ΝΕΣΤΟΣ Χρυσούπολης: Είναι πολλά τα…λεφτά για την Football League!

Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα η ομάδα – Συνεχίζει όμως Γ΄ Εθνική

Πρόεδρος ΔΣ και Γενικός της ομάδας, μιλούν στην «Θ»

 

Με ανακοίνωσή του ο Νέστος Χρυσούπολης γνωστοποίησε την απόφασή του να μην συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Ο Νέστος Χρυσούπολης γνωστοποίησε την απόφασή του στην ΕΠΟ, επισημαίνοντας πως δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Football League από την στιγμή που δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα χρήματα για να καλυφθεί το κόστος συμμετοχής.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τα επόμενα βήματα της ομάδας (αφού γίνεται παράλληλα και μια προσπάθεια για επιστροφή στην «κανονικότητα», μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την «κόντρα» του προηγούμενου προέδρου διοίκησης και ποδοσφαιριστών) μίλησαν στην «Θ» ο πρόεδρος κ. Σάββας Λαζαρίδης καθώς και ο Γενικός Αρχηγός της κ. Γιώργος Μαστυγόπουλος.

«ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ – ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 400.000 – 500.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE»

Ειδικότερα ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε επακριβώς ότι «η απόφαση είναι ομόφωνη. Συνεδριάσαμε μαζί με τα αναπληρωματικά μέλη. Δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στην Football League, γιατί χρειάζεται γύρω στις 400.000 – 500.000 ευρώ (με ΙΚΑ, εφορία, ένσημα, έξοδα, ταξίδια, ποδοσφαιριστές, προπονητικά team, γιατρούς κλπ). Κάναμε την έκτακτη γενική συνέλευση για να έρθουν και όσοι ενδιαφέρονταν. Μιλήσαμε με κάποιους, κάποιοι περίμεναν στήριξη από κάποιους άλλους και δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, ενώ κάποιοι άλλοι ήρθαν να επενδύσουν, αλλά δεν ξέραμε τι θα μας έβγαινε στο τέλος. Εμείς, τα μέλη του ΔΣ είμαστε νοικοκύρηδες και θέλουμε να είναι καθαρή η ομάδα μας. Έτσι αποφασίσαμε να μην κατέβουμε στην Football League, καθαρά για λόγους οικονομικούς».

 

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ – ΕΧΕΓΓΥΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Αναφορικά με την διαμάχη μεταξύ ποδοσφαιριστών και προηγούμενης διοίκησης ο κ. Λαζαρίδης, τονίζει ότι «όντως υπήρξε μια διαμάχη με το προηγούμενο συμβούλιο. Αυτήν την στιγμή προσπαθούμε να το στρώσουμε και να κάνουμε ένα νοικοκύρεμα στην ομάδα. Υπάρχουν τα εχέγγυα, αλλά δεν υπάρχουν τα λεφτά. Όποιος υπογράψει και αναλάβει την ΠΑΕ, ο,τι χρέος έχει αυτή, θα πάει επί προσωπικού. Κανείς δεν νομίζω να έμπαινε με κάποιον επενδυτή ή με κάποιον ξένο ο οποίος μπορεί να την χρέωνε και να έμενε το χρέος στο ΑΦΜ του προέδρου. Είναι λίγο δύσκολο. Προσωπικά είμαι παράγοντας της ομάδας επί 20 χρόνια. Την αγαπώ και για αυτό μπήκα μπροστά, επειδή δεν ήθελε κανένας. Μπήκα απευθείας στα βαθιά. Δεν μπορείς να κολυμπήσεις όμως πάντα στα βαθιά. Απλώνουμε τα πόδια μας ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Το λέει ξεκάθαρα και η δήλωσή μας νομίζω. Αυτοί με τους οποίους μιλήσαμε, δεν μας έδωσαν την εγγύηση ότι δεν θα μείνει χρέος στην ομάδα. Προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν αν δεν δεσμεύσει την υπόσχεσή του με κάποιον τρόπο. Με μια εγγυητική για παράδειγμα. Η ομάδα είναι όλου του δήμου. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη, να βάλω έναν ξένο. Έτσι το αποφασίσαμε όλοι μαζί στο συμβούλιο και απορρίψαμε κάποιες προτάσεις».

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE»

Από την πλευρά του ο κ. Μαστυγόπουλος ανέφερε ότι «κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, ρωτήσαμε ανθρώπους που γνωρίζουν και θέλει 400.000- 500.000 για να «σωθεί» η ομάδα. Προσωπικά είμαι χρόνια στην ομάδα, απλά λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών καταστάσεων είχα μείνει απ΄εξω τα τελευταία δυο χρόνια. Τώρα είμαι αρχηγός και τις τελευταίες πέντε ημέρες  πριν την λήξη της προθεσμίας για να δηλωθεί η ομάδα στην Γ’ Εθνική – γιατί μετά από 89 χρόνια ιστορίας δεν θα υπήρχε η ομάδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη – πήρα την πρωτοβουλία και είπα πως κάτι πρέπει να κάνουμε. Μάζεψα 20 άτομα, βγάλαμε ένα πλάνο οικονομικό για να τρέξουμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική με παιδιά από την γύρω περιοχή. Πλέον δεν μπορούμε να ματώνουμε οικονομικά. Κάναμε μια ομάδα με 20 άτομα που αγαπούν τον Νέστο, είναι οπαδοί του Νέστου και ξεκινήσαμε να τρέχουμε την ομάδα. Ξαφνικά μας βγήκε η Football League (είναι επαγγελματική). Είχαμε κάποιες επαφές με επιχειρηματίες της Χρυσούπολης για να υπήρχε μια βοήθεια από αυτούς. Έγιναν κάποιες συζητήσεις, συζητήσαμε και με την δημοτική αρχή και πήραμε την απάντηση ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν για τους δικούς τους λόγους, που είναι σεβαστοί. Ήρθαν και κάποιοι επενδυτές για να ασχοληθούν με την ομάδα, δεν μας άρεσε όμως η άποψή τους και έτσι αποφασίσαμε να μην κατέβουμε στην Football League γιατί δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε όλον αυτό τον οικονομικό «Γολγοθά». Επειδή αντιμετωπίσαμε πολλές πιέσεις, έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, καθήσαμε, συζητήσαμε, τα βάλαμε κάτω και βγάλαμε την ανακοίνωση. Συνεχίζουμε στην Γ΄Εθνική και όχι στην Football League, όπως ακριβώς το σχεδιάσαμε από την αρχή. Ακούγονται διάφορα, αλλά αυτά είναι κουτσομπολιά. Δεν υπάρχει η δυνατότητα από εμάς – και πιστεύω και από κανέναν – να ασχοληθούμε με την Football League».

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ – ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ»

«Συνεχίζουμε με νεαρούς ποδοσφαιριστές από την γύρω περιοχή (24-27 ετών) και από τις ακαδημίες. Ήδη δοκιμάζονται και 3 ποδοσφαιριστές Κ19. Θα κοιτάξουμε να φέρουμε και τέτοια παιδιά στην ομάδα. Συνεχίζουμε δηλαδή τον προγραμματισμό Γ΄Εθνικής. Ξεκίνησαν και τα φιλικά και η προετοιμασία» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας με έμφαση ότι «προσωπικά έχουμε βρει και την ηρεμία μας μετά και από αυτήν την ανακοίνωση, γιατί υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Και οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής είχαν ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το τι θα γίνει. Δεν ήξεραν τι θα γίνει αύριο. Έπρεπε να επέλθει η ηρεμία».