Δήμος Ξάνθης:Ευπρεπίστηκαν, επιτέλους, τα «παπάκια», το παρκάκι με το συντριβάνι και ο επιβλητικός πλάτανος της Κεντρικής Πλατείας

Σ. Μπαντάκ: «Σηκώσαμε μανίκια και για τον καθαρισμό των χώρων πρασίνου»

«Ανάλογες εργασίες, συμπληρώνει ο ίδιος και σε όλες τις γειτονιές της Ξάνθης»

 

Προτεραιότητα στους χώρους πρασίνου – πέραν του βασικού ζητήματος της καθαριότητας- δίνει αυτό το διάστημα η υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης, με τον ευπρεπισμό των χώρων πρασίνων σε πολλά σημεία της Ξάνθης, προγραμματίζοντας αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλα πάρκα και γειτονιές.

Μάλιστα, μετά από αρκετό καιρό, επιτέλους καθαρίστηκαν και τα «παπάκια». Χώρος για τον οποίο μόνο λίγες δεν ήταν οι καταγγελίες των συνδημοτών μας, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε εκεί.

 

«ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Σαμπάν Μπαντάκ, εξηγώντας ότι «από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου γνώριζα ο βάρος της ευθύνης την οποία αναλάμβανα. Είμαι ενεργός δημότης Ξάνθης, κυκλοφορώ μέσα στην πόλη και όχι μέσα στα γραφεία και γνωρίζω πολύ καλά και που «πονά» η πόλη, αλλά και πως μπορούμε σε συνεργασία με το άριστα καταρτισμένο προσωπικό των υπηρεσιών του δήμου μας, να φέρουμε το δύσκολο αυτό έργο εις πέρας. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και πέριξ αυτής και θεωρούμε ότι κάθε μέρα που περνά θα βάζουμε και ένα «λιθαράκι» ώστε να κτίσουμε μια πόλη ανθρώπινη, που θα μπορεί να προσφέρει αυτά τα οποία αξίζουν, στους δημότες της. Μέλημά μας, εκτός από την καθαριότητα είναι ο καλλωπισμός των χώρων πρασίνου. Κάτι το οποίο ξεκινήσαμε με ευκαιρία την επετειακή συμπλήρωση των 100 ετών από την Απελευθέρωση της Ξάνθης και οι εργασίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, θα επεκταθούν και σε όλες τις γειτονιές της Ξάνθης αλλά και εκτός πόλης, στα διοικητικά όρια ευθύνης του Δήμου Ξάνθης, εφόσον και οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέψουν. Οι εργαζόμενοι στο «πράσινο» και στην καθαριότητα, σε πολλές περιπτώσεις υπερβάλλουν εαυτόν και θεωρώ ότι θα έχουμε μια αρκετά εποικοδομητική, προς το συμφέρον της Ξάνθης, συνεργασία».

«Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΑ…ΠΑΠΑΚΙΑ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

Αναφορικά με τα «παπάκια» όπως είναι γνωστά στους Ξανθιώτες, ο κ. Μπαντάκ υπογραμμίζει ότι «ενημερωθήκαμε πριν αρκετές ημέρες – έπειτα από καταγγελία συνδημοτών μας – ότι η κατάσταση που επικρατεί στα «παπάκια», προσβάλλει την Ξάνθη και αυτούς οι οποίοι είχαν τα «ηνία» της διοίκησης του δήμου μέχρι και την τελευταία στιγμή. Καταγράψαμε το πρόβλημα, είδαμε επί τόπου τι έπρεπε να γίνει και τα συνεργεία επενέβησαν καθαρίζοντας τον χώρο».

 

ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Σε ο,τι αφορά στον μεγάλο πλάτανο που κοσμεί την κεντρική πλατεία, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης σημείωσε ότι «έπρεπε να κλαδευτεί τόσο ενόψει των εκδηλώσεων όσο και λόγω του ότι έρχεται ο χειμώνας και θα μπορούσε να σπάσει κάποιο κλαδί και να προκαλούσε προβλήματα, όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν επί διοίκησης του κ. Δημαρχόπουλου, που έσπασε το μεγάλο κλαδί και έπεσε στον δρόμο».