χώρα μας και τον τόπο μας πίσω και να φέρουμε επιτέλους μία κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα φέρει στην χώρα μας ανάπτυξη ασφάλεια και πρόοδο.

Ερ.: Συναντηθήκατε πρόσφατα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με άλλα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Διακρίνατε αισιοδοξία ή προβληματισμό για την ποθητή αυτοδυναμία της Ν.Δ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

Απ.: Αυτό που διέκρινα ήταν σίγουρα μία αισιοδοξία ως προς το αποτέλεσμα της Κυριακής στις 7 Ιουλίου. Το στοίχημα είναι σίγουρα ότι πρέπει να έχουμε μία ισχυρή αυτοδυναμία την οποίαν πιστεύω ότι ο κόσμος θα δώσει με την ψήφο του στη Νέα Δημοκρατία. Ο αγώνας όμως δεν σταματά μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθώντας να επιτύχουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει προβληματισμός αλλά σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

 

Ερ.: Ποιο είναι τέλος το δικό σας αφήγημα και συγχρόνως το μήνυμα με βάση το οποίο θα καλούσατε τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν την Ν.Δ και να επιλέξουν εσάς για την εκπροσώπησή σας στο Κοινοβούλιο;

Απ.: Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οι Ξανθιώτες και οι Ξανθιώτισσες, θα πρέπει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι ένα κόμμα που όπως έλεγε και ο ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρεσβεύει τις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Είμαστε ένα κόμμα με ανανεωμένες απόψεις που διαρκώς ερχόμαστε σε επαφή με την κοινωνία, ενδιαφερόμαστε για την εξέλιξη και για την αριστεία του ατόμου, που μέσα από αυτήν θα μπορέσει να βοηθήσει και το κοινωνικό σύνολο. Η ανανέωση της παράταξής μας αποδείχθηκε άλλωστε και από την ανανέωση των ψηφοδελτίων που έχει γίνει σε ένα συντριπτικό ποσοστό του 72% ενώ ο μέσος όρος ηλικίας αυτήν τη στιγμή των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ανά την επικράτεια είναι μόλις σαράντα εννέα (49) έτη. θα πρέπει λοιπόν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία γιατί είναι μία παράταξη η οποία κοιτάει μπροστά και στοχεύει στην πραγματική ανάπτυξη και μπορεί να την πετύχει. Είναι μία παράταξη που διαρκώς ανανεώνεται και ως ζωντανός οργανισμός εξελίσσεται διαρκώς. Σε ότι αφορά την επιλογή του ξανθιώτη και της ξανθιώτης σας στο πρόσωπό μου εχω να θέσω το εξής. Η λέξη αντιπροσώπευση είναι πάρα πολύ βαριά. Σημαίνει ότι ψηφίζω και ιδίως δίνω  τη δύναμη του Σταυρού μου σε ένα πρόσωπο το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να με εκπροσωπήσει επάξια σε όλα τα επίπεδα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όσοι λοιπόν συμπολίτες μου πιστεύουν ότι πρέπει να εκπροσωπηθούν από ένα νέο πρόσωπο που γνωρίζει τις αγωνίες της οικογένειας του ελεύθερου επαγγέλματος αλλά και που έχει την επιθυμία να είναι διαρκώς δίπλα στον συμπολίτη και στο συνάνθρωπο, τότε πιστεύω ότι θα πρέπει να με εμπιστευτούν γιατί δεσμεύομαι ότι θα είμαι η Μαρίνα για τον κάθε ένα και η Μαρίνα για όλους.