Ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα στον Ν. Ξάνθης και μιλά για τους εκλεγέντες και την προσωπική του επίδοση
Τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών στον Νομό Ξάνθης, την προσωπική του επίδοση καθώς ήταν ένα από τα ονόματα που κατάρτισαν το ψηφοδέλτιο του «Κινήματος Αλλαγής» αλλά και τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά για το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζει στην «Θ» ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και πολιτευτής του «Κινήματος Αλλαγής» κ. Ανέστης Αντωνιάδης.
«ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – ΕΙΧΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ»
Ειδικότερα ο ίδιος για το αποτέλεσμα στον Νομό Ξάνθης αναφέρει επακριβώς ότι «ήμουν σίγουρος ότι το ΚΙΝΑΛ θα έπαιρνε μια έδρα στην Ξάνθη, γιατί είχαμε τρεις πολύ «δυνατούς» υποψηφίους, οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί λίγο πιο έγκαιρα και οι οποίοι είχαν διάφορα ερείσματα στην κοινωνία, για αυτό και ήμουν σίγουρος για την έδρα στην Ξάνθη. Το ερωτηματικό μου ήταν αν θα πάει 1-1-1 (όπως πήγε) ή αν θα πήγαινε 2-1 (2 για ΝΔ και 1 για ΚΙΝΑΛ). Αν δηλαδή οι μουσουλμάνοι θα ψήφιζαν πάλι τον κ. Ζεϊμπέκ και θα έπαιρνε την έδρα ή αν δεν τον ψήφιζαν, οπότε θα έπαιρνε δύο έδρες η ΝΔ. Από ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα, οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μου είναι ικανοποιημένοι από το έργο του κ. Ζεϊμπέκ και τον ξαναψήφισαν για να επανεκλεχθεί βουλευτής. Θεωρούσα δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει έδρα».
«ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»
Αναφορικά με την προσωπική του επίδοση, ο ίδιος τονίζει ότι «ήταν η πρώτη μου φορά που κατέβηκα σε σταυροδοσία στον νομό. Ήταν μια διαδικασία – εξπρές, τριών εβδομάδων. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Περίμενα κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι έχω εντοπίσει που έγιναν λάθη και που υπήρχαν αστοχίες και θα είμαι έτοιμος για την επόμενη φορά και για την επόμενη ημέρα».
«ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ»
Για το πρόσωπο του εκλεγμένου με το «Κίνημα Αλλαγής» Βουλευτή Ξάνθης κ. Μπαράν Μπουρχάν ο κ. Αντωνιάδης υπογραμμίζει ότι «με τον κ. Μπαράν έχω άψογες σχέσεις. Μάλιστα όταν ερωτήθηκα αν θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιό μας ή όχι, ήμουν θετικός για το όνομά του. Θεωρώ ότι είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και μια πολύ σοβαρή πολιτική προσωπικότητα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου μαζί του, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, δεσμεύθηκε ότι θα είναι Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, του «Κινήματος Αλλαγής» και της Ξάνθης και όχι μόνον της μειονότητας (και θεωρώ δεδομένο ότι έτσι πρέπει να είναι). Απόψή μου είναι ότι η επιλογή και αυτών που τον ψήφισαν αλλά και του κόμματος να τον τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο, θα μας βγάλουν «ασπροπρόσωπους».
«ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΤΥΧΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΚ. ΞΥΝΙΔΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ»
Τέλος, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν προεκλογικά, με την δημόσια τοποθέτηση του πρ. υπουργού κ. Σωκράτη Ξυνίδη αλλά και με τα σχόλια περί επεμβάσεων…τρίτων υποψηφίων άλλων νομών στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του «Κινήματος Αλλαγής» για τον Νομό Ξάνθης, ο κ. Αντωνιάδης σημειώνει: «Δεν θεωρώ ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ανακατεύτηκε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Στην πλειοψηφία των δηλώσεων του κ. Ξυνίδη συνήθως συμφωνώ. Νομίζω όμως ότι η δήλωση που έκανε προεκλογικά ήταν άστοχη, γιατί η Ξάνθη είναι ένας τριεδρικός νομός, άρα ισχύει η «απλή αναλογική». Επομένως όταν το τρίτο κόμμα, πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που πήρε το κόμμα πανελλαδικά, παίρνει έδρα. Τώρα όσον αφορά το αν ο κόσμος άγεται και φέρεται με «εντολές» διαφόρων, δεν θεωρώ ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος κάνει τις επιλογές του και οι επιλογές αυτές θα κριθούν στην επόμενη τετραετία. Ο κόσμος επέλεξε ότι την αριστερά και την προοδευτική συμμαχία θα την εκπροσωπεί ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (άρα ήταν ευχαριστημένος ο κόσμος που εκπροσώπησε επί επτά χρόνια), την κεντροδεξιά και δεξιά παράταξη θα την εκπροσωπεί ο κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης και την κεντροαριστερά και το προοδευτικό κέντρο θα το εκπροσωπεί ο κ. Μπαράν Μπουρχάν. Αυτή είναι η επιλογή του κόσμου. Δεν θα τα ρίχνουμε πάντα σε άλλους. Πρέπει να είμαστε και υπεύθυνοι πολίτες και να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε. Αυτές οι επιλογές θα κριθούν σε βάθος τετραετίας».