Τι λένε οι ίδιες στην «Θ»
Ιππ. Καμαρίδης: «Ένα από τα πολλά δείγματα ανικανότητας αυτής της διοίκησης και αυτό – Δεσμευόμαστε ώστε η κάθε γειτονιά να έχει πάρκο και παιδική χαρά»
Τα παράπονά τους για το γεγονός ότι δεν έχουν που να πάνε τα παιδιά τους κατά τις απογευματινές ώρες προκειμένου να περάσουν λίγες στιγμές χαράς και παιχνιδιού, εξέφρασαν τρεις νεαρές μητέρες της Ξάνθης στην «Θ», επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι παραμένουν ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (που αποτελούν μήνες διακοπών από τα σχολεία) με «δεμένα χέρια» καθώς, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης, οι παιδικές χαρές είναι…ανύπαρκτες.
«Δεν έχω που να πάω τα παιδιά το απόγευμα να παίξουν», επισήμανε η μια μητέρα στην «Θ», με την δεύτερη να συμπληρώνει ότι «ακόμη και το Λιμνίο, που είναι μακριά από το σπίτι μου, δεν έχει ούτε μια κούνια για να παίξουν τα παιδιά. Τα δε μηχανήματα στο θεματικό πάρκο, είναι δυσνόητα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε, γενικά το θεματικό πάρκο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά κατά την οποία η «Θ» ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα και τον «φάκελο» παιδικές χαρές δήμου Ξάνθης. Ωστόσο, οι απεγνωσμένες μητέρες, ειδικότερα στο κέντρο της Ξάνθης μας οδήγησαν στην επαναφορά του θέματος. Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, «Παπάκια» και πάρκο Μεξικάνας, είναι μόνο μερικά από τα σημεία που άλλοτε έσφυζαν από παιδικές φωνούλες και «χαρές» και τα οποία σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί, ειδικά από τότε που αφαιρέθηκαν τα παλιά παιχνίδια, αλλά στην θέση τους, μέχρι σήμερα, δεν έχει τοποθετηθεί ούτε…ένα!
Θέμα, για το οποίο φαίνεται να ανάβει ένα φως, μετά την αλλαγή «σκυτάλης» στον Δήμο Ξάνθης και την νέα Δημοτική Αρχή, που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.
«ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ»
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο γνωστός γιατρός και επανεκλεγμένος σύμβουλος στη συμπολίτευση κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος ανέφερε επακριβώς ότι «δεν είναι μόνον τα πάρκα ή οι παιδικές χαρές. Είναι ολόκληρη η πόλη που έμεινε πέντε χρόνια πίσω. Όταν ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή, υπήρχαν λειτουργούσες παιδικές χαρές, οποιοσδήποτε και αν ήταν ο τρόπος. Δεν ήταν ικανοί σε μικρό χρονικό διάστημα, να επαναφέρουν τις συνθήκες σωστής και καλής λειτουργίας και έτσι οι Ξανθιώτες έμειναν χωρίς έναν τόπο όπου να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους. Είναι ένα από τα πολλά δείγματα ανικανότητας που είχε αυτή η διοίκηση».
«ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ Η ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ…»
«Ωστόσο δεν υπάρχει πλέον λόγος να μιλάμε για το παρελθόν και να «κλαίμε» επάνω στο χυμένο γάλα. Εμείς αυτό που υποσχεθήκαμε και αυτό που θα κάνουμε (και μάλιστα λίαν συντόμως) είναι να παραδώσουμε τις παιδικές χαρές και τα πάρκα της πόλης, με καλή λειτουργία και παράλληλη προστασία, σε όλους τους Ξανθιώτες για να μπορέσουν να χαρούν την πόλη τους. Την πόλη στην οποία θα επαναφέρουμε τα «χίλια χρώματα». Θα την βγάλουμε δηλαδή, από τις…πενήντα αποχρώσεις του γκρί που επέβαλε η παρούσα δημοτική αρχή, η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο – ακόμη και την τελευταία στιγμή – παρά προσπαθεί να αποδείξει το πόσο ανίκανη ήταν για τα μεγάλα και ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν τα…μικρά» συνέχιζε ο ίδιος, σημειώνοντας με έμφαση ότι «ευτυχώς οι Ξανθιώτες τους έστειλαν στην θέση που τους αξίζει»…