Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις που δεν ανανεώθηκαν αυτόματα για τους δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έως και 31 Μαρτίου για το στεγαστικό επίδομα. Οι αιτήσεις ανανεώνονται αυτόματα ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αίτηση δεν ανανεώθηκε και γι αυτό όσοι δημότες υπόκεινται σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να προσέλθουν στη διεύθυνση κοινωνικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να υποβάλλουν νέα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να μη χάσουν το σημαντικό αυτό βοήθημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ξάνθης κ. Λεβέντ Καρά Οσμάν στο «ΚΑΝΑΛΙ 6»:  «Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο προκειμένου να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση όσων δικαιούχων του στεγαστικού αιτήματος η αίτηση δεν ανανεώθηκε αυτόματα  λόγω του ότι διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι έχουν επέλθει μεταβολές στα στοιχεία τους κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Ακόμη όσοι από τους δικαιούχους έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην ανανεωμένη αίτηση, μπορούν αποκλειστικά εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν Νέα.  Τέλος να πούμε ότι οι αιτήσεις για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα».